Statuia Sf. Andrei, pe o columnă la Inelul de Rocadă

Statuia Sf. Andrei, pe o columnă la Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Cu 19 voturi favorabile din partea consilierilor PSD, UNPR, ALDE şi PMP, a fost aprobată o investiţie de peste 2,9 milioane de lei pentru reamenajarea zonei de la Inelul de Rocadă. În insula din mijlocul intersecţiei, refăcută arhitectural şi peisagistic, va fi amplasată o columnă pe care va fi ridicată statuia Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galaţiului. Mai mult, arealul refăcut ar putea fi botezat „Piaţa Sfântului Andrei”.

Introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local, proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reamenajare inel de rocadă” a stârnit discuţii.

Consilierul PNL Paul Găvănescu a întrebat care este oportunitatea unui asemenea proiect în condiţiile în care în oraş avem o serie de probleme grave, iar gălăţenii sesizează în fiecare zi locuri care necesită intervenţii rapide: „Vorbim despre aproape 3 milioane de lei pentru o intersecţie care astăzi chiar arată decent! Reamenajarea din imagini poate că arată frumos, dar eu vă întreb de oportunitate. Ne trebuie nouă aşa ceva acum? Nu ar fi mai bine ca aceşti viitori bani, care ar putea fi bugetaţi la anul, să-i direcţionaţi către alte lucruri mult mai oportune pentru oraş? Acolo unde chiar ne strânge cureaua? Eu v-aş da o soluţie, către pista de atletism, dar vă asigur că sunt multe alte locuri care necesită intervenţie rapidă”, a declarat Paul Găvănescu.

Replica a venit din partea primarului Ionuţ Pucheanu: „Cred că Galaţiul are nevoie şi de simboluri, de repere mai moderne care să poată dăinui şi peste zeci, sute de ani. Pentru că în momentul de faţă, în afară de Combinat, Faleză şi de Turnul TV, nu prea mai are repere. Titulatura proiectului este neinspirată, nu e vorba de o reamenajare, ci de o construcţie nouă, o statuie cu chipul Sfântului Andrei, iar zona care acum se numeşte Ultimul Leu ar putea deveni, la propunerea Comisiei de Urbanism, Piaţa Sfântului Andrei. Dumneavoastră votaţi acum nişte cifre, nu oportunitatea! Oportunitatea o veţi vota la momentul la care proiectul va fi introdus în buget”.

Edilul şef a detaliat soluţia aleasă: „Varianta clasică din punct de vedere al designului - o columnă deasupra căreia va sta Sfântul Andrei însoţit de crucea care îi este simbol. Columna, în partea de jos, va avea un piedestal cu patru faţete ce vor reprezenta fresce cu diferite momente din istoria Galaţiului”.

La finalul discuţiilor despre proiect şi despre necesitatea lui, documentul a fost aprobat. Grupul PNL a votat împotrivă, iar consiliera independentă Simona Vreme s-a abţinut.

Citit 11474 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.