Freza, la mare căutare

Freza, la mare căutare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dis-de-dimineaţă, Prefectura a anunţat că Drumul Naţional 24D Galaţi-Cuca-Bârlad este blocat datorită căderilor masive de zăpadă şi a viscolului care a depus pe carosabil un strat ce îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Pe acest segment, se intervine cu o autofreză dinspre Galaţi şi una dinspre Bârlad, susţinea comunicatul de presă. Pe la amiază, am pornit şi noi, telefonic (pentru a ă nu îngreuna mai rău circulaţia aproape paralizată) într-o incursiune pe acest drum. să vedem în ce stadiu se află.

Bălăbăneşti: „Puteţi să-i spuneţi drumul Codreanu”

Primarul comunei Bălăbăneşti, Dorin Codreanu, ne-a asigurat că se poate circula în condiţii de iarnă din localitatea sa către Galaţi şi către Bârlad.

„Puteţi să-i spuneţi Drumului Naţional 24 D drumul lui Codreanu, că dacă nu mă zbăteam eu şi cu dl preşedinte Eugen Chebac, patru ani, nu ar fi existat. Ieri au fost probleme, dar au trecut frezele şi au deszăpezit”.

„Pe drumurile interioare am acţionat încontinuu cu tractoarele, şi nu avem probleme. Avem tot ce ne trebuie, nu ducem lipsă de nimic în comună. Singura zonă cu dificultăţi este un drum de 3 km spre Vinderei, comună din judeţul Vaslui”, ne-a declarat Dorin Codreanu.

Băleni: „Ne-a promis domnul Saghian deszăpezirea”

Primarul comunei Băleni, Lică Oprea, ne-a declarat că din localitatea pe care o conduce nu se poate ajunge decât maxim până la Cuca.

„Acum două ore am aflat că o freză a rămas împotmolită între Cuca şi Gârboavele. Aşteptăm să vină să ne deszăpezească. Noi pe drumurile comunale ne-am descurcat, dar mai departe nu putem”.

„Domnul senator Gheorghe Saghian ne-a promis că ne deszăpezeşte. A vorbit deja la Drumuri şi o să fie trimisă o freză”, ne-a declarat primarul Lică Oprea. 

Cuca: „Întoarcem freza din drum”

Primăria Cuca se străduia, ieri, pe la ora 15,00, să întoarcă din drum freza plecată spre Galaţi. Cei zece oameni adăpostiţi de marţi noaptea în localitate sperau că, în sfârşit, vor putea pleca spre casele lor.

Domnul Gheorghe Enciu, consilierul primarului comunei Cuca, ne-a explicat situaţia. Freza care a rămas blocată timp de două zile aproape de Cuca a reuşit ieri să pornească spre Galaţi.

„Deocamdată suntem tot înzăpeziţi. Nu avem ieşire decât spre Rediu, dar foarte greu, cu vreun tractor. Freza venită dinspre Vaslui a plecat spre Galaţi şi încercăm acum să o întoarcem din drum pentru că intrările în localitate nu sunt complet deszăpezite”.

„A fost luată mare parte din zăpadă, dar ce a rămas nu permite trecerea maşinilor. A încercat să iasă din Cuca şi s-a întors că nu au putut. Sperăm să rezolvăm situaţia”, ne-a declarat dl Enciu. De marţi noaptea, Cuca a rămas blocată.

Citit 911 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.