Parcarea cu două termene de finalizare. Cum se lucrează la investiţia din Mazepa I (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Parcarea cu două termene de finalizare. Cum se lucrează la investiţia din Mazepa I (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Construire parcare supraetajată zona Mazepa I, aferent bloc R5. Termenul de execuţie: 20 luni. Data începerii construcţiei: 31.01.2019. Data finalizării construcţiei: 28.09.2020", se poate citi pe panoul amplasat pe gardul care protejează şantierul uneia dintre cele mai aşteptate investiţii din Galaţi. În spate, în zona amenajării de şantier, mai există un panou: "Construire parcare multietajată zona Mazepa I, aferent bloc R5 - deviere reţele. Termenul de execuţie 36 de luni. Data începerii construcţiei: 12.07.2018. Data finalizării construcţiei: 12.07.2021". Fie că parcarea se finalizează în 2020, iar devierile de reţele continuă până în 2021, fie că unul dintre panouri e depăşit de realitate, important este că la noua parcare se lucrează!

Parcarea supraetajată din Mazepa I pare că a depăşit piedicile şi sincopele proiectului şi începe să se materializeze. La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a prezentat stadiul lucrărilor de construire. "Până în prezent s-au executat lucrări de consolidare a terenului și lucrări de infrastructură-fundație. Se lucrează acum la suprastructură și s-au amplasat, până la etajul unu, în proporție de aproximativ 50 la sută, stâlpii de rezistență necesari și scările. Tot până la etajul unu s-au amplasat tuburile interioare pentru instalația electrică și instalația sanitară. Estimăm că, în ansamblu, s-au executat lucrările necesare la parcare în proporție de aproximativ 20 la sută", ne-a comunicat administraţia locală.

Locuitorii zonei, interesaţi de locuri de parcare

Progresul evident al lucrărilor nu poate decât să-i bucure pe locuitorii zonei care ne-au întrebat deja cum şi-ar putea rezerva un loc în viitoare parcare. "Rugăm Primăria să ne anunţe din timp procedura prin care putem obţine un loc în noua parcare. Eu am fost deja la Primărie şi am întrebat, dar nu am primit un răspuns. Este important să fim informaţi pentru că sunt multe maşini în zonă. Din punctul meu de vedere, autoturismele riveranilor, care sunt cu numere de Galaţi trebuie să aibă prioritate. Sunt multe maşini înmatriculate la bulgari, care plătesc impozit acolo. De ce să vină să ocupe loc de parcare? Acum nu zic să se ducă în Bulgaria să le parcheze, dar să aibă prioritate numerele de Galaţi", susţine cu tărie pensionarul Constantin Gheorghe.

Ce răspunde Primăria

Biroul de presă al municipalităţii ne-a transmis că se vor stabili un administrator şi tarifele pentru locurile de parcare, iar acestea vor fi supuse votului Consiliului Local. După ce va fi dată o hotărâre de Consiliul Local se va putea vorbi despre regulamentul de închiriere a locurilor de parcare. Deci mai e timp suficient!

Reamintim că noua parcare va fi o construcție cu parter plus trei etaje, care va oferi un număr de 214 locuri de parcare și 50 de spații de depozitare tip boxe individuale, dar şi 21 de stații de încărcare autovehicule electrice.

Accesul se va realiza pe bază de cartele cu autotaxare. Parcarea va avea monitorizare video, sistem de semaforizare cu senzor şi afișaj al numărului de locuri de parcare. Construcția va fi prevăzută cu sisteme pentru eficiența energetică (iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă, panouri solare pentru producere apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolații spații încălzite, încălzire electrică locală cu senzor de prezență și programare temporală).

Rămâne de văzut când va fi gata.

Câţi bani a pierdut Primăria

"Ultimul garaj demolat aici a fost al fostului primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae", ne-a declarat unul dintre locuitorii cartierului Mazepa I. Întrebarea cetăţeanului vizează banii din chirii şi din impozite pe care Primăria Galaţi i-a pierdut prin demolarea garajelor din zona blocului R5 încă din vara anului 2017. Gălăţeanul este convins că municipalitatea ar fi avut de câştigat financiar dacă ar fi demolat construcţiile inestetice înaintea de începerea lucrărilor, nu cu doi ani înainte.

 

Citit 7331 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.