Ce a început prost, se termină şi mai prost

Ce a început prost, se termină şi mai prost
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vestea că justiţia a decis dizolvarea Consiliului Local a picat ca o bombă la Primăria Pechea * Primarul liberal Iancu Boldea (FOTO 2) speră ca PSD să-şi retragă acţiunea în contencios administrativ şi să pună capăt procesului de dizolvare a CL * Purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brînzan (FOTO 3), a salutat decizia instanţei şi crede că alegerile anticipate vor rezolva problema * Efect de domino: toate hotărârile şi proiectele votate de CL Pechea în ultimele şapte luni, inclusiv PUG-ul şi rectificările de buget, ar putea fi desfiinţate odată cu legislativul local *

La Pechea se adevereşte Legea lui Murphy: orice lucru care începe prost se sfârşeşte şi mai prost. Mandatul actualei conduceri a celei mai mari comune din judeţ a mers din rău în mai rău, iar scandalurile şi ghinioanele s-au ţinut lanţ.

După ce, în 2008, vreme de cinci luni, comuna Pechea nu a avut primar, în 2009 consilierii locali s-au înfruntat până au ajuns să se bată.

Acum, Consiliul Local al comunei Pechea este în pericol de dizolvare, în urma hotărârii instanţei de contencios administrativ. Comuna riscă să ajungă la alegeri anticipate, care vor fi plătite din buzunarul contribuabililor.

Primarul: „Ne minunăm cu toţii!”

„Am avut un vid de putere de cinci luni, situaţia s-a deblocat şi reuşisem să dăm drumul unor investiţii mari până să înceapă problemele”, spune cu regret primarul Iancu Boldea.

Hotărârea de dizolvare a CL, pronunţată de prima instanţă de contencios administrativ, pare că a luat prin surprindere conducerea comunei.

Nimeni nu se aştepta la o asemenea decizie mai ales în condiţiile în care proiectele de hotărâre pe care iniţial fostul prefect Claudiu Brînzan nu le-a validat, şi de la care a pornit tot scandalul, au primit viza de legalitate.

„Ne minunăm cu toţii. Liderul actual al PSD Pechea, dl Ilie Gheorghe, a lovit şi loveşte în permanenţă în acest Consiliul Local. Dl Gheoghe nu gândeşte că Pechea este o localitate de rangul I, cu probleme mari, şi că nu este de dorit o desfiinţare a CL”.

„Urmează un recurs. Sper ca, măcar în al 12-lea ceas, dl Gheorghe să oprească acţiunea, să îşi dea seama de implicaţii. Vă daţi seama câte categorii ar fi afectate de dizolvarea CL: profesorii, medicii, persoanele cu handicap, beneficiarii de venit minim garantat!”.

„Ar avea de suferit proiectele câştigate, hotărârile aprobate, rectificările de buget, Planul de Urbanism General! În istoria CL nu a mai existat aşa ceva. Sperăm ca la instanţa superioară să ne facă dreptate”, ne-a declarat Iancu Boldea.

Primarul ştie că există şi căi extraordinare de atac, la Curtea Constituţională, dar nu vrea să ajungă până acolo. A cerut sprijinul liderilor politici de la Galaţi şi speră ca procesul să fie închis de cel care l-a iniţiat.

Până una, alta, a dublat numărul de avocaţi şi aşteaptă motivaţia instanţei pentru a introduce recurs la Curtea de Apel, unde speră să i se dea câştig de cauză CL.

PD-L: „Eu am încredere în justiţie”

Liderul PD-L Pechea, Marian Meca (FOTO 4), speră la rândul său că următoarea instanţă va decide menţinerea actualului Consiliu Local:

„Eu am încredere în justiţie că va clarifica situaţia. PD-L nu a dorit niciodată desfiinţarea CL. Noi dorim linişte, înţelegere. Pechea are nevoie de modernizare. Toate comunele funcţionează, numai Pechea nu trebuie să funcţioneze. De ce? Comunitatea locală va suferi”.

PSD: „Consiliul Local este în afara legalităţii”

Claudiu Brînzan, purtătorul de cuvânt al PSD, îşi menţine poziţia pe care a avut-o ca prefect, când a insistat pentru dizolvarea CL Pechea:

„Faptul că justiţia a dat decizia de desfiinţare a Consiliului Local Pechea dovedeşte ceea ce spuneam la vremea respectivă: Consiliul Local este în afara legalităţii”

„Din păcate, oamenii au avut de pierdut prin aceste ambiţii ale unor consilieri locali. Nimeni nu are voie să-şi bată joc de opţiunile locuitorilor comunei”.

„Sper că lucrurile din Pechea vor intra în normalitate. Din păcate, costul acestor probleme le suportă întreaga comună: Vor fi organizate noi alegeri”.

Prefectul Cosmin Păun: „Au de suferit cetăţenii”

Actualul prefect al judeţului Galaţi, Cosmin Păun, nu este de acord cu situaţia din CL Pechea şi cu perspectiva dizolvării: „Interesul nu este de a rupe o administraţie locală.

Cei care au de suferit sunt cetăţenii comunelor, iar un proces durează foarte mult şi nu este în interesul nimănui să genereze asemenea situaţii care tergiversează şi pun în dificultate funcţionarea administraţiei publice locale”.

Citit 1305 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.