EXCLUSIV Primăria a pierdut procesul. Parcul Industrial rămâne la ucraineni (FOTO)
Foto: Anca Melinte

EXCLUSIV Primăria a pierdut procesul. Parcul Industrial rămâne la ucraineni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După ce, aproape un an, din august 2017 şi până în iulie 2018, dosarul s-a plimbat între secţiile Tribunalului, Primăria municipiului Galaţi a pierdut, în prima fază, procesul cu firma ucraineană VVK Euro Tehnologic SRL şi cu propria societate, Industrial Parc SRL, care administrează Parcul Industrial. Municipalitatea ceruse constatarea nulităţii absolute a contractului prin care firma ucraineană a pus mâna pe Parcul Industrial, dar magistraţii au respins cererea, motivând că Primăria nu are calitate procesuală.

Celebru pentru că nu a produs decât găuri negre în bugetul local, suspiciuni şi scandaluri, Parcul Industrial a ajuns subiect de dispută, încă din vara lui 2017, şi în două dosare, judecate la Tribunalul Galaţi.

Istoria, pe scurt

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", în ianuarie 2017, Parcul Industrial a fost diminuat, prin votul aleşilor locali, cu 16,8 hectare, rămânând doar cu cinci hectare, în beneficiul Zonei Libere, unde un american necunoscut ar fi fost interesat să investească.

Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor prin care s-a diminuat capitalul social al Parcului Industrial a fost contestată însă de firma VVK Euro Tehnologic, pe motiv că are un contract de cesiune a unor drepturi de folosinţă şi superficie pe 42 de ani, pe întreaga suprafaţă a parcului. Contractul fusese semnat pe 25 aprilie 2017, după votul aleşilor. Astfel, disputa s-a mutat în instanţă.

Procesul prin care firma VVK Euro Tehnologic SRL face opoziţie la Hotărârea AGA a fost suspendat până la soluţionarea definitivă a dosarului prin care Primăria cere nulitatea contractului de cesiune. Cererea Primăriei s-a plimbat între secţiile Tribunalului din august 2017 până în iulie 2018, când, într-un final, s-a decis cine are competenţa să judece.

Ce-au decis magistraţii

Primăria a susţinut în faţa instanţei că preţul cedării folosinţei este unul derizoriu, că respectivul contract a fost încheiat fără respectarea formei autentice prevăzute de Codul Civil şi că scopul lui nu poate fi atins. VVK a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale active, arătând că Primăria nu a fost parte în contract, acesta fiind semnat în numele SC Industrial Parc SRL de directorul abilitat să reprezinte societatea.

În contrapartidă, municipalitatea a arătat că are calitate procesuală activă, fiind asociatul unic al SC Industrial Parc SRL.

"Chiar dacă are interes, asociatul unei societăţi cu răspundere limitată nu are calitatea procesuală de a invoca nulitatea contractelor încheiate, acest drept aparţinând părţilor semnatare, respectiv celor două societăţi comerciale", au reţinut judecătorii. Prin urmare, magistraţii au respins cererea de chemare în judecată formulată de Primărie, pe motiv că municipalitatea nu are calitate procesuală activă.

Hotărârea pronunţată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, ceea ce va prelungi agonia Parcului Industrial.

Citit 8442 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2019 01:26

8 comentarii

 • postat de Galatean
  Joi, 14 Martie 2019 13:09
  78.96.81.***
  Romania este dezmembrata din toate punctele cardinale;

  In Transilvania ungurii, prin fostii grofi, care pretind ca munti intregi cu paduri, parti din orase cu monumente istorice si lacase de cult si de cultura le-au apartinut in timpul dominatiei austro-ungariei, si, pe baza unor documente false pe care justitia le accepta fara sa verifice arhivele din care reiese ca odata cu tratatul de la Trianon austro ungarii au fost deposedati de toate proprietatile mobile, imobile paduri, si orase, fiind obligati sa plateasca despagubiri Romaniei de dupa 1918, datorii de care autoritatile romane au uitat, ele asteptand in arhive sa fie prelucrate si puse in executare si insusite!

  Cazul din articol este la fel, in baza unor documente prin care se cedeaza acel lot din pamantul tarii in mod iresponsabil de catre persoane dubioase aflate in functii administrative, corupte si iresponsabile, duce in fata justitiei un fapt implinit, fara sa fie trase la raspundere!

  Pe de alta parte, Romania s-a judecat cu Ucraina la Haga pentru cam tot atat teren din Insula Serpilor, castigand dreptul proprietatii; pe cealalta parte, fostul presedinte Constantinescu a semnat cedarea din teritoriu Romaniei, Ucrainei, fara nicio problema!

  Se intorc mosii si stramosii nostri in morminte, eroii care si-au dat viata pentru apararea pamantului stramosesc, chipurile respectati in cimitire cu surle si trambite!SIC!

  Unde esti tu Tepes?!!!

  Cred ca nu ar mai ramanea nici 10% din populatia actuala; dar cat ramane, pur romaneasca!
  3
  30
  Raportează
 • postat de Suzana
  Joi, 14 Martie 2019 12:25
  82.137.10.***
  Este Ciudat cum de am Concesionat NUMAI PENTRU 42 de ani la ucraineni??? Atât au avut Bani???? Ne unim cu Ucraina peste 42 de ani?//// De ce nu40 nu50 nu99 NUMAI PENTRU 42de anișori??? E CEVA avocățesc in afacerea murdară pe doi eurocenți pe lună ÎNAINTE DE TERMINAREA MANDATULUI ANUL VIITOR SĂ CONCESIONATI SI SEDIUL PRIMĂRIEI POATE ASA SCĂPĂM DE PROSTIA CARE SA CUIBĂRIT ÎN EA /// LA NOI LA GALAȚI ESTE CA-N RAI MAMA PROȘTILOR ESTE MEREU CU BURTA LA GURĂ/// SUTEM CURIOȘI CE FACEȚI CU BUGETUL NOSTRU DRAG CARE NU ESTE ÎNCĂ APROBAT DE CONSILIUL LOCAL??? BANII DE PANSELUȚE OLANDEZE SI ORNAMENTE PERSONALIZATE DE PAȘTI ȘI DE CRĂCIUN SĂI VOTAȚI FĂRĂ RESTRCTII SI AMENDAMENTE CĂ ESTE PĂCAT AM INTRAT IN POSTUL PAȘTELUI Și CULMEA ESTE Interzis să vă Dedați la Poftele Lumești unde Comisionul este pe Primul Loc
  2
  18
  Raportează
 • postat de Gabriel
  Joi, 14 Martie 2019 12:22
  2.247.244.***
  În China zonele economice libere (că e mai multe) au adus și creează în continuare bunăstare și creștere economică explozivă. Zona economică liberă românească, deși dăruită de Zamolxe cu tot ce trebuie STAGNEAZĂ. În China corupția este pedepsită cu moartea. La noi ...... puncte puncte....
  1
  22
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 14 Martie 2019 09:50
  90.95.63.***
  Cat timp Dunarea va trece pe aici soarta orasului va fi legata de ea.Datorita lipsei de viziune,incompetentei,chiar si valorii intelectuale scazute a celor care au condus sau conduc acest oras sansa naturala pe care o are nu este valorificata.Pana la autostrada aeroport sau tunel, orasul ar fi trebuit sa se dezvolte prioritar aceasta zona libera ,prin acordarea unor facilitati fiscale atractive ca element de atragere a celor care ar fi dorit sa investeasca in industrie sau comert si dispusi sa vina aici .Sigur este ca apoi ar fi aparut si necesitatea unui autostrazi si aeroport in zona Galati -Braila.tocmai datorita dezvoltarii acestei zone.Ce avem insa dupa 30 de ani ,la inceput stagnare si apoi decadere si involutie continua.Unde am fost si unde suntem acum . Dupa voi potopul probabil asa ganditi.Rusine
  2
  35
  Raportează
 • postat de Ramona
  Joi, 14 Martie 2019 09:43
  82.137.10.***
  După ce PRIMARIA A CONCESIONAT PENTRU 99 DE PRIMĂVERI PLAJA ORAȘULUI GALAȚI ACUM ACEEAȘI INSTITUȚIE CARE NE GOSPODĂREȘTE AVEREA ORAȘULUI NE MAI CONCESIONEAZĂ PENTRU 42 DE ANIȘORI ZONA PARCULUI INDUSTRIAL PE NIȘTE BĂNUȚI CARE SUNT DEVALORIZAȚI ÎNAINTE DE A INTRA IN CONT /// Când FACEȚI O Licitație publică câștigă firma care cere cei mai PUȚINI Bani /// Dar Tovarăși când. Vine Vorba despre o Vânzare sau CONCESIONARE CEREȚI CAT MAI MULȚI BANI CĂ NU DAȚI DE LA VOI/// SAU AVEȚI PIERDERI DE VALUTĂ DIN BUZUNARE SI TREBUIE SĂ VĂ PLÂNGEM DE MILĂ??? SEDIUL PRIMĂRIEI GALATI CÂND O SCOATEȚI LA CONCESIONARE CĂ MAI AVEȚI PUTIN SI PLECAȚI DIN EA????
  4
  27
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 14 Martie 2019 09:34
  194.105.20.***
  Care DNA ? Bre, parca nu traiti in rominia lui Livica !!!!
  3
  21
  Raportează
 • postat de Suzana
  Joi, 14 Martie 2019 07:29
  82.137.10.***
  Ar fi foarte bine să ia și Sediul PRIMĂRIEI GALATI Sa vă mutați în sediul Penitenciarului cu cățel și purcei sau peste gard la cei care Sunt Nervoși cu Nervii De ce ??? Păi acolo ne DUCEȚI Pe Toți și sunteți SUPRAVEGHEAȚI SAU SUB TRATAMENT /// DUPĂ CE ATI FĂCUT AFACEREA CU PLAJA cu Investitorul STRATEGIC Iraniano-italian Pe o Sută de ANI acum ați făcut Afacerea Secolului din UE pe 42 de ani //Tovarăși din CONSILIUL LOCAL sunteți NĂSCUȚI ÎN GALAȚI din Părinți Născuți pe AICI pe malul Dunării Albastre ???Băieții Deștepți ne-au lăsat în Pelea GOALĂ Ne Dau BUCATĂ Cu BUCATĂ că pe Tortul Miresei SUNTEM FIDELI TOVARĂȘI SUNTEM CUNUNAȚI NUMAI PENTRU PATRU ANIȘORI DIN CARE MAI AVEȚI PÂNĂ LA ANUL // CÂND PLECAȚI NE LĂSAȚI GOLAȘI CA DUPĂ O INVAZIE CU LĂCUSTE/// MAI CU MILĂ CA SE TERMINĂ MANDATUL ȘI IMUNITATEA
  2
  13
  Raportează
 • postat de Marian
  Joi, 14 Martie 2019 00:08
  5.13.159.***
  DEMISIA RESPONSABILILOR cu recuperarea pierderilor financiare pina la ultimul ban. DNA-ul unde este ???? NU citeste presa scrisa ???
  1
  56
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.