Se majorează tariful de parcare, nu şi preţul la apă şi canalizare
Foto: Iulia Kelt

Se majorează tariful de parcare, nu şi preţul la apă şi canalizare
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Gălăţenii au scăpat, deocamdată, de majorarea cu trei la sută a preţului apei şi cu 19 la sută a tarifului pentru canalizare, pentru că proiectul respectiv a fost retras de pe ordinea de zi de primarul Ionuţ Pucheanu. Viceprimarul Sorin Enache ne-a declarat că este necesară o analiză mult mai serioasă a proiectului.

Tot viceprimarul Enache a propus, printr-un amendament acceptat, renunţarea la modificările din transportului public în comun: diminuarea numărului de capacităţi pe mai multe trasee, eliminarea unor curse şi majorarea duratei altora, crescând, astfel, timpul de aşteptare în staţii. Argumentul a fost că "peste două săptămâni intrăm în programul de vară, prin urmare nu are sens să mai facem acum modificări".

Consilierii locali au votat, totuşi, o majorare. Este vorba despre tariful de parcare, care creşte de la 1,5 lei la 2 lei cu TVA/ oră/ loc de parcare, iar în cazul plăţii prin SMS de la 0,42 euro cu TVA la 0,54 euro cu TVA/ oră/ loc de parcare. Directorul SC Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, a explicat că acest tarif nu a mai fost modificat din 2014 şi că majorarea este necesară pentru cumpărarea de noi parcometre, cele existente având peste zece ani de funcţionare: „La ora actuală, sunt aproximativ 1.900 de locuri de parcare în parcările publice cu plată şi 32 de parcometre. În majoritate, parcometrele au peste zece ani de funcţionare, este absolut necesar să începem să le schimbăm. Am achiziţionat două noi parcometre, acestea au nişte preţuri destul de ridicate, şi nu avem cum să reuşim să le schimbăm pe toate cu tarifele actuale".  

Citit 6272 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.