Un nou focar de pestă în judeţul Galaţi

Un nou focar de pestă în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou focar de pestă porcină africană în judeţul Galaţi. Prezenţa virusului a fost confirmată într-o gospodărie aflată la marginea localităţii Mândreşti, comuna Valea Mărului. „Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că potrivit datelor furnizate de DSV Galaţi a fost raportat un nou focar de pestă porcină africană (PPA) în localitatea Mândreşti, comuna Valea Mărului. Joi, 9 ianuarie 2020, medicii veterinari au primit confirmarea de la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

În urma primirii buletinelor de analiză, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri la suspiciunea de pesta porcină africană.

Din datele Direcţiei Sanitar veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, la Mândreşti a fost vorba doar despre un singur porc, care a fost, de altfel, îngropat la marginea localităţii. Autorităţile au luat şi măsurile de dezinfecţie necesare în astfel de cazuri şi a informat populaţia despre existenţa focarului de pestă porcină africană. „Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de sută la sută pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Galaţi.

Citit 6263 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.