UPDATE | Strada Brăilei, blocată şi spartă. Autorităţile încă n-au aflat motivele tasării (FOTO și VIDEO)
Foto: Anca Melinte

UPDATE | Strada Brăilei, blocată şi spartă. Autorităţile încă n-au aflat motivele tasării (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Strada Brăilei, puternic afectată de tasări şi fisuri, a fost închisă traficului rutier pe tronsonul cuprins între intersecţia cu bulevardul Dunărea şi strada Oţelarilor, şi decopertată pe toată lăţimea carosabilului. Din păcate, autorităţile încă nu au aflat care sunt cauzele pierderilor de apă din subteran, astăzi urmând să se întrunească în şedinţă Comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Aşa cum anticipa ziarul „Viaţa liberă”, după surparea uriaşă de pe strada Navelor, i-a venit rândul străzii Brăilei să fie închisă şi decopertată, după ce denivelări uriaşe contorsionaseră şi fisuraseră carosabilul şi trotuarul în zona blocurilor G1 şi G2 din Micro 18, A1 şi A3 din Micro 20. Îngroziţi, locatarii zonei sunaseră inclusiv la 112.

Iniţial, Primăria municipiului Galaţi ne comunicase că se va interveni abia de luni. Sâmbătă, 30 martie, la ora 14,00, situaţia în zonă era mult mai gravă decât vineri, motiv pentru care autorităţile au decis să ia măsuri. Închiderea circulaţiei, anunțată pentru tronsonul dintre intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Vrancei, s-a extins ulterior la tot segmentul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor. 

Săpături

Tot sâmbătă, în jurul orei 15,00, a început decopertarea arterei pe toată lățimea, operațiune care a continuat până după lăsarea întunericului şi a fost reluată duminică, dis-de-dimineaţă. 

Duminică, la prânz, autorităţile încă nu reuşiseră să afle cauza accidentului de teren. Cert este că fisurile din trotuarele străzii Brăilei şi din carosabilul străduţei care merge spre Lidl au devenit tot mai adânci şi mai late!

Marius Humelnicu, city managerul Galaţiului, a fost la faţa locului sâmbătă, atât în intervalul în care s-a restricţionat traficul şi au demarat săpăturile, cât şi după lăsarea serii, când strada era deja decopertată.

Duminică, la prânz, l-am găsit tot acolo: „Săpăturile efectuate au scos la iveală faptul că există o pierdere de apă în subteran. Important este să aflăm de unde vine această pierdere de apă, dacă este din conductele CET sau din cele ale Apă Canal, şi cum trebuie să intervenim. Tocmai de aceea, lucrările vor continua, ne vom reîntâlni cu reprezentanţii CET şi ai Apă Canal şi vom analiza situaţia conductelor pe baza planurilor care există şi a realităţii din teren”, ne-a declarat city managerul Galaţiului, Marius Humelnicu.

Conducte blindate

Duminică, pe strada Brăilei transformată în şantier, lucrau echipele companiilor Servland şi Apă Canal. La momentul vizitei noastre tocmai erau blindate conductele nefuncţionale ale Apă Canal şi urmau să treacă prin aceeaşi operaţiune conductele CET. 

Potrivit datelor noastre investigaţiile vor continua şi ar urma să fie decopertat şi trotuarul străzii Brăilei din zona blocului G1. Şi artera principală pare că se tasează tot mai mult, fisurile fiind tot mai pronunţate. 

În vederea găsirii soluţiei, astăzi ar urma să se întrunească în şedinţă Comitetul pentru situaţii de urgenţă.


UPDATE. Strada Brăilei, închisă și decopertată. Ce spune city managerul Marius Humelnicu (FOTO şi VIDEO) | Strada Brăilei s-a transformat sâmbătă, 30 martie 2019, într-un imens șantier. Autoritățile au decis să închidă traficul pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor, după ce în zona blocurilor G1 şi G2 din Micro 18, A1 şi A3 din Micro 20, carosabilul s-a tasat și fisurat adânc.

În jurul orei 15,00 a început decopertarea arterei pe toată lățimea, operațiune care a continuat şi după lăsarea întunericului.

Deocamdată, autoritățile nu au reușit să afle cauza accidentului de teren. Cert este că fisurile din trotuarele străzii Brăilei şi din carosabilul străduţei care merge spre Lidl au devenit mult mai pronunțate.

Preocupat de situaţia străzii Brăilei, una dintre cele mai importante artere ale oraşului, Marius Humelnicu, city managerul Galaţiului, a fost prezent la faţa locului ore întregi, atât în intervalul în care s-a restricţionat traficul şi au demarat săpăturile, cât şi după lăsarea serii, când strada era deja decopertată.

„Săpăturile efectuate au scos la iveală faptul că există o pierdere de apă în subteran. Important este să aflăm de unde vine această pierdere de apă, dacă este din conductele CET sau din cele ale Apă Canal, şi cum trebuie să intervenim. Tocmai de aceea, lucrările vor continua şi duminică dimineaţă, când ne vom reîntâlni cu reprezentanţii CET şi ai Apă Canal şi vom analiza situaţia conductelor pe baza planurilor care există şi a realităţii din teren”, ne-a declarat city managerul Galaţiului, Marius Humelnicu.

Marius Humelnicu a ţinut să reamintească amplul proiect refacere a străzii Brăilei, pentru care Primăria municipiului Galaţi a lansat deja o licitaţie. Contractul, în valoare de peste 20,4 milioane de lei cu TVA, adică mai bine de 4,3 milioane de euro, vizează repararea şi reabilitarea părţii carosabile, a parcărilor adiacente şi a trotuarelor străzii Brăilei.


Aşa cu aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, denivelări uriaşe au contorsionat şi fisurat puternic carosabilul şi trotuarul străzii Brăilei, în zona blocurilor G1 şi G2 din Micro 18, A1 şi A3 din Micro 20. Îngroziţi, locatarii zonei au sunat inclusiv la 112, reclamând că se poate întâmpla o nenorocire pentru că strada este străbătută de maşini de tonaj şi autobuze.

Iniţial, Primăria municipiului Galaţi ne comunicase că se va interveni abia de luni.

Sâmbătă, la ora 14,00, situaţia în zonă era mult mai gravă decât vineri, motiv pentru care autorităţile au decis să ia măsuri.  Dacă iniţial municipalitatea a anunţat închiderea circulaţiei pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Vrancei, ulterior a revenit cu restricții extinse de trafic pe strada Brăilei, închizând segmentul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor. Restricţiile de trafic rămân în vigoare şi astăzi, fiind afectată şi circulaţia mijloacelor de transport.

SC Transurb SA a anunţat traseele de transport care circulă deviat:

⁃ Traseele 105 şi 29 vor circula pe tur: capăt linie Micro 19 - strada Oțelarilor, va efectua dreapta pe strada Brăilei, continuând apoi pe itinerarul obișnuit. Pe retur se va circula deviat pe același segment precizat;

⁃ Traseul 28 - mijloacele de transport repartizate la acest traseu vor circula pe tur: strada Oltului - Drumul de Centură - bulevardul Dunărea - strada Oțelarilor - capăt de linie Micro 19. La retur se va menține același traseu: capăt linie Micro 19 - strada Oțelarilor - bulevardul Dunărea - Drumul de Centură - strada Oltului, continuând apoi pe itinerarul obișnuit;

⁃ Traseul 30 - autobuzele vor circula, atât pe tur, cât și pe retur : Micro 19 - strada Oțelarilor - bulevardul Dunărea - Tirighina - capăt linie Borcan, pe retur se menține același traseu;

⁃ Traseul 31- atât pe tur, cât și pe retur se circula deviat de la capăt linie Micro 19 - strada Oțelarilor - bulevardul Dunărea - Barboşi.

Citit 10108 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 18:02

9 comentarii

 • postat de Culmea nesimțirii
  Duminică, 31 Martie 2019 23:33
  86.122.130.***
  Cred că APĂ-CANAL este o societate depășită și responsabilă pentru ceea ce vedem în acest oraș.
  Ăsta e rezultatul numirilor politice în instituțiile și companiile publice în care caracatița PSD a pătruns ca un cancer.
  La fel de responsabili sunt și directorii din Primărie care habar n-au pe ce lume trăiesc, dar lefurile le merg fără să fie penalizați cu nici un cent! Halal serviciu ca bugetar!
  3
  10
  Raportează
 • postat de Mache
  Duminică, 31 Martie 2019 20:18
  95.77.196.***
  Important este ca s-au montat borduri inalte care vor trebui remontate dupa ce se termina toata tevatura!
  2
  4
  Raportează
 • postat de pe Adrian
  Duminică, 31 Martie 2019 19:09
  188.25.246.***
  Si acum tot politica faceti? Si da, PSD este si ramane singura solutie. PSD4EVER
  24
  5
  Raportează
 • postat de Adrian
  Duminică, 31 Martie 2019 11:40
  82.137.12.***
  Oras condus iresponsabil timp de 30 de ani. Dar nu ne invatam minte. Tot PSD se va vota. Si cetatenii isi merita soarta si mizeria in care traieac.
  9
  42
  Raportează
 • postat de Cetateanul Trahanache
  Duminică, 31 Martie 2019 08:21
  5.13.166.***
  Domnul CITY face campanie electorala , cica s-a lansat o licitatie in valoare de ... pentru reabilitarea trotuarelor ,parcarilor adiacente strazii Brailei, dar ii aducem aminte ca s-a facut reabilitare pe ambele trotuare cu pista de biciclete si modernizare parcare si borduri schimbate acum doi pina la ultimul bloc la iesire di oras , doriti iarasi sa le daramati facand acelasi lucru? Trebuia doar asfatarea strazii, ca trotuarele au fost facute si ma repet de la intersectie Mc pina la iesrea spre Tecuci si urma asfaltarea.strazii Brailei despre ce vorbiti oare?
  4
  45
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Duminică, 31 Martie 2019 00:25
  5.13.159.***
  De ce la toate lucrarile din Galati, NU sunt prezenti decat MAX. 8 oameni/lucrare ? Termenele de executie a lucrarilor este foarte "larg", pentru ca marea majoritate a lucrarilor sunt castigate de aceleasi firme si care au cativa angajati ?
  Daca ar lucra cu muncitori din spatiul extracomunitar, ( cu max 200 de chinezi, sau alte nationalitati), sigur ar reusi sa " intoarca Galatiul pe dos " si ar da o alta fata a orasului si mai ales SIGUR ar mai castiga MACAR INCA UN MANDAT de primar. Bafta pentru viitor.
  8
  35
  Raportează
 • postat de Nicu
  Duminică, 31 Martie 2019 00:15
  5.13.159.***
  De unde posibila "pierdere de apă din conductele CET", cand CET-ul nu mai furnizeaza "produsul - agent primar pentru Calorgal " din primavara anului 2018 ????
  Oare cand garantia lucrarilor (mai ales a celor de infrastructura), va fi de cel putin 10 ani ???
  2
  44
  Raportează
 • postat de Nety
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 23:45
  5.13.166.***
  Cine raspunde cu functia? , au acele detectoare de mii de euro , daca isi faceau treaba puteau preveni situatia , dar noi vorbim de proiecte , de lovele sa inchidem gura omului ca sa uite .
  4
  37
  Raportează
 • postat de Marian Gh
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 22:03
  109.103.134.***
  Nu-I asa ca si aici sunt locatarii de vina ca din cauza lor sunt acumulari de apa in subsolul strazii? Apa Canal nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-I pute!
  5
  39
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.