Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cu siguranţă că banii cuveniţi din bursele câştigate prin muncă şi performanţă le-ar prins bine, în această vacanţă, elevilor gălăţeni. Din păcate, sumele se lasă aşteptate din primăvară! Motiv pentru care am solicitat administraţiei locale date privind situaţia plăţilor.
Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi ne-a comunicat că, la data de 31 iulie 2019, totalul plăţilor făcute pentru burse se ridică la 2.146.000 lei, pentru perioada septembrie - decembrie 2018 şi, respectiv, ianuarie - martie 2019.
„Necesarul de fonduri pentru perioada aprilie - septembrie 2019 este de 1.300.000 lei, respectiv 2.700.000 lei până la finele anului. Sumele necesare au fost solicitate de la bugetul de stat, urmând ca în luna septembrie 2019 să avem și răspunsul la solicitarea noastră, astfel încât la prima rectificare bugetară să putem asigura plata”, ne-a transmis Primăria.
Reamintim că, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 637/2018, bursa de performanţă este de 196 de lei/elev/lună, bursa de merit - 52 lei/elev/lună, iar bursa de studiu şi bursa de ajutor social - câte 46 lei /elev/ lună, pentru anul şcolar 2018 - 2019.
"Numărul burselor se revizuiește semestrial, odată cu evaluarea rezultatelor elevilor. Responsabilitatea fundamentării sumelor necesare, precum și plata efectiva a burselor, revine fiecărei unități de învățământ în parte", precizează municipalitatea.

Citit 1067 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 18:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro