Reabilitări de poduri și podețe

Reabilitări de poduri și podețe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galați a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a podului din localitatea Ţepu de Sus (DJ 241G) şi a două podețe de pe DJ 251L (în zona Braniştea) și DJ 242C (în zona Lungeşti).

"Sunt poduri și podețe foarte vechi, care au fost construite în urmă cu peste 50 de ani. Vom consolida terenul din zonă, vom reface structura de rezistență, se vor înlocui toate elementele de structură degradate și se vor realiza sisteme care să preia apele pluviale. De altfel, toate proiectele mari de investiții în infrastructura rutieră județeană au prevăzute lucrări majore de reabilitare a podurilor și podețelor. Astfel, 42 de poduri și 671 de podețe au fost sau urmează să fie modernizate cu fonduri europene sau de la bugetul de stat. De asemenea, din fonduri proprii au fost refăcute integral podurile de la Cerţeşti  (DJ 240A) și Valea Mărului (DJ251G)", a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Investiția de aproape 656.000 de lei va fi realizată de asocierea Sowiens SRL - Elite Consulting SRL, cu fonduri ale CJ. Termenul de implementare este de trei luni, însă în condiții de vreme nefavorabilă se poate decide suspendarea lucrărilor.

Citit 2610 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.