Demografia, în groapă

Demografia, în groapă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PC Bogdan Ciucă (FOTO) a depus la Senat, alături de preşedintele partidului, Dan Voiculescu şi de senatorul PSD Mircea Geoană, un proiect de lege care vizează îmbunătăţirea natalităţii.

Spre deosebire de prevederile legislaţiei ceauşiste care fabrica „decreţei”, viitoarea lege prevede stimularea materială a familiilor cu peste trei copii. În zece ani, începând cu 1997, populaţia ţării a scăzut cu 4,5 la sută, a atras atenţia deputatul.

Ori aceasta înseamnă dezechilibre economice – lipsă de mână de lucru, înmulţirea pensionarilor faţă de populaţia ocupată – dar şi o pierdere a importanţei ţării, care se bucură de o poziţie în cadrul ţărilor UE şi în funcţie de numărul de locuitori.

Prognoza arată o tendinţă accentuată de scădere a populaţiei României şi în continuare: până în 2030 populaţia ţării urmează să ajungă la 20 de milioane, ba chiar la 17 milioane până în 2050, după cum spune chiar Eurostat – Oficiul European de Statistică!

Astfel, sistemul naţional de pensii ar putea falimenta,  iar economia s-ar dezechilibra şi mai mult dacă nu se vor face intervenţii demografice.

Proiectul de lege depus, care ar putea fi îmbunătăţit în Parlament, presupune ca părinţii a cel puţin trei copii să fie scutiţi de impozitul pe venit, pe clădire şi teren, şi să beneficieze de subvenţii de stat la dobânda împrumuturilor de până la 50.000 lei.

Cum vor fi încurajate însă familiile fără nici un copil să aibă măcar unul?

Meleşcanu – înscris la PC Galaţi

Surpriză la PC Galaţi: Meleşcanu a cerut să fie primit în filială, iar preşedintele Eugen Durbacă i-a înmânat săptămâna trecută carnetul de membru.

Deputatul Ciucă a precizat însă că, dincolo de faptul că fostul şef al lui Durbacă la ApR, Teodor Meleşcanu, a rămas în relaţii bune cu acesta, în partid a intrat… Constantin Meleşcanu, un lăcătuş mecanic gălăţean, care nici măcar nu este rudă cu diplomatul de la Bucureşti.

Gata cu durerile de ficat!

Dacă alte droguri uşoare decât cele interzise acum vor apărea, „le vom interzice şi pe acelea”, iar pedepsele pentru comercializare vor fi înăsprite, ne-a asigurat deputatul Bogdan Ciucă.

„Nu mă mai doare ficatul atunci când vin la Galaţi!” – a declarat satisfăcut deputatul Ciucă, după ce o ordonanţă de Guvern a interzis comercializarea a 17 substanţe, droguri uşoare, marfa obişnuită a „magazinelor de vise”.

Conservatorul, care se plângea înainte că… îl doare ficatul numai când vede aceste magazine care plasau oraşul Galaţi într-un nedorit loc doi în oraşele din România ca număr de centre de desfacere legală a drogurilor uşoare, a cerut în scris premierului să grăbească lucrurile emiţând această ordonanţa de urgenţă.

Proiectul de lege în acelaşi sens iniţiat de conservator şi sprijinit de mulţi parlamentari ar fi ajuns prea târziu  lege: deja s-au înregistrat patru cazuri de deces - şi nu unul, cum s-a vehiculat în presă – din cauza consumului de… vise, a precizat deputatul.

Un alt proiect de lege, iniţiat de un parlamentar medic la Iaşi, ar fi ajuns lege după cel puţin 60 de zile, a mai spus Ciucă.

Citit 603 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.