Prelungirea PUG-ului, respinsă

Prelungirea PUG-ului, respinsă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prelungirea valabilităţii Planului de Urbanism General, votată de Consiliul Local anul trecut, nu a primit viza de legalitate a prefectului judeţului, Cosmin Păun *

Acesta a fost, de altfel, singurul act administrativ al CL Galaţi care a primit în 2009, verdictul de „ilegal”. Prefectul avertizează că va ataca hotărârea CL în contencios dacă nu se ţine cont de avizul său de nelegalitate.

La finele anului trecut, vă reamintim că aleşii locali au prelungit perioada de valabilitate a PUG-ului pentru ca Primăria Galaţi  să poată elibera în continuare autorizaţii de construcţie şi de demolare.

Scriam la vremea aceea că noul PUG este în întârziere cu 16 luni pentru că autorităţile încearcă să afle, măcar orientativ, întrebând pe la comunele vecine, până unde se întinde municipiul.

Actualul PUG a fost elaborat în perioada 1996–1999 şi aprobat pe 9 noiembrie 1999.

După cum v-am mai informat, de actualizarea Planului Urbanistic General se ocupă Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti – Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză si Consulting şi ar fi trebuit să fie gata în 24 de luni.

Consilierul PC Avram Răvan a reproşat atunci consiliului că oamenii sunt obligaţi să facă PUZ-uri şi PUD-uri anapoda.

„De exemplu, cui vrea o casă  pe Arcaşilor îi cerem PUZ pentru că în PUG acolo e porumb, nu sunt locuinţe. Persoana respectivă trebuie să plătească un PUZ pentru că nu a fost terminat la timp noul PUG”.

„După prelungirea PUG, orice cetăţean obligat să facă PUZ se poate îndrepta împotriva noastră, să îi plătim documentele pentru că nu am aprobat la timp acest PUG”.

„Eu aş propune ca toate PUZ-urile ce vor urma să fie suportate de cei care sunt vinovaţi că nu s-a aprobat la timp noul PUG”, a spus Avram, la vremea aceea.

Prefectul judeţului, Cosmin Păun, a precizat că din punct de vedere tehnic, avizul său nu afectează pe nimeni, nici măcar administraţia care doreşte să construiască.

„Planul Urbanistic General este valabil zece ani. El poate fi votat pentru cinci ani sau şapte ani şi prelungit, dar numai în limita celor zece ani. Ceea ce se află în construcţie poate fi continuat pe baza autorizaţiei”.

„Pentru construcţii noi se pot da autorizaţii de construcţie pe baza PUZ-urilor şi a PUD-urilor”.

Primăria poate să conteste decizia prefectului, în contencios.

Citit 1404 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.