Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
10 comentarii

„Fac grevă pe banii noştri!” – „Au scos maxi-taxi ca să stăm ca proştii în staţii?” – „Noi nu protestăm împotriva călătorilor, ci împotriva autorităţilor!" - "Şi noi ne dorim un transport civilizat”, sunt reacţiile pe care le-am surprins vineri, la ora 13,00, în Micro 19, din partea cetăţenilor nemulţumiţi că aşteptau în staţie, dar şi din partea şoferilor Transurb, care făceau grevă de avertisment.

Ploaie rece şi grevă de avertisment, de asta au avut parte gălăţenii dependenţi de transportul public local în cele două ore 12,00 – 14,00, în care angajaţii societăţii Transurb au protestat.

La ora 13,00, în Micro 19, mai multe tramvaie aliniate la capătul traseului, cu afişul de grevă de avertisment lipit pe geam, aşteptau să se încheie protestul. În staţia de la capătul de traseu din Micro 19, nemulţumirile cetăţenilor dădeau în clocot: „Aşteptăm de foarte mult timp în staţie şi întârziem la serviciu! Nu am ştiut că este grevă!” – „De mâine schimbă toate maşinile? Dacă de mâine vin tot astea în staţii, pentru că au făcut grevă, le spargem geamurile! – „Să fi stat în garaj, nu să stea cu maşinile în faţa noastră!” – „Fac grevă pe banii noştri! Am văzut maşini goale care au plecat pe traseu!” - „Au scos maxi-taxi ca să stăm ca proştii în staţii? Atunci nu-şi făceau planul pentru că erau maxi-taxi, acum fac ce vor, că sunt singuri pe piaţă!” – „Lasă că vin alegerile şi-o să alegem aşa cum merită! – „Îşi bat joc de noi, ce rezolvă cu acest protest?! Mai bine ar lua maşini noi!”, ne-au spus oamenii.

Spiritele s-au mai calmat în momentul în care în staţie a apărut un troleibuz 102 în care cei mai mulţi au urcat şi au plecat. Alţii au rămas să aştepte încă o oră mijlocul de transport de care aveau nevoie.

Ce spun şoferii

„Noi nu protestăm împotriva călătorilor, ci împotriva autorităţilor! Era bine dacă şi călătorii ne se alăturau pentru că, în revendicările noastre, noi nu cerem doar măriri de salarii. Cerem un transport civilizat! Acuzăm lipsa investiţiilor de orice fel din ultimii cinci ani, parcul auto vechi şi insuficient, extrem de uzat, condiţiile de muncă precare! Din păcate, nu avem parte decât de dezinteres din partea autorităţilor. Călătorii se plâng de mijloacele de transport, dar nu i-au atitudine atunci când ar trebui!”, ne-au spus şoferii aflaţi în grevă de avertisment. Aceştia ne-au explicat că s-au luat toate măsurile pentru a nu fi blocat transportul public local.

Ce spune liderul de sindicat

Preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda, ne-a declarat că protestul s-a desfăşurat legal şi fără incidente. Liderul sindical  şi-a exprimat dezamăgirea că, în cele două ore de protest, nu au fost contactaţi de autorităţi: „Dezinteresul ne face să credem că nu le pasă de 700 de oameni. Sunt şoferi obligaţi să facă grevă în formă continuată pentru că n-au ce conduce. Iată, şi în acest moment, opt colegi de-ai mei, în loc să fie pe trasee, stau degeaba".

Conducerea sindicatului se va întruni pentru a trage concluziile acţiunii de protest. Legal, sindicaliştii au la dispoziţie 18 de ore pentru a decide cum vor acţiona mai departe şi dacă se va ajunge la declanşarea grevei generale.

Ce spune directorul Transurb

„Regret toată situaţia creată astăzi. Din păcate, acţiunea de protest nu a dus la rezolvarea conflictului de muncă ci, din contră, la acutizarea asperităţilor dintre părţile implicate. Trag un semnal de alarmă că prin măsuri de protest, prin măsuri forţă, nu cred că vom rezolva problema Transurbului.

Înţeleg nemulţumirile călătorilor. Cu toate piedicile care ni se vor pune, nu voi renunţa la dezideratul de a aduce mijloace de transport noi pentru cetăţenii Galaţiului, pentru a elimina disconfortul la care sunt supuşi de fiecare dată când călătoresc cu mijloacele de transport ale Transurb", ne-a declarat directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.

Citit 3866 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 00:05

10 comentarii

 • postat de HAHAHA Luni, 13 Mai 2019 09:59 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  4

  Ati vrut MONOPL = aveti PSD (apropo, de ce psd isi face publicitate cu mitingul -nu le plac criticile din comentarii ?)

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Luni, 13 Mai 2019 09:08 86.124.202.*** Link la comentariu
  0
  0

  George .Din cate stiu schimbul 2 e de la ora 14 si cei mai multi (daca nu toti )sunt din combinat si Damen care au conventii. Si chiar daca , nu cred ca stai tu in statie de la 12 .

  Raportează
 • postat de Pedro Duminică, 12 Mai 2019 11:12 5.13.171.*** Link la comentariu
  8
  2

  Urate mai sunt statiile alea deautobuz! Plus ca se repeta aceeasi porcarie de imagine imprimata pe ele...

  Raportează
 • postat de George Duminică, 12 Mai 2019 09:04 89.136.76.*** Link la comentariu
  2
  4

  Adyza74. Schimbul 2. Nu ai auzit de schimbul 2?

  Raportează
 • postat de Moldoveanul Sâmbătă, 11 Mai 2019 16:58 5.13.230.*** Link la comentariu
  8
  11

  Dar calatorii cand fac greva pentru a fi tratati cu respect? Exemplul cel mai clar, soferul nu da drumul la usa din fata pentru a se urca oamenii pe acolo, pentru ca ii este frig. Alt exemplu, soferul inchide usa peste calatorii care inca nu au apucat sa coboare. Sau alt exemplu, vatmanii stau zeci de minute cu tramvaiul inchis la capat in 19, apoi pornesc catre prima statie ( cea din fata Tapului Carpatin, stau maxim 1 minut si apoi fug. Am atatea exemple despre acesti indivizi care isi bat joc de calatori incat nu pot sa ii compatimesc.

  Raportează
 • postat de INGRIJORAT Sâmbătă, 11 Mai 2019 12:05 92.80.182.*** Link la comentariu
  3
  15

  " Tovarase" primar, cu toate ca nu esti tovaras cu mine si nici domn nu esti, ai distrus tot transportul public, cu autobuze sau maxi-taxi, ai distrus termoficarea in loc sa gasesti solutii de reproiectare si reamenajare, orasul se scufunda si nu iei nici o masura efectiva, etc. Chiar numai la taxe si impozite va pricepeti? Cam putin. De cate ori sa ti se spuna ca asta e INCOMPETENTA? Pana cand iti vei mai bate joc de oameni? Nu intereseaza pe nimeni ca e incompetenta ta si a consilierilor sau e ordin de la . Cat crezi ca va dura spoiala asta pe care o tragi acum pe ici- pe colo? Nu-ti dai seama ca toate astea trebuie sa se opreasca odata si- odata? Daca ar trebui sa te deplasezi numai cu autobuzul si stii ca ai avea cateva luni de trait( nu ca ti-as dori asta, e doar o ipoteza sinistra, cu toate ca unii oameni sunt in aceasta situatie), ti-ar placea sa-ti pierzi ore din viata pe strada asteptand in statii? Ce ai face? Daca ai observa ca dupa o luna- doua mai apare cate o fisura in vreun perete de- al casei in care locuiesti, ce ai face? Intelege ca e foarte grav ce se intampla !!!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 11 Mai 2019 10:28 188.24.205.*** Link la comentariu
  9
  16

  Ar fi frumos sa fie greve generala pe termen nelimitat, acum in praf de alegeri! Ei atunci sa vedem daca le dau sau nu banii... BANI SUNT! Dar is papati de company si cotizarea infectilor rosii! Sa lasa vrajeala nu toti suntem ca asistatii ce se manjesc ptr un sanwish de 30 de Ron, preferand NEMUNCA!

  Plecati toti, si cautati-va in strainatate de munca, daca tara asta nu e in stare sa-si respecte locuitorii, in timp ce au cele mai mare taxe pe salariu, cele mai mici salarii, si cea mai proasta hrana!

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Sâmbătă, 11 Mai 2019 08:41 86.124.202.*** Link la comentariu
  8
  14

  Dar care erau aia de plecau la 12 si ceva la munca ? Afisele cu greva au fost puse cu o zi inainte si prin presa (viata-libera) s-a anuntat ca va fi. Pacat ca rezultatul nu e cel dorit.

  Raportează
 • postat de Suparatu Sâmbătă, 11 Mai 2019 07:46 5.13.248.*** Link la comentariu
  12
  25

  Problema e ca majoritatea "calatorilor" sunt fosilele cu gratuitate. Astia sunt fani Ciuma.
  Nu o sa li se alature soferilor niciodata.

  Din comentarii le vezi nivelul:
  "Sa imi cumpere masina noua"
  Da, saru-mana. Imediat.


  "Lasa ca vin alegerile si votam ce meritam."
  DEJA aveti ce meritati, loazelor!

  Raportează
 • postat de MIMI Sâmbătă, 11 Mai 2019 07:41 86.124.200.*** Link la comentariu
  4
  21

  INVESTITII ZERO LA TOATE UNITATILE SUBORDONATE PRIMARIEI!!!! TRANSURB, CALORGAL, PIATA, GOSPODARIRE URBANA ETC!!! sunt bani care se sifoneaza !!!!!!!CE VRETI!!!!!investitii?????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.