Consiliului Local Pechea, în pericol de dizolvare

Consiliului Local Pechea, în pericol de dizolvare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local al comunei Pechea este în pericol de dizolvare. După cum am aflat de la fostul consilier local PD-L, Dumitru Petcu, instanţa de contencios administrativ a decis luni dizolvarea legislativului din Pechea, dar hotărârea nu este încă definitivă şi irevocabilă.

Vă reamintim că, în 2009, Pechea a fost centrul unor scandaluri politice care au culminat chiar cu bătaia unor aleşi locali.

Acţiunea de dizolvare a CL a fost iniţiată de către liderul organizaţiei PSD Pechea, Ilie Gheorghe, care a cerut instanţei şi anularea hotărârilor de Consiliu Local adoptate începând cu şedinţa din 30 iunie 2009, declarată de fostul prefect al judeţului Galaţi, Claudiu Brînzan (FOTO), ca fiind ilegală.

De ce? În urma controlului dispus de Claudiu Brînzan, privind legalitatea hotărârilor adoptate de aleşii din Pechea, pe 30 iunie, s-a constatat ca respectiva şedinţă nu a fost legal constituită, întrucât nu s-a întrunit cvorumul minim de funcţionare de nouă consilieri.

Mai mult, chiar prefectul Brînzan a cerut în repetate rânduri iniţierea procedurilor de dizolvare a CL Pechea motivând că timp de două luni consecutiv aleşii nu s-au întrunit în şedinţă ordinară şi în consecinţă Consiliul intră sub incidenţa articolului 55 din Legea administraţiei publice locale: dizolvare de drept.

Vom reveni cu amănunte despre situaţia de la Pechea.

Citit 1074 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.