Aleşii locali au votat facilităţile privind abonamentele Transurb

Aleşii locali au votat facilităţile privind abonamentele Transurb

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
11 comentarii

De luni, 1 aprilie, intră în vigoare noile facilităţi în transportul public local de persoane, pe care aleşii locali le-au decis ieri, în şedinţă ordinară.

Astfel, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 2.080 lei brut/lună, elevii din învățământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galați, studenţii înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galați, dar şi şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi vor plăti doar doi la sută din preţul unui abonament pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.081 şi 3.500lei brut/lună, vor plăti jumătate din preţul unui abonament pe o linie, iar pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 lei brut/lună vor beneficia de abonament pe o linie cu preţul redus cu 25 la sută.

Persoanele care încasează salariul minim pe economie de 2.080 lei brut/lună îşi vor putea cumpăra abonament pe o linie cu preţul redus cu 75 la sută.

Gratuitatea abonamentului pe o linie este prevăzută doar pentru pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare și de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalității de acordare a gratuității precum și cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat și grav, însoțitorii, asistenții personali și asistenții personali profesioniști ai acestora.

Dispute

Noutatea acestui set de facilităţi o constituie şomerii neindemnizaţi, categorie de persoană propusă prin amendament de viceprimarul PSD Sorin Enache.

Consilierul local PNL Onuţ Atanasiu a cerut ca elevilor să li se asigure transport gratuit de la şcoală acasă, pe mai multe linii, dacă este cazul.

Viceprimarul Enache a răspuns că elevii trebuie susţinuţi, însă pentru a avea informaţii exacte privind numărul lor şi nevoile pe care le au a propus ca facilitatea să fie discutată peste o lună sau două, când în Galaţi va fi implementat sistemul de e-ticketing, când vor fi disponibile biletele orare.

Onuţ Atanasiu a insistat ca măcar de la 1 septembrie elevii să beneficieze de transport gratuit, dacă nu li se pot asigura autobuze speciale aşa cum se întâmplă în alte oraşe.

Revenirea la realitate

Probabil că discuţia privind facilităţile s-ar fi prelungit dacă Radu Cosca, consilier ALDE, nu ar fi intervenit: „Mi-aş dori ca, atunci când votăm bugetul societăţii Transurb, să venim şi cu amendamentele corespunzătoare proporţional cu  facilităţile pe care le dăm. Că iar o să ne trezim în situaţia în care unii colegi reclamă că Transurb este în faliment, Transurb este aşa cum este. Să ne gândim la parcul de maşini pe care îl are, la facilităţile pe care le acordăm, şi după aceea la bugetul pe care trebuie să-l aprobăm pentru a exista această societate”.

Citit 7628 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 01:43

11 comentarii

 • postat de Marian Duminică, 31 Martie 2019 22:02 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  0

  Si salariații cu venituri nete intre 1000 si 1700 lei , cu copii de crescut, cu rate la casa, ce gratuități primesc?

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 29 Martie 2019 21:58 84.117.41.*** Link la comentariu
  1
  4

  Pustiulica VERNES
  Aceste pomeni electorale exista doar in orasele
  septice PSD
  Cand o sa mai cresti nitel si cand membrele tale inferioare
  pline de noroi nu o sa mai murdareasca banchetele mijloacelor de transport,
  atunci o sa-ti dai seama de nedreptatea ce ti-o ofera administratia locala,
  in general STATUL si ca munca ta cinstita este in zadar.
  Si inca ceva...In niciun oras din lume n-ai sa vezi calatori intr-un mijloc
  de transport in comun cu rucsacul in spinare
  Stii, de ce...?
  Rasfoieste Codul Bunelor Maniere
  Acolo vei afla raspunsul!

  Raportează
 • postat de Mariana Vineri, 29 Martie 2019 18:22 89.136.0.*** Link la comentariu
  2
  6

  Vreau ca Transurb SA sa faca ITP-ul la autobuze la RAR Galati, pentru a se vedea daca se incareaza emisiile in norme. Cred ca toate autobuzele albe aduse din Danemarca, la mana a 2 a, n-ar mai avea drept de circulatie.
  Pentru domnii consilieri am un sfat , nu va mai intreceti in propuneri demagogice pe baza contributiilor galatenilor. Oamenii trebuie sa munceasca pentru a plati un serviciu sau un produs, Gratis nu trebuie dat nimic decat la cei care intradevar nu pot munci.
  Si sa nu mai tinem toata ziua in brate pensionarii si elevii / studentii.
  Pensionarii din orasul Galati traiesc mai bine decat cei care lucreaza in sectorul privat.
  Prioritar este sa incurajam pe cei care merg la serviciu sa utilizeze Transurb si sa fie decent transportul cu mijloacele de transport, adica, mai pe romaneste:
  - sa nu miroasa in autobuze;
  - sa nu fie inghesuiala;
  - sa fie curat;
  - sa nu se urce boschetari in autobuze;
  - sa fie dese autobuzele la orele de varf.

  Raportează
 • postat de Lucian Vineri, 29 Martie 2019 17:57 79.3.97.*** Link la comentariu
  2
  3

  Dar voi cei care aveti ce aveti cu pensionarii, nu aveti bunici sau parinti la pensie? De unde atatea critici la adresa celor care nu mai pot munci? Macar ei au facut comunismul si au pensii, voi cu democratia sa va vad!
  Sau pentru ca stiti ca nu veti avea niciodata pensie, vazand ca sunteti asistati social!
  Man chiar crezi ca un batran cu pensie buna si masina se inghesuie in autobuzele astea obosite?

  Raportează
 • postat de Alexuz Vineri, 29 Martie 2019 14:45 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  2

  Adica au votat voturile.:)))

  Raportează
 • postat de Vernes Vineri, 29 Martie 2019 13:23 82.78.125.*** Link la comentariu
  5
  7

  Mulțumesc Transurb pt.gratuitate eu fiind elev.Macar atât să faceți și ptr noi tinerii daca altceva nu prea faceți.In multe orașe din Europa ,elevii,studenții și pensionarii au gratis pe autobuz,docimentati-va,măcar atât să facă și primăria ptr tineri,bătrâni și persoanele defavorizate daca altceva nu le asigura.Nu știu de ce protestați împotriva gratuităților când în București e la fel,adică pensionarii și elevii au gratis pe toate liniile dar mai ales in orașe din Europa e la fel,exista anumite categorii de persoane care au reduceri și gratuități.Asa e normal.Dar sper că o să aduceți și autobuze noi că să avem și noi condiții mai decente in autobuze că acum e cam neplăcut.

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 29 Martie 2019 12:57 84.117.41.*** Link la comentariu
  1
  10

  Puteti sa le dati si rahat gratuit,
  in veci nu mai pupati administratia locala
  Va bateti joc de cetatenii acestui oras

  Raportează
 • postat de Teo Chirvase Vineri, 29 Martie 2019 08:29 188.24.197.*** Link la comentariu
  1
  10

  Ati uitat gogorita aceea cu "pt. evitarea aglomeratiei la chioscurile Transurb..."
  Sau urmeaza?!

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de Man Vineri, 29 Martie 2019 06:19 5.13.166.*** Link la comentariu
  4
  33

  Pensionar cu 3500 lei pe luna + sotia lui 2500 lei - 6000 lei/luna amandoi , chiar merita gratuitate?Cind ei detin poate autoturism , pamant la tara , garaj poate si alta propietate venim si le acordam gratuitate , e normal?

  Raportează
 • postat de IC Vineri, 29 Martie 2019 05:56 5.13.131.*** Link la comentariu
  2
  21

  Subventie mascata ,mai bine s-ar cumpara cateva mijloace de transport nepoluante . Desi aveam dreptul m-am abtinut sa iau abonamente cu reducere , nu vreau cheltuirea banilor publici aiurea.Pensionari cu peste 3500 lei/luna sa mai aiba si reducere la pretul abonamentului ,asta da aberatie . Au reducere si pensionari cu pensii speciale ,aia care iau 40-50 de pensii medi/luna ?

  Raportează
 • postat de Alin19 Vineri, 29 Martie 2019 01:45 188.24.209.*** Link la comentariu
  0
  16

  Aduceți autobuze noi Transurb,restul mai puțin contează,gratuități și alte cele.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.