„Eu nu mă uit al cui e ONG-ul”

„Eu nu mă uit al cui e ONG-ul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, gălăţeanul Liviu Grădinaru, a ajuns în centrul unui subiect fierbinte publicat de presa centrală. Grădinaru se află în centrul atenţiei, pe motiv că a semnat din partea MAI contractul prin care Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, condusă de Alexandru Cumpănaşu, beneficiază de bani europeni. 

Ieri, Liviu Grădinaru a declarat  pentru „Viaţa liberă” că a semnat contractul respectiv ca reprezentant al ministerului.

„Eu am semnat ca reprezentant legal, considerând că procedurile sunt îndeplinite. Este un contract referitor la un proiect depus de ONG-ul dlui Cumpănaşu pe programul operaţional dezvoltarea capacităţii administrative, finanţat din fondul social european”.

„Proiectul a fost depus, verificat, a intrat în comisia de evaluatori externi selecţionaţi pe baze unei licitaţii a fost evaluat şi i-a fost acceptat ca fiind eligibil, s-au îndeplinit procedurile şi s-a încheiat contractul cu unitatea de management a programului operaţional”.

„El vine cu co-finanţarea, face activităţile din proiect, le plăteşte şi apoi vine cu documentele şi cu cererea de rambursare. Unitatea de management îi verifică cheltuielile şi activităţile dacă s-au desfăşurat conform fişelor din proiect şi virează banii de la fondul european”, ne-a declarat Liviu Grădinaru.

Secretarul de stat susţine că nu a ştiut la momentul semnării contractului al cui este ONG-ul şi că a aflat acum, din presă. Mai mult, susţine că deocamdată prin contract nu s-a virat niciun ban:

„Nu mă uit al cui e ONG-ul, dacă este al lui Ionescu sau Popescu. O unitate de management verifică după procedura din Programul operaţional de dezvoltare a capacităţii, sunt verificaţi de Departamentul de Luptă Antifraudă şi de alte foruri”.

„Contractul e legal. Deocamdată nu a fost virat niciun ban. Nu se foloseşte nici un ban public românesc. Nu ştiu exact ce cuprinde proiectul”.

„Nu ştiu care e valoarea, am citit în presă că e de vreo 900.000 de euro. Deocamdată dl Cumpănaşu nu a depus nicio cerere de rambursare”, a mai adăugat Liviu Grădinaru.

Citit 1542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.