Reacţii PSD. Apel către guvernanţi să nu condamne Galaţiul la izolare

Reacţii PSD. Apel către guvernanţi să nu condamne Galaţiul la izolare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primarul Ionuţ Pucheanu şi city managerul Marius Humelnicu au ieşit ieri în prima conferinţă de presă politică din acest mandat, pentru a trage un semnal de alarmă către toţi factorii politici aflaţi la guvernare: să nu condamne Galaţiul la izolare!
Apelul vine ca urmare a suspendării licitaţiilor pentru marea centură ocolitoare a Galaţiului şi pentru drumul expres Brăila-Galaţi şi anulării procedurii pentru achiziţia a zece tramvaie noi, destinate oraşului nostru.
Licitaţiile pentru proiectarea şi construcţia drumului expres Brăila-Galaţi şi a Variantei de ocolire Galaţi au fost suspendate pe 31 octombrie, respectiv, 4 noiembrie 2019. Guvernul Orban a depus jurământul în seara de 4 noiembrie. Procedura prin care Ministerul Dezvoltării ne cumpăra, cu fonduri europene, zece tramvaie noi a fost anulată pe 24 decembrie 2019.
Social-democraţii au ieşit la rampă ieri, 14 ianuarie 2020, pentru a înfiera aceste măsuri: "Atâta timp cât te lauzi că ai forţa necesară, nu poţi să laşi Galaţiul în afara oricăror forme de conectare cu restul ţării. Fac apel către toţi factorii politici să se bată la Bucureşti nu pentru funcţii, ci pentru gălăţeni şi pentru oraş. Eu n-am să plec acasă nici cu tramvaiele, nici cu centura mare, nici cu drumul expres", a spus Ionuţ Pucheanu.
Potrivit lui Marius Humelnicu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru ca licitaţiile suspendate să fie repuse în desfăşurare este nevoie doar de răspunsuri la clarificări. În ceea ce priveşte marea centură, Humelnicu afirmă că s-au trimis clarificările pentru validare, ca şi clarificările pentru drumul expres. Problema este că, în bugetul naţional, drumul expres are o alocare financiară de doar 3,9 milioane de lei, iar marea centură, zero lei. "Indiferent că suntem noi sau alţii la guvernare, pentru Galaţi este important ca aceste proiecte să fie duse mai departe. Sunt prinse în exerciţiul financiar european 2014-2020, altfel se vor transfera în exerciţiul 2021-2027 plus extensii", a precizat Humelnicu.

Citit 5260 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 18:43

2 comentarii

 • postat de ”Ora adevărului”
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 17:11
  5.13.237.***
  De treizeci de ani trimitem politicieni în Parlament iar orașul arată încă întors în timp,toți primarii au fost interesați de borduri și conducte, ba de canalizare ,ba de apă potabilă,dar de crearea locurilor de muncă,de atragerea investitorilor mai nimic,bani aruncați în vânt și nu puțini pe zona liberă unde nimeni nu-și desfășoară activitatea de treizeci de ani,bani aruncați pe mofturi, pe parcul de soft etc. ! Ăsta-i și unul din motive ptr. care au plecat f. mulți din acest oraș, tineri și persoane de vârste medii bine pregătiți educațional nefiind atrași de nimic în acest oraș uitat în timp,autobuzele sunt pline de oameni în vârstă care-și duc traiul de azi pe mâine, pe care societatea nu mai poate pune bazele ptr. ridicarea economiei și scăderea inflației.
  În mare parte câțiva tineri care termină totuși pe locuri fruntașe în colegii migrează la facultăți din țară apoi nu se mai întorc în acest oraș,și ptr. ce s-ar mai întoarce dacă tot nu există nicio șansă să ocupe un loc de muncă într-o multinațională, datorită infrastructurii nimeni nu a dorit să investească în acestă zonă a țării,asta trebuia să fost preocuparea primordială a oficialilor ca să putem ridica economia acestui oraș,implicit dezvoltarea lui.Vor urma două rânduri de alegeri f. importante ,să vedeți în preajmă lor câte oferte din partea politicienilor pe care mulți nici nu-i cunoaștem și nici nu am auzit de ei, vor apărea,cu promisiuni care mai de care mai bombastice de care ne-a obișnuit deja ptr. a culege votul cetățenilor .Cu nimic nu ieșim în evidență în țara asta,să nu-mi spuneți că nu am spus lucrurilor pe nume și încă nu e tot,s-a adunat multă frustrare de-a lungul timpului ,e trist !
  5
  29
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 10:23
  188.24.238.***
  Câta ipocrizie!!!!
  16
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.