Centura Galaţiului, pregătită pentru semnarea contractului de finanţare
Foto: Ovidiu Amălinei

Centura Galaţiului, pregătită pentru semnarea contractului de finanţare
Ultimele clarificări tehnice, aprobate de Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi s-a întrunit luni, 18 februarie, pentru a aproba o ultimă hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați”, în fapt o serie de clarificări procedurale solicitate în cadrul procesului de avizare a cererii de finanţare, specifice Programului Operaţionale Regional (POR) 2014 – 2020.

„După ce vom depune şi acest ultim document, ce conţine aceste clarificări de ordin tehnic solicitate de ADR Nord-Vest (agenţia de dezvoltare regională care gestionează, pe POR, Axa prioritară 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională (SUERD) – n.r.), proiectul va intra în faza de contractare la Ministerul Dezvoltării; prin urmare, în două, trei săptămâni, cel mult o lună de zile, va fi semnat şi contractul de finanţare pentru Drumul de Centură”, a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

După cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, modernizarea şi extinderea Drumului de Centură este cel mai important proiect de infrastructură rutieră al Galaţiului, din ultimele trei decenii. Proiectul, cu o valoare totală de 135,196 milioane de lei, este realizat de UAT Judeţul Galaţi, având ca partener UAT Municipiul Galaţi. De altfel, pentru a câştiga timp, procedura de contractare a lucrărilor – proiectare şi execuţie - a fost demarată încă din 14 noiembrie 2018, iar CJ Galaţi nu duce lipsă de ofertanţi.

„În prezent se desfăşoară procedura de verificare a ofertelor. Au fost patru asocieri în această licitaţie, totalizând 24 de firme, unele inclusiv din afara României – din Bulgaria, Italia, Turcia. În momentul de faţă, putem spune că proiectul centurii Galaţiului este în linie dreaptă şi ne pregătim pentru procedura de desemnare a unei societăţi care să facă şi evaluarea pentru exproprierile pe care le implică aceste lucrări”, a arătat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. Acesta a precizat că, după ce se finalizează procedura de atribuire a lucrărilor, proiectantul va avea la dispoziţie șase luni pentru definitivarea proiectului tehnic, astfel încât să se treacă la executarea efectivă a lucrărilor încă din cursul acestui an.

În cadrului proiectului drumului de centură al Galaţiului se doreşte extinderea şi modernizarea părţii carosabile la patru benzi de circulaţie, iar cea mai importantă componentă a investiţiei va fi realizarea unui viaduct (pod hobanat) care va asigura varianta ocolitoare a zonelor populate şi a zonei comerciale din Micro 38. Potrivit evaluărilor autorităţilor, suprafaţa ce urmează a fi expropriată pentru extinderea şi modernizarea drumului de centură este de 13.044 de metri pătraţi.

Citit 6593 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.