”Când vine autobuzul? – La toamnă!” (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

”Când vine autobuzul? – La toamnă!” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Căldură mare, nervi, aşteptare prelungită şi înghesuială, de asta au avut parte gălăţenii dependenţi de Transurb în prima zi când s-a circulat după programul de vară. După un weekend prelungit, se pare că şi compania a fost luată pe nepregătite, din moment ce în staţii nu erau afişate noile grafice de circulaţie, valabile din 18 iunie 2019.

„Când vine autobuzul?” – „La toamnă!”, a glumit amar una dintre gălăţencele din mulţimea care, la ora 16,00, aştepta cu ochii în zare sosirea unul mijloc de transport al Transurb în staţia din centrul oraşului. Pe geamurile gheretei Transurb, dar şi în interiorul refugiilor erau lipite în continuare graficele de circulaţie vechi. Practic oamenii nu puteau şti nici măcar o oră estimativă la care să spere că autobuzul sau troleibuzul de care au nevoie va ajunge în staţie.

Nici site-ul Transurb nu a fost pregătit. Ieri dimineaţă erau afişate tot orarele vechi de transport. La ora 13,30, rămăseseră neactualizate şi inaccesibile graficele traseelor 105 şi 26, iar la ora 16,30, traseul 26 era tot minunat, dar lipsea cu desăvârşite.

Între iritare şi blazare

„Copiii au intrat în vacanţă, dar noi nu! Trebuie să mergem la serviciu”, comentau gălăţenii nemulţumiţi, în staţii.

Proba de foc a fost dimineaţă, când mulţi dintre ei nici măcar nu aflaseră că s-a modificat programul de transport, şi au ajuns în staţii la ora la care fuseseră obişnuiţi. „A trebuit să mă îmbulzesc şi să împing o doamnă ca să pot urca şi eu în troleibuz! I-am spus că trebuie să ajung la serviciu! Am călătorit ca sardelele, pe scară! Nici măcar aerul condiţionat nu făcea faţă”, ne-a povestit, nemulţumită, o gălăţeancă.

„După ce că întârzie, sar peste curse, nu mai ajung deloc în staţii, se strică pe drum, acum au intrat şi în program de vacanţă şi circulă mai puţine? Nu mai bine desfiinţează transportul public?!”, ne-a declarat, revoltat, un pensionar.

Vă reamintim că, din cele 106 autobuze câte asigurau transportul public local de persoane în zilele lucrătoare, vor circula doar 90. Sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale nelucrătoare, vor circula tot 68 de mijloace de transport, câte circulau şi anterior. Operatorul de transport spune că, pe traseele în care timpul de aşteptare în staţie era de patru minute în medie, odată cu trecerea la programul de vară timpul de aşteptare creşte la zece minute, în medie.

Iată şi traseele pe care se va resimţi din plin „vacanţa”. Conform Transurb, pe traseul 102, din 14 mijloace de transport vor rămâne opt. Pe traseul 104, din patru, vor rămâne două. Tot două din patru vor rămâne şi pe traseul 26. Iar pe traseul 105, din şase autobuze, câte circulă acum, vor mai rămâne patru.

Reamintim că introducerea programului de vară la Transurb s-a făcut prin votul aleşilor locali. Care nu circulă cu autobuzele companiei publice, ca să ştie cum este...

Citit 5728 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.