UPDATE | Componenţa Guvernului Cîţu. Nominalizări

UPDATE | Componenţa Guvernului Cîţu. Nominalizări
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE, vineri, 28 februarie 2020. Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, că nu au fost făcute mari modificări în componenţa guvernului. Singura modificare este la Ministerul Finanţelor, acolo unde cel care a fost desemnat în Biroul Executiv al PNL este Lucian Heiuş.

"Am prezentat lista guvernului şi programului de guvernare. Le vom depune astăzi (vineri - n.r.) în Parlament. Este o modificare la Ministerul Finanţelor, este propus colegul meu Lucian Heiuş, vicelider şi la Camera Deputaţilor, membru în comisia de buget finanţe. Este un om cu care eu am lucrat la mai multe amendamente, proiecte de legi, ştie foarte bine ce înseamnă finanţele şi am încredere că va duce mai departe ceea ce am început la Ministerul Finanţelor Publice", a declarat Florin Cîțu.

Lista membrilor Guvernului Cîţu: Florin Cîţu - prim-ministru, Raluca Turcan - viceprim-ministru, Marcel Vela - ministru de Interne, Lucian Heiuş - ministru de Finanţe, Bogdan Aurescu - ministru de Externe, Nicolae Ciucă - ministrul Apărării, Cătălin Predoiu - ministrul Justiţiei, Violeta Alexandru - ministrul Muncii, Victor Costache - ministrul Sănătăţii, Monica Anisie - ministrul Educaţiei, Marcel Boloş - ministrul Fondurilor Europene, Virgil Popescu - ministrul Economiei, Lucian Bode - ministrul Transporturilor, Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii, Ionuţ Stroe - ministrul Tineretului şi Sportului.

Florin Cîţu a mai spus că, de luni, liberalii vor începe negocierile pentru formarea unei majorităţi.


A fost desemnat noul premier | Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

După patru ore de consultări cu partidele politice, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîţu. Acesta trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri.

„După consultări am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile așa încât să nu ne blocăm politic. Astăzi am decis să desemnez pentru poziția de prim-minsitru pe domnul Vasile Florin Cîțu, care se va prezenta cred, curând, în fața Parlamentului cu o echipă și un program de guvernare”, a spus Klaus Iohannis.

Florin Cîțu este ministrul al Finanțelor în guvernul Orban, demis prin moțiune de cenzură.

Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.

Iohannis a făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au condus la desemnarea unui nou premier.

„Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns, iar, la consultări și desemnări. PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate. Guvernul Orban a avut o agendă reformatoare. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban. PSD a reușit să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură în Parlament. Apoi am desemnat un prim-ministru și PSD a început să tergiverseze lucrurile în Parlament”, a mai spus Iohannis.

(Miercuri, 26 februarie 2020)

Citit 4290 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2020 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.