Declarativ, suntem din nou pregătiţi pentru ZĂPEZI | Cine va DESZĂPEZI şi-n iarna asta drumurile judeţene
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Declarativ, suntem din nou pregătiţi pentru ZĂPEZI | Cine va DESZĂPEZI şi-n iarna asta drumurile judeţene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lemacons şi Vega au câştigat contractul pus la bătaie de Consiliul Judeţului


În timp ce drumurile naţionale sunt „descoperite” în prag de iarnă, deoarece contractul pentru întreţinerea acestora în sezonul rece nu poate fi atribuit firmei câştigătoare, urmare a unei contestaţii, drumurile judeţene, administrate de Consiliul Judeţean (CJ), sunt pregătite, cel puţin în acte, să înfrunte zăpada şi viscolul. Conducerea Consiliului Judeţean ne-a declarat că, şi în iarna 2016-2017, cei aproximativ 800 de kilometri de drumuri judeţene vor fi deszăpeziţi de constructorii Lemacons şi Vega, cei care au câştigat contractul multianual pus la bătaie de instituţie, în anul 2014, pentru iernile 2014 – 2015, 2015 – 2016 şi 2016 – 2017.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Gigel Istudor, care a primit sarcina de a coordona şi superviza întreţinerea drumurilor în sezonul rece, valoarea contractului de deszăpezire din această iarnă este cuprinsă între 491.685 de lei (fără TVA) şi maximum 899.370 de lei (fără TVA). „La acest moment, există în stoc 1.568 de tone de nisip şi 42 de tone de sare”, a precizat reprezentantul CJ. Până la finele lunii decembrie, instituţia va mai achiziţiona 1.060 tone de nisip şi 26,4 tone de sare. Întrucât, în urmă cu doi ani, cele două firme responsabile cu deszăpezirea au încasat bani pentru material antiderapant existent doar pe hârtie (aşa cum v-am mai informat), motiv pentru care au ajuns în atenţia procurorilor, conducerea Consiliului Judeţean spune că va dispune verificări pentru a vedea dacă documentele corespund cu realitatea din bazele de depozitare.

„Cu siguranţă, se vor face verificări. La momentul achiziţiei, obligatoriu va fi cineva care va certifica faptul că s-a achiziţionat materialul care este trecut şi-n factură, că documentele corespund cu realitatea din teren”, ne-a declarat vicepreşedintele CJ.

Pe lângă cei 2,4 de kilometri de parazăpezi, pe care i-a oferit în custodie Primăriilor din Schela, Cuca, Slobozia Conachi sau Pechea, pentru a le monta în puncte critice, instituţia urmează să mai achiziţioneze alţi 15 kilometri de parazăpezi, care vor fi oferite în administrare mai multor primării din nordul judeţului, precum Bereşti Meria, Ghidigeni, Poiana, Cerţeşti şi nu numai. „Încercăm, de exemplu, ca în zonele Schela, Pechea, unde sunt probleme foarte mari, să dublăm rândurile de parazăpezi”, au precizat reprezentanţii instituţiei.

CITEȘTE ȘI: La Consiliul Judeţului, deszăpezirea s-a lăsat cu dosar penal | Firmele Vega şi Lemacons, în atenţia procurorilor

Deszăpezirea cu iz penal | Lemacons și Vega au restituit Consiliului Județului aproape 150.000 de lei - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 5811 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.