Reacţii PSD. Apel către guvernanţi să nu condamne Galaţiul la izolare

Reacţii PSD. Apel către guvernanţi să nu condamne Galaţiul la izolare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primarul Ionuţ Pucheanu şi city managerul Marius Humelnicu au ieşit ieri în prima conferinţă de presă politică din acest mandat, pentru a trage un semnal de alarmă către toţi factorii politici aflaţi la guvernare: să nu condamne Galaţiul la izolare!

Apelul vine ca urmare a suspendării licitaţiilor pentru marea centură ocolitoare a Galaţiului şi pentru drumul expres Brăila-Galaţi şi anulării procedurii pentru achiziţia a zece tramvaie noi, destinate oraşului nostru.

Licitaţiile pentru proiectarea şi construcţia drumului expres Brăila-Galaţi şi a Variantei de ocolire Galaţi au fost suspendate pe 31 octombrie, respectiv, 4 noiembrie 2019. Guvernul Orban a depus jurământul în seara de 4 noiembrie. Procedura prin care Ministerul Dezvoltării ne cumpăra, cu fonduri europene, zece tramvaie noi a fost anulată pe 24 decembrie 2019.

Social-democraţii au ieşit la rampă ieri, 14 ianuarie 2020, pentru a înfiera aceste măsuri: "Atâta timp cât te lauzi că ai forţa necesară, nu poţi să laşi Galaţiul în afara oricăror forme de conectare cu restul ţării. Fac apel către toţi factorii politici să se bată la Bucureşti nu pentru funcţii, ci pentru gălăţeni şi pentru oraş. Eu n-am să plec acasă nici cu tramvaiele, nici cu centura mare, nici cu drumul expres", a spus Ionuţ Pucheanu.

Potrivit lui Marius Humelnicu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru ca licitaţiile suspendate să fie repuse în desfăşurare este nevoie doar de răspunsuri la clarificări. În ceea ce priveşte marea centură, Humelnicu afirmă că s-au trimis clarificările pentru validare, ca şi clarificările pentru drumul expres. Problema este că, în bugetul naţional, drumul expres are o alocare financiară de doar 3,9 milioane de lei, iar marea centură, zero lei. "Indiferent că suntem noi sau alţii la guvernare, pentru Galaţi este important ca aceste proiecte să fie duse mai departe. Sunt prinse în exerciţiul financiar european 2014-2020, altfel se vor transfera în exerciţiul 2021-2027 plus extensii", a precizat Humelnicu.

Citit 5456 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.