„României îi trebuie cât mai repede un guvern legitim”

„României îi trebuie cât mai repede un guvern legitim”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liderul PNL Galaţi ar prefera sprijinirea unui guvern minoritar *

Bârfoteca din ultimele zile l-a nominalizat pe liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, drept unul dintre şefii de filială care ar sprijini ideea intrării liberalilor la guvernare, alături de PD-L. Contrar acestor zvonuri, opţiunea lui Dobre a fost aceea a unui executiv minoritar:

„Mi-am consultat telefonic colegii din Biroul Permanent Teritorial. Opinia pe care am exprimat-o eu şi în Biroul Permanent Central a fost susţinută şi de majoritatea colegilor”.

„Prima mea opţiune a fost pentru sprijinirea unui guvern minoritar pentru învestitură, pentru buget, pentru legile care ne obligă vizavi de acordul cu FNI şi pentru o perioadă limitată, respectiv sfârşitul verii, luna septembrie anul viitor, urmând ca după aceea să avem o opţiune”, a declarat Dobre.

Liderul liberal a subliniat că e responsabilitate pentru toată clasa politică să asigure măsurile necesare funcţionării în legalitate, preşedinte-guvern şi punerea în funcţiune a administraţiei.

Liberalul a mai spus că trebuie aşteptată decizia Curţii Constituţionale în privinţa corectitudinii alegerilor. Dacă se va decide menţinerea rezultatului alegerilor, prima problemă va fi dacă PD-L îşi menţine propunerea pentru Guvernul Negoiţă, aflată deja la Parlament.

Dobre a mai spus că PNL nu-şi pune preşedintele în funcţie de accesul la o poziţie sau alta, şi că liderul Crin Antonescu se bucură de aprecierea întregului partid pentru prestaţia din campania electorală şi rezultatul obţinut. 

„Există o dezbatere în PNL dacă mergem sau nu la guvernare, şi în ce condiţii. Suntem un partid responsabil. În PNL sunt destui oameni care ar putea să-şi asume funcţia de prim-ministru, şi în primul rând preşedintele partidului”, a spus Dobre.

Întrebat ce crede despre Mugur Isărescu, al cărui nume a fost vehiculat ca posibil premier, Dobre a mărturisit că a avut „onoarea să fiu prefect în Guvernul Isărescu şi a fost pentru prima dată când România şi-a reluat creşterea economică, după zece ani. României îi trebuie cât mai repede un guvern legitim”.

Citit 1565 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.