Lucrări de dragaj pe şenalul navigabil al Dunării. 1,36 milioane metri cubi de aluviuni
Foto: Ovidiu Amălinei

Lucrări de dragaj pe şenalul navigabil al Dunării. 1,36 milioane metri cubi de aluviuni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pentru menţinerea condiţiilor de navigaţie pe sectorul românesc al Dunării şi pe braţele secundare navigabile s-au executat, în 2018, lucrări de dragaj în valoare de 22,88 milioane de lei, care au presupus îndepărtarea din şenalul navigabil a peste 1,36 milioane metri cubi de aluviuni, potrivit AFDJ Galaţi.

Dragajele pe sectorul maritim al Dunării au fost de aproape 796.000 mc, în valoare de 14,96 milioane de lei, în timp ce dragajele pe sectorul fluvial au totalizat peste 566.000 mc, în valoare de 7,92 milioane de lei.

"În 2018, am reuşit să asigurăm condiţii de navigaţie, cu excepţia anumitor perioade, pe unele sectoare, unde din cauza unui regim hidrologic nefavorabil au fost şi situaţii în care adâncimile au fost sub 2,3 metri pe şenalul navigabil", a declarat directorul general al AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru. Acesta a precizat că zonele cu probleme fac obiectul unor proiecte de amenajări hidrotehnice, însă fiind vorba de arii protejate ale Dunării, acestea înaintează într-un ritm mai lent, în special în ceea ce priveşte obţinerea avizelor de Mediu.

În acelaşi timp, în acest an se vor lansa licitaţii şi pentru achiziţia unor echipamente de dragaj.

Citit 2717 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 06:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.