Şapte luni de restricţii de trafic pe strada Brăilei (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Şapte luni de restricţii de trafic pe strada Brăilei (FOTO)
Zona din preajma Spitalului de Urgenţă este şi acum aglomerată
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Începând de luni, 24 iunie, vreme de şapte luni de zile, strada Brăilei se va transforma în şantier, motiv pentru care şoferii vor avea parte de restricţii de trafic.

Primăria municipiului Galaţi anunţă că începând de luni, 24 iunie, ora 8,00, traficul rutier pe strada Brăilei va fi restricționat pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Drumul de Centură şi intersecția cu strada Frunzei. Deocamdată, se va închide prima bandă de circulație, pe sensul de mers către strada Oțelarilor, şi, prin urmare, circulația mașinilor se va putea desfășura pe a doua bandă, pe sensul de mers către strada Oțelarilor. Ulterior se va închide banda a doua de circulație (sens de mers către strada Oțelarilor). Astfel, circulația mașinilor se va desfășura pe banda 1 (sens de mers către strada Oțelarilor). Benzile de circulație se vor închide etapizat, odată cu execuția lucrărilor de turnare a covorului asfaltic, precizează Primăria.

Restricţiile sunt necesare pentru că, potrivit Primăriei, demarează prima etapă a amplelor lucrări de reparaţii la carosabil, trotuare, parcări, staţii de autobuz, de amenajare a spaţiilor verzi adiacente, precum şi de semnalizare rutieră pe strada Brăilei. Toate acestea vor fi executate de Asocierea Tancrad SRL, Citadina 98 SA, Romsit Construct SRL, care a câştigat licitaţia pentru „Reparaţii curente şi refacere sistem rutier strada Brăilei – Municipiul Galaţi” cu o ofertă de 22.430.519 de lei inclusiv TVA. Criteriul de atribuire a contractului a fost „preţul cel mai scăzut”, iar asocierea a fost singurul ofertant înscris la licitaţie. Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, pentru realizarea lucrărilor artera a fost împărţită în patru sectoare: sector I - între sens giratoriu Cătuşa şi strada Frunzei, sector II - între strada Frunzei şi Inelul de Rocadă, sector III - între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc şi sector IV - între bulevardul George Coşbuc şi strada Roşiori.

„Durata lucrărilor care se vor realiza este de şapte luni”, precizează Primăria.

Mai trebuie spus că, pentru servicii de asistenţă tehnică de supervizare a lucrărilor de execuţie pe strada Brăilei, administraţia locală a lansat o achiziţie publică de 86.417 de lei fără TVA.

Citit 13732 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.