Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
5 comentarii

Pentru obiectivul “Modernizare alee pietonală zona cuprinsă între Strada Navelor și Parc Elice – proiectare și execuție”, Primăria municipiului Galaţi a scos ieri la licitaţie un contract în valoare estimată de 11.148.912,44 de lei fără TVA şi aşteaptă ofertele din partea constructorilor şi a proiectanţilor interesaţi până pe 10 ianuarie 2020. Criteriul de atribuire a contractului este „Preţul cel mai scăzut”. 

Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, municipalitatea îşi doreşte să continue modernizarea începută la Potcoava de Aur şi pe aleea de promenadă de la P-uri, botezată de aleşii locali „Piaţa Axis Libri”. 

"Promenada Elice face parte din planul de modernizare, reabilitare şi transformare a zonelor centrale ale municipiului Galaţi într-un nou concept urban, găsirea unei identităţi proprii a municipiului. Proiectul propune transformarea căii pietonale aflate între zonele de interes: pe de o parte strada Navelor, cu viitoarea piaţetă urbană Spicu, pe de altă parte, Parcul Elice, capăt de perspectivă spre Fluviul Dunărea", explică planurile puse la dispoziţie de Primărie în această vară când investiţia a fost aprobată de Consiliul Local.

Pe lângă fântâni arteziene, bazine decorative, reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, amplasarea unor plăci comemorative, a unor bolovani decorativi de calcar şi a unor pereţi care să spună istoria oraşului, intervenţiile propun schimbarea cotelor pietonalei, cu scări şi rampe continue pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Promenada ar urma să fie împărţită în trei zone: două pietonale şi o plaza, iar sistemul de iluminat pietonal şi arhitectural a fost propus astfel încât întreaga zonă să rămână vie şi atractivă şi în timpul nopţii. Astfel, bazinele decorative vor avea proiectoare subacvatice montate în interior, vor fi montate casete LED în paviment, iar stâlpii de iluminat pietonal vor fi de două tipuri, de şapte metri - cu câte trei proiectoare tip LED, respectiv de cinci metri înălţime - cu câte două proiectoare. Rămâne de văzut cine se va prezenta şi va câştiga acum, la licitaţie, contractul pentru punerea în operă a acestor planuri. Valoarea estimată a contractului este de 11.148.912,44 lei fără TVA din care pentru proiectare - 290.592,23 lei fără TVA, iar pentru execuţie - 10.858.320,21 lei fără TVA. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar finanţarea din fonduri bugetare.

Citit 4727 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2019 15:56

5 comentarii

 • postat de Galatean Duminică, 01 Decembrie 2019 03:19 188.24.199.*** Link la comentariu
  3
  9

  Bani tocati de aiurea , dar pina la urma primarul nu va tine cont ca oamenii nu mai doresc iarasi nimicirea zonei

  Raportează
 • postat de Husqvarna Betton Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 20:44 178.138.96.*** Link la comentariu
  3
  12

  Betonierele sunt pregatite?
  Dar drujbele ?

  Raportează
 • postat de Imi pasa de Galati Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 12:47 92.86.39.*** Link la comentariu
  4
  13

  Au trecut cam 20 ani de cand s-a dat in folosinta aleea de la P-uri,cu lucrari de intretinere facute recent,cu banci comode destul de noi. Gresia pare destul de buna. Parerea mea e sa nu se strice o zona a orasului care arata bine de dragul unei modernizari"discutabile"!

  Raportează
 • postat de Georgel Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 11:43 89.136.184.*** Link la comentariu
  6
  25

  În occident și în Ardeal se pietonalizează străzi istorice cu case vechi, de patrimoniu, iar străzile cu blocuri rămân afectate traficului rutier.

  La Galați invers, străzile cu blocuri se pietonalizează (între P-uri, dar și Tecuciul dinspre Bălcescu), în timp ce partea de stradă istorică Domnească, cu case vechi, de patrimoniu, rămâne afectată traficului rutier.

  Pentru cine a uitat reamintesc că pietonalizarea zonei dintre P-uri a fost ideea lui Durbacă. Că ”așa văzuse” el la Viena...

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 07:49 109.166.128.*** Link la comentariu
  5
  27

  Frumos ,dar nu mai bine mai terminați din șantierele începute? Hai totuși să vedem și ceva terminat și după aceea mai continuați cu distrusul. Daca s-a finalizat ceva catdecat au și revenit cu reparatii.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.