Avem figurile candidaților la Primărie! Un nou soft de computer, Galați App, face predicții pentru 2020. PAMFLET

Avem figurile candidaților la Primărie! Un nou soft de computer, Galați App, face predicții pentru 2020. PAMFLET
(T) Pucheanu și Picu (cu mâna ridicată) apar îmbătrâniți de softul-minune, Durbacă (primul din stânga) e întinerit electronic, iar profesorul Atanasiu a rămas în varianta originală. Nu-l știe nimeni, se justifică Galați App
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Face App e pistol cu app, pardon apă, pe lângă programul de calculator descărcat de pe net de realizatorii paginii de pamflet. Doar l-am instalat, i-am cerut fețele temerarilor care vor intra anul următor în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Galați și a ieșit o adevărată nebunie. O descoperiți în rândurile de mai jos.

Când ai mintea ocupată

Tărâmul virtual s-a aprins în ultimele zile după ce a fost lansată la apă aplicația Face App, jucărie care din două click-uri îți oferă câteva proiecții cu iz de veridicitate. Îți poți face mai mult de o idee despre chipul propriu la senectute, ți se aplică machiaj, îți este schimbată culoarea părului, apar brusc tatuaje, ochelari și pilozități faciale sau chiar îți poți reîntâlni mutra din adolescență. Te face și tânăr, dar și bătrân, adică îți ține mintea ocupată: tehnologia și din acest motiv a evoluat peste așteptările majorității. Unii au ratat și meciul de la Wimbledon al Simonei Halep ca să se distreze cu aplicația disponibilă pentru aparatele de tip smartphone. Pagina de pamflet a Vieții libere a descoperit ceva și mai interesant, o bijuterie de soft care ne prezintă figurile potențialilor candidați la alegerile din anul 2020 pentru Primăria Galați. Curată provocare!

„Sunt bine, ca Alain Delon”

Aplicația Galați App, fără să clipească, ne-a prezentat mai întâi înfățișarea îmbătrânită a actualului edil-șef Ionuț Pucheanu și a viceprimarului Picu Apostol Roman, pentru ambii existând explicația că se așteaptă să iasă la pensie din administrația publică locală. Și dincolo de ea, vorba șlagărului de peluză. Dacă primul dintre ei este abia la mandatul de probă și pare foarte hotărât să candideze încă o dată, celălalt nu are de ales. Nici măcar Picu nu poate crede că va mai găsi atâția fraieri care să-l voteze ca adjunct de primar pentru încă patru ani. „Nu arăt deloc rău în această poză, sunt ca Alain Delon după ce a coborât de pe scenă, cred că vor rămâne mereu disperate femeile după mine. Și după Alain”, a comentat vicele, în vreme ce Pucheanu este de părere că un transplant de păr n-a omorât pe nimeni. Îl voi lua în calcul, ne-a spus șeful administrației gălățene.

Durbi zice că-i prea bătrân în poză

Fără să-i livrăm sugestii, softul-minune ne-a mai basculat două variante de „primăriabili”. Mai întâi l-a scos din tolba electronică pe eternul Eugen Durbacă, întinerit cu câteva decenii, apoi pe profesorul de fizică Onuț Atanasiu, un potențial vârf de lance al PNL-ului în lupta electorală de anul viitor. „Totuși, sunt prea bătrân în fotografie”, a reacționat deloc amical fostul primar al orașului în anii ’90, acum în vârstă de 73 de ani, și n-am priceput ce s-a întâmplat cu imaginea de tip afiș a liberalului care visează să-l învingă pe Pucheanu. Am resetat aplicația, am dezinstalat-o, am parcurs aceiași pași pentru a fi din nou funcțională, iar răspunsul ei a rămas același: „Îmi pare rău, dar pentru acest candidat nu am o proiecție de viitor sau trecut. Am decis să-l las în varianta originală, deoarece e necunoscut pentru publicul larg.” Ironii ieftine de program de calculator descărcat gratuit de pe Internet. 

Softul Român

Pamflet în versuri

Domnişoara Ţurcă (II) (păzea !!!) de Submarin Cosorescu

Uite, domnişoara-ţurcă/ face cinci(uri), face trei(uri),

face doi(uri) – aşa face/ şi la şcoală-n catalog – 

ţipă după vaseline,/ creme, alifii, uleiuri,

vrea sule/menire lungă,/ laiv, pe ciat, pe sait, pe blog – 

vrea din aia...şi din aia.../ strong, beton, fără capotă – 

vrea s-ajungă divă, lady.../ dar nu ştie nici o iotă

din ce face, din ce drege/ substantivul, verbul...strigă

şi se strâmbă-n ritmuri negre/ şi-n ecouri de ciovică,

şi se dă-n spectacol ieftin/ cu-alde pipirig şi loază,

suferă după bezmetici,/ seci, sălbatici...dăunează

foarte grav tămăduirii,/ sănătăţii generale...!!!

Trece domnişoara-ţurcă,/ faceţi loc, fugiţi...că-i jale !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Aeroportul se vede doar în trecut

* Pus la treabă în sprijinul acestei pagini, programul care întinerește, îmbătrânește sau îți pune ochelari or sprâncene ne-a arătat cât de frumos poate fi Galațiul cu mult spațiu verde. Era o imagine din anii ’60, din Țigline înspre Brăila, când cartierul Dunărea încă nu exista.

* Fostul edil-șef Marius Stan, trecut prin filtrul aplicației, apare luptându-se la retrogradare cu echipa de fotbal Oțelul. Peste vreo douăzeci de ani; mai întâi clubul trebuie să izbutească două promovări. Carevasăzică, există un echilibru în toate.

* Ce frumos era în tinerețe prefectul Dorin Otrocol! Nici nu știm cu cine-l putem compara, dar era ceva ieșit din comun. E părerea softului de care nu ne-am mai despărți.

* Iarăși s-a blocat jucăria pe undeva, căci Faleza Inferioară a Dunării apare numai cu boscheți, atât în urmă cu două decenii și ceva, cât și peste cincisprezece ani. Iar multe dintre operele de artă expuse pe marginea apei sunt răsturnate.

* La asta chiar nu ne-am fi așteptat! Nici peste jumătate de secol nu se vede podul peste Dunăre, obiectivul dintre Galați și Brăila. Și am fi putut paria că se va face... Și nici aeroportul nu apare. Doar în viitor, căci ansamblul comercial de acum un veac e vizibil la opțiunea „întinerire”.

App-aterm

Orașul Teilor plantează mentă

Teii groși care se usucă atât pe strada Domnească, dar și pe Faleza Dunării – unii sunt tăiați, alții lăsați de izbeliște – vor fi în cele din urmă scoși din rădăcină. Primăria Galațiului a decis totuși să nu umble la folclor, iar dacă municipiul nostru este cunoscut ca Orașul Teilor, un angajat al administrației locale a fost traversat de o idee genială: în locul arborilor care răspândesc un parfum dulce, vor fi plantate tufe de mentă. Sau de mușețel. „Tot ceai iese, nu mai e de tei, ci de mentă. Și face și bine la burtă”, s-a justificat specialistul.

Frecare pe care

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 11139 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 00:13