Meci nul în disputa microbuzelor, la Consiliul Local

Meci nul în disputa microbuzelor, la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eficienţa aleşilor locali ai Galaţiului este remarcabilă când Consiliul Local se întruneşte înaintea unui meci de fotbal. Aşa se face că ordinea de zi de 49 de puncte a şedinţei extraordinare de joi seară a fost dezbătută şi aprobată într-o oră şi 20 de minute.

Pe lista proiectelor ar fi trebuit să figureze şi suplimentarea numărului de microbuze care vor efectua transport public privat de persoane şi traseele pe care noile maxi-taxi vor circula din luna mai.

Proiectul a fost însă retras după ce aleşii nu au reuşit să ajungă la un acord la şedinţa de negocieri de dimineaţă. Câţiva dintre reprezentanţii transportatorilor au fost, totuşi, prezenţi la începutul şedinţei în speranţa că îi vor îndupleca pe consilieri.

Amănunte despre această situaţie am aflat de la consilierul local PC Picu Apostol Roman, secretarul Comisei de Servicii a CL şi membru în comisia de licitaţie privind transportul, care este „avocatul” transportatorilor.

În urma discuţiilor, din cele 50 de maşini suplimentare solicitate de transportatori au rămas 40, iar cele 4 trasee neacoperite cerute au devenit 3.

„La întâlnirea de dimineaţă, colegii cred că au înţeles greşit cerinţa mea şi a unora dintre noi, pentru majorarea numărului de microbuze de la 170 la 210, pe trei trasee. S-a vociferat, colegii nici nu au vrut să audă. Transportatorii nu au fost primiţi la discuţii. Au fost chemaţi la şedinţă, după-amiază. Dacă proiectele ar fi fost pe ordinea de zi, oamenii ar fi luat cuvântul şi probabil i-ar fi convins pe consilieri să-şi schimbe opinia”.

„Urmează ca vineri dimineaţă să aibă o întâlnire cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Eu sper că aceste discuţii vor schimba punctul de vedere al PSD, care este împotriva majorării numărului de microbuze. PNL va vota pentru, eu sunt pentru şi sper că aşa vor fi şi colegii mei din PC, iar PD-L susţine suplimentarea”.

„Sunt şanse mari ca majorarea să aibă loc. Cu cât se rezolvă mai repede cu atât mai bine, pentru a nu fi întârziată mult licitaţia”, ne-a declarat Picu Roman.

Printre cele mai importante hotărâri votate de aleşi se numără cea privind trecerea locuinţelor ANL pentru tineri din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului, un prim pas pentru a putea fi vândute.

Vii discuţii a suscitat aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de reabilitare termică a 12 blocuri din oraş prin programul finanţat de Guvern, administraţia locală şi asociaţiile de proprietari, implementarea unui standard de calitate în Primărie, dar şi creşterea unora dintre tarifele biletelor la spectacolele Teatrului Dramatic. Vom reveni.

Citit 1529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.