Şef de atelier, numit în conducerea Fundaţiei ”Sportul Gălăţean”

Şef de atelier, numit în conducerea Fundaţiei ”Sportul Gălăţean”

Aleşii au revocat, aleşii au numit Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
9 comentarii

În locul fostului sportiv, antrenor şi preşedinte de club Ilie Hagioglu, pe care l-au revocat, consilierii locali l-au numit în Consiliului Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" pe Nistor Lupu, licenţiat în studii juridice, şef de atelier la Administraţia Pieţelor.

Introducerea suplimentară pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 31 iulie, a două proiecte de hotărâre privind revocarea lui Ilie Hagioglu şi, respectiv, numirea lui Nistor Lupu, în calitate de membru în Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" a stârnit uimirea aleşilor opoziţiei.

În documentaţie se arăta negru pe alb că Fundaţia "Sportul Gălăţean" este condusă de un Consiliu Director alcătuit dintr-un preşedinte şi doi membri desemnaţi prin hotărârea Consiliului Local, care pot fi revocaţi oricând, tot prin decizia aleşilor: "Revocarea este o măsură aflată la dispoziţia Consiliului Local (CL), motivată de faptul că aceştia au fost numiţi de către CL fără a se impune criterii de selecţie, prin urmare calitatea dobândită prin desemnare, fără concurs şi fără motivare, poate înceta în acelaşi mod, prin revocare".

Noua achiziţie a ALDE

În urmă cu o lună, Nistor Lupu, fost preşedinte al filialei judeţene a PRM, era prezentat în conferinţa de presă a preşedintelui ALDE Galaţi, Cristian Dima, drept o importantă recrutare politică. Iată că, la o lună distanţă, Lupu Nistor era propus membru în Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean". Acesta şi-a făcut biografia în faţa aleşilor: "Mă numesc Lupu Nistor, sunt născut la 11 iulie 1952, în comuna Rediu, am urmat pe rând şcoala generală, şcoala profesională, liceul la seral, am urmat şcoala tehnică de maiştri şi Facultatea de Drept. Sunt licenţiat în ştiinţe juridice. Am lucrat pe rând la combinatul siderurgic, o perioadă, cea mai mare parte la societatea de construcţii şi reparaţii siderurgice din Combinat, iar în ultima perioadă la Administraţia Pieţelor, ca şef de atelier. Am fost consilier judeţean în mandatele 2000-2004 şi 2004-2008. Am mai urmat cursuri de specialitate în domeniul consiliului de administraţie, am fost şi în Consiliul de Administraţie de la societatea Apă Canal, patru ani de zile".

Întrebări şi explicaţii

Întrebat de consiliera independentă Simona Vreme care este sportul de performanţă pe care l-a practicat, Nistor Lupu a răspuns: "Nu am practicat sport de performanţă, dar ca orice cetăţean apreciez că fotbalul mi-a plăcut cel mai mult şi apreciez că voi şti să fac un management performant şi în domeniul activităţii sportive".

"Eu am crezut că o să ne spună cu ce obiective vine la Fundaţia "Sportul Gălăţean"”, a insinuat consilierul PNL Onuţ Atanasiu, dar preşedintele de şedinţă, consilierul ALDE Cătălin Popa, a replicat: "O să vă prezinte într-o altă şedinţă".

În cele din urmă, proiectele au fost supuse votului secret şi atât revocarea cât şi numirea au fost aprobate cu 18 voturi "pentru" şi trei "împotrivă".

La finalul şedinţei, independenta Simona Vreme a declarat că şi-ar fi dorit ca vacantarea postului de la Fundaţia "Sportul Gălăţean" să fie anunţată din vreme şi în locul unei numiri să existe mai multe propuneri din care consilierii să poată alege. "Acest comitet director este format din trei persoane, prin urmare absenţa uneia înseamnă blocarea efectivă a activităţii. Vorbim despre o zonă de administrare, nu e musai dedicată oamenilor de sport! Acolo trebuie să fii un bun administrator, să înţelegi bunul mers al funcţionării unor baze sportive. Dacă ai fost sportiv, te pricepi la sport în mare măsură, că ai dobândit ulterior şi cunoştinţe de administraţie, cu atât mai bine!", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Din Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" mai fac parte Florin Mirea (preşedinte) şi Florin Andronic.

Citit 4539 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 August 2019 00:02

9 comentarii

 • postat de DESPERADO Vineri, 02 August 2019 13:48 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  3

  Abia aştept ZIUA cea MARE când vor pleca toţi măscăricii din Ciuma Roşie de la PRIMĂRIE, PREFECTURĂ, CL şi CJ şi îi vom fugări prin tot oraşul!
  Iar Pucheanu... băieţaşul ăsta... cred că va regreta cu cine s-a înhăiat în politică şi va avea probabil soarta lui... Dragnea!

  Raportează
 • postat de Vasile Vineri, 02 August 2019 13:26 89.121.153.*** Link la comentariu
  0
  5

  No name!!! Vedeți si câți sunt in CSM Galati ! Persoane care nu au avut taine cu sportul dar poate au lipit ceva afișe !!

  Raportează
 • postat de Amarastean di Fartanesti Vineri, 02 August 2019 13:06 95.76.3.*** Link la comentariu
  2
  5

  Valeu, acu ma duc sa ma inscriu la drepte, desi ma apropii de 70 di ani, bai frate!

  Pai, mi, is in putere, ca am baut molan dii la Fartanesti, di pi deal, am fost om di sarvici la scoala, scoala di sofieri aha, 18 ani in urma, vice presedinte la clubul di cutitari di la Cjiraftei, am facut 8 clase acu 16 ani, liceu la Bujoru, si ci, mi eu, pai eu sint in putiere, mi, ma duc la drepte, la aistia di la Gilati, si gata.

  Dupa aceeeia, daca Iohannis nu ma impusca, vreu primar la Fortanesti, ca acolo am eu spagarii miei di la fotbal, baaa!

  Pieriti din fata mea, ba fraierilor cari plecati prin strainataturi si nu stiti cat di ghine ieste pi la noi, dupa ci biei molan si dormi in sura cu paie!

  Raportează
 • postat de Naivul Vineri, 02 August 2019 11:12 213.233.104.*** Link la comentariu
  2
  16

  Nu ne mai facem bine niciodata...Un vis urat care nu se mai termina.Mereu aceleasi personaje triste ce fac atata rau orasului acesta,pacat!
  .

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 02 August 2019 09:47 5.13.191.*** Link la comentariu
  2
  17

  Deci nea sărbătoare, în timp sau după ce mai îndrepta o tarabă, jap mai repeta elementele raportului juridic civil..... La fel și când era în Combinat, fiindcă Viaductul era bun atunci și drumul mai lin, când ieșea din tură, jap mai învăța în Convenție despre clasele de moștenitori .... Vă rog pe voi, cei din presă, să urmăriți și să informați ce buget va avea acest CSM al cărui patrimoniu înțeleg că îl administrează Fundația și va înțelege poporul degrabă votant de psd+alde de ce este nevoie în conducere de un nene în halat albastru, cu creionul și patentul la buzunarul de la piept

  Raportează
 • postat de rodax Vineri, 02 August 2019 09:27 193.231.148.*** Link la comentariu
  2
  13

  alt politruc postat ca nuca-n perete.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 02 August 2019 08:22 81.196.55.*** Link la comentariu
  2
  13

  Mie imi plac banii, ma puteti numi va rog frumos domnule primar si pe mine in functia de conducere a departamentului financiar? Se pare ca nu trebuie sa ai experienta in domeniu pentru a lucra in institutiile publice.
  Am obserevat ce il recomanda pe domnul (sau mai bine zis nea) Lupu:
  combinat(falimentat),
  consilier judetean (se poate vedea pe website ca nu a avut nici o luare de cuvant, a fost doar la ridicat mana),
  Apa canal (condus atat de bine incat o sa darame Galatiul la propriu cu infiltratii),
  Administratia pietelor(care este pe butuci si arata mai rau ca pietele din anul 1900).

  Raportează
 • postat de DESPRE NOI Vineri, 02 August 2019 08:03 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  13

  MANA CEREASCA ACESTE FACULTATI DE DREPT INFIINTATE IN TOATE VAGAUNELE, PENTRU TOTI CARE NU STIAU SI NU STIU NICI ACUM SA VORBEASCA , SA SCRIE ROMANESTE1ASA AU AJUNS SA DETINA POSTURI PENTRU CARE INAINTE DE '89 SE INTRA MUNCIND PE BRANCI! ASTIA SUNT JURISTI I , MAGISTRATI, FACUTI PE BANDA RULANTA!! FACUTI PE BANII TREBUIE SA-SI RECUPEREZE INVESTITIA FACUTA!VIN ACUM SI-TI FLUTURA DIPLOME DE MASTER , DE DOCTORAT!VORBIM DE NISTE NEICA , IMPOSTORI, PARVENIT!T
  ICUM? DEVENIND COZI DE TOPOR AI ALTOR SEFI PUSI SA FACA ILEGALITATI...

  Raportează
 • postat de Kurom Vineri, 02 August 2019 06:52 79.116.105.*** Link la comentariu
  2
  16

  Maltrapalzacuri de-a lor ,pile relatii , asa se umbla prin CL.,Auzi licentiat in stiinte juridice, auleu ma doarte capul , Traiasa Pilelele CUMETRIILE ,RELATIILE dintre partide

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.