Când vor începe lucrările la Plaja ”Dunărea”

Când vor începe lucrările la Plaja ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Au trecut aproape două luni de când Primăria municipiului Galaţi a anunţat atribuirea contractului de 23.197.935 de lei cu TVA, pentru reabilitare şi modernizare a Plajei "Dunărea", dar zona de agrement oferă aceeaşi privelişte dezolantă. Ca şi în anii trecuţi, gălăţenii fac băi de soare pe iarba sau pe băncile de Parcul de la Turnul Tv.

Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru reabilitarea şi modernizarea Plajei "Dunărea" - proiectare şi execuţie, şi-a adjudecat contractul cu o propunere financiară de 23.197.935 de lei cu TVA. Între timp, a mai fost încheiat un contract în valoare de 109.000 de lei fără TVA, cu firma Frangomy Solutions SRL din Ilfov, pentru servicii de asistenţă tehnică de supervizare a lucrărilor de execuţie. Conform caietului de sarcini, un colectiv format din diriginţi de şantier, pe specialităţi, va superviza lucrările. Durata contractului este de 76,5 luni din care 16,5 luni perioada de execuţie, iar 60 de luni (cinci ani), perioada de garanţie, după cum precizează municipalitatea. Şi tot pentru această investiţie, Primăria a mai încheiat cu RBX Electric Flash LED SRL un contract de 9.520 de lei cu TVA, pentru 30 de zile, pentru un studiu de soluţie necesar modificării sau devierii reţelei electrice existente la Plaja "Dunărea". Şi totuşi, lucrările n-au început!

La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a comunicat că, în prezent, încă se lucrează la proiectare, etapă care ar trebui să se încheie la finalul lunii iunie. Prin urmare, în condiţiile obţinerii tuturor avizelor necesare, în luna iulie ar putea demara lucrările efective.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, administraţia locală îşi doreşte să transforme Plaja "Dunărea" într-un complex acvatic multifuncţional, integrat în circuitul de agrement al oraşului.

Citit 8895 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.