Vom avea plante ornamentale, iluminate, pe Brăilei
Foto: Iulia Kelt

Vom avea plante ornamentale, iluminate, pe Brăilei
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Covorul de gazon de pe scuarul central al străzii Brăilei - demn de un stadion civilizat - va fi decorat cu insule din plante ornamentale care, la rândul lor, vor fi puse în valoare de un iluminat ambiental. Pentru furnizarea şi montajul acestui sistem este în derulare o achiziţie publică. La rândul său, SC Gospodărire Urbană aşteaptă plante ornamentale de calitate pentru amenajările peisagistice.

Autorităţile locale au promis de mai multă vreme amenajări peisagistice pe covorul de gazon care a transformat în stadion scuarul străzii Brăilei. Mai ales că nu puţini sunt gălăţenii care regretă trandafirii care decorau, până anul trecut, zona centrală a celei mai importante artere din oraş.

Cei care au parcurs strada Brăiei pe segmentul cuprins între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc au putut remarca porţiuni în care gazonul a fost decopertat, ba chiar într-un loc au fost plantate nişte ierburi înalte care s-au cam veştejit.

Misterul a fost elucidat pe portalul Primăriei, unde a fost lansată o achiziţie publică pentru cumpărarea şi montajul unui sistem de iluminat arhitectural pe scuarul strada Brăilei. Valoarea estimată a contractului este de 50.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este ”preţul cel mai scăzut”.

Ce se doreşte

Conform caietului de sarcini „s-a identificat necesitatea achiziţionării sistemului de iluminat arhitectural ornamental decorativ a vegetaţiei izolate existente pe scuarul străzii Brăilei. (…) Efectul produs de un oraş bine iluminat asupra locuitorilor şi în special asupra turiştilor este spectaculos, inspirându-le siguranţă şi optimism”, se arată în document. Conform datelor, pe scuarul central cuprins între între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc, în lungime totală de 870 de metri, ar urma să fie amenajate cinci insule de plante decorative.

Pentru amenajarea lor peisagistică Primăria a apelat la SC Passiflora Garden Green SRL. SC Gospodărire Urbană a primit misiunea de a le realiza, motiv pentru care a şi trecut la decopertarea gazonului în porţiunile vizate de aceste amenajări. După cum am aflat de la Dragoş Magearu, directorul general al SC Gospodărire Urbană, a fost încheiat un contract pentru furnizarea plantelor decorative. Numai că, plantele furnizate nu au fost de calitatea solicitată, motiv pentru care au fost refuzate şi se aşteaptă trimiterea unor plante corespunzătoare.

Şi Primăria aşteaptă să încheie contractul pentru iluminarea celor cinci insule, unde ar urma să fie instalate linii electrice subterane şi corpuri de iluminat.

Citit 3914 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.