Ce cred liderii politici gălăţeni despre scorul alegerilor. Ecourile unei victorii aşteptate

Ce cred liderii politici gălăţeni despre scorul alegerilor. Ecourile unei victorii aşteptate
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În județul Galați, după centralizarea tuturor celor 232.867 de voturi valabil exprimate în scrutinul din 24 noiembrie 2019 (44,6 la sută prezență la vot) a câștigat actualul președinte al României în funcție, Klaus Iohannis, cu 60,2 la sută, contracandidata de la Partidul Social Democrat, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă, obținând doar 39,8 la sută din voturi. I-am întrebat pe reprezentanţii principalelor partide din peisajul politic gălăţean ce părere au despre rezultatele alegerilor prezidenţiale. Iată ce ne-au răspuns. 

George Stângă – preşedinte PNL Galaţi: Votul românilor ne responsabilizează şi mai mult

Gălăţenii şi toţi românii au fost adevăraţii eroi ai votului de duminică. Data de 24 noiembrie va rămâne în istorie drept ziua în care românii de pretutindeni au decis ca România normală să fie proiectul de viitor al ţării. 

Votul dat de români arată cât se poate de clar că românii îşi doresc ca ţara să revină la normalitate, ca fiecare cetăţean să fie respectat la el în ţară, ca fiecare instituţie să lucreze pentru cetăţean şi nu pentru interesul de partid. Votul românilor este un manifest împotriva dezastrului politic şi guvernamental în care PSD ne-a adus. 

Victoria lui Klaus Iohannis este cu atât mai importantă, deoarece diferenţa faţă de contracandidatul său este una enormă. Au încercat cei din PSD tot felul de minciuni, şmecherii, manipulări ca să deturneze votul românilor, însă nu le-a reuşit. Românii s-au săturat de dezastrul pesedist, pe care l-au amendat duminică, 24 noiembrie. Românii îşi doresc o ţară normală, o democraţie consolidată în care deciziile să nu fie luate în interesul clientelei de partid, pe criterii discreţionare.

Am obţinut o victorie de etapă în războiul cu PSD, în războiul pe care îl ducem pentru România normală. Urmează construcţia normalităţii. Ne aşteaptă încă o etapă importantă la alegerile locale, atunci când va trebui să înlăturăm dictatura PSD de la nivel local. 

Pentru PNL este un moment absolut istoric, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Galaţi. Pentru prima oară în istoria PNL, Preşedintele României şi Prim-ministrul României provin din PNL. La nivelul judeţului Galaţi, candidatul PNL a obţinut un scor extraordinar, devansând cu mult PSD-ul. Este o victorie a liberalismului, o victorie a României bunului-simţ, la o distanţă de 30 de ani de la Revoluţie, o victorie care mai îngroapă din reminescenţele comunismului, ce mai planează încă asupra societăţii româneşti. Victoria lui Klaus Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal este nota de plată pentru faptul că, acum 30 de ani, s-a tras în copiii ţării, este nota de plată pentru 10 august 2018.

Transmit mulţumiri speciale gălăţenilor care ne-au acordat votul lor de încredere. Am fost impresionat de susţinerea pe care ne-au arătat-o în cele două tururi de scrutin. Datorită lor, am obţinut una dintre cele mai frumoase victorii politice. 

Le mulţumesc gălăţenilor şi îi asigur că nu îi vom dezamăgi! Votul lor ne responsabilizează şi mai mult!

Costel Fotea, preşedinte executiv PSD Galaţi: Votul celor peste 92.000 de gălăţeni înseamnă încredere în PSD

Le mulţumim tuturor cetăţenilor din judeţul Galaţi care au votat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Pentru că dincolo de ştampila aplicată pe buletin, votul de duminică al celor peste 92.000 de gălăţeni înseamnă încredere în Partidul Social Democrat şi susţinere. 

Îi asigurăm pe toţi cetăţenii judeţului Galaţi că suntem alături de ei şi vom continua proiectele începute pentru dezvoltarea şi modernizarea judeţului, că vom continua să depunem toate eforturile pentru a le îmbunătăţi cetăţenilor nivelul de trai şi că ne vom îndeplini toate promisiunile asumate. 

De asemenea, vom depune toate eforturile pentru a-i convinge să vină alături de noi atât pe cei care, duminică, nu au votat candidatul Partidului Social Democrat, dar şi pe cei care, la acest moment, sunt nehotărâţi în ceea ce priveşte susţinerea pentru un candidat sau altul. 

Credem că politica de dezvoltare a judeţului Galaţi, pe care o susţinem şi o promovăm atât prin zecile de proiecte cu fonduri europene şi de la bugetul local, cât şi prin măsurile adoptate la nivel judeţean, va reprezenta unul dintre cele mai importante argumente prin care îi vom convinge pe gălăţeni să ne sprijine şi să ne susţină. 

Credem că, în final, rezultatele muncii noastre, în calitate de aleşi ai cetăţenilor acestui judeţ, vor face diferenţa. Îi rugăm pe gălăţeni să îşi păstreze încrederea.

Bogdan Rodeanu – deputat USR Galaţi: Victoria de duminică aduce speranţă

Victoria de duminică este a milioanelor de români care au votat în ţară şi în Diaspora şi care au apărat, de data aceasta prin vot, ceea ce sute de mii de oameni au apărat şi în stradă: statul de drept în faţa abuzurilor PSD.

Înfrângerea PSD şi la alegerile prezidenţiale era al doilea pas, obligatoriu, pentru a putea face acest lucru. 

Urmează alegerile locale. Atunci, prin îndepărtarea PSD din administraţia locală, vom putea să aducem în Galaţi şi oriunde în România ceea ce avem nevoie: competenţă în locul heirupismului şi onestitate în locul matrapazlâcurilor care definesc administraţia locală dominată de pesedism. 

Victoria de duminică aduce speranţă, dar şi obligaţii. Aşteptăm cu toţii de la preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-am susţinut în turul II necondiţionat, să fie mai implicat decât a fost în primul mandat şi să înceapă imediat discuţiile cu partidele politice pentru declanşarea alegerilor anticipate. Este momentul să trimitem PSD în istorie!

Şi este obligatoriu ca, în cel mai scurt timp, să facem ceea ce trebuie atât pentru românii din Diaspora, cărora trebuie să le asigurăm o reprezentare corectă în Parlament, cât şi pentru cei din ţară, pentru care ne vom lupta să obţinem alegeri locale în două tururi, pentru a îndepărta baronii PSD.

Sunt obiective care vor da coerenţă statului şi pentru care Alianţa USR PLUS continuă lupta!

Cătălin Cristache, liderul PMP Galați: Scorul obținut la Galați de domnul președinte Iohannis este foarte, foarte bun

”Evident că sunt mulțumit de rezultatul alegerilor prezidențiale, deși se putea și mai bine. Oricum, ținând cont de faptul că municipiul și județul Galați sunt «roșii» de treizeci de ani, scorul obținut de domnul președinte este foarte, foarte bun”, ne-a declarat ieri deputatul Cătălin Cristache, președintele Organizației Județene a Partidului Mișcarea Populară (PMP), partid ce și-a manifestat public susținerea pentru Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de președinte al României. În perspectivă, Cristache este de părere că e nevoie de o unire a forțelor politice de dreapta la Galați. ”Trebuie să construim o «dreaptă» unită pentru a învinge «ciuma roșie» la Galați. Dacă nu se va realiza acest lucru, la vară alegerile vor fi câștigate tot de PSD”, a mai precizat liderul PMP Galați. 

Cristian Dima, preşedintele ALDE Galaţi: Viorica m-a convins să-l votez pe Iohannis

În primul tur de scrutin, implicarea noastră a fost extrem de activă şi cred că şi rezultatul a fost pe măsură la Galaţi. Despre turul al doilea vă pot spune că toţi liderii noştri au fost în teren pentru a convinge oamenii că este extrem de important să votezi. Chiar dacă nu-ţi place ce eşti obligat să votezi, trebuie să votezi, ca să poţi duce cu tine suferinţa asta pe următorii cinci ani, altfel treci prea uşor peste ea. 

Mi-a plăcut opinia care s-a desprins: «Iohannis nu m-a convins, în schimb Viorica m-a convins să-l votez pe Iohannis». Cred că acesta a fost mesajul poporului. În acelaşi timp, la Galaţi, Viorica a luat cinci procente mai mult decât media naţională, ceea ce poate dă de gândit organizaţiei liberale, în opinia mea, destul de firavă. 

În momentul în care oamenii investesc mult, au şi aşteptări mari. Şi cred că reversul medaliei se poate răsfrânge asupra lor. Şi această doză mare de încredere pe care a primit-o Iohannis poate să genereze o mare penalizare pentru liberali, pentru PNL mai bine zis, dacă nu înţeleg să fie şi profesionişti. Din câte am văzut, în ultima vreme conduc Guvernul numai cu abordări alarmiste şi panicoase, ceea ce generează poate mai mult deranj în mediul de afaceri şi un mai mare dezechilibru decât superficialitatea unora din guvernul anterior. Dacă tot ai vrut să ajungi la guvernare, apucă-te de făcut curat şi ordine şi nu mai striga în gura mare!

Eugen Durbacă, președintele local al Pro România: A fost un rezultat aşteptat!

Mult mai lapidar a fost deputatul Eugen Durbacă, președintele organizației teritoriale Pro România. ”Noi am spus că fiecare membru al partidului votează cum dorește. Oricum, a fost un rezultat așteptat” a spus Durbacă, fără a dori să facă alte comentarii.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale. Cum au votat gălăţenii [detalii]

CITEȘTE ȘI: ”Dezaprob o unificare a stângii cu un PSD nereformat” (Nicolae Marin, senator Pro România)

Citit 3212 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.