„Motanul legal”, la Consiliul Judeţului

„Motanul legal”,  la Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Sunt multe incompatibilităţi în Consiliu…” *  Preşedintele Chebac spune: consilierul Burluc e incompatibil * Consilierul ripostează * Un buget sub orice ripostă *

Bugetul propriu al Consiliului Judeţului (CJ), votat joi în şedinţa de plen a Consiliului, a fost de numai 168 de milioane lei, adică un sfert din bugetul Primăriei Galaţi, a declarat ieri, în conferinţa de presă care a urmat şedinţei de plen, preşedintele CJ, Eugen Chebac.

„Dacă la capitolul cofinanţări pentru primării sunt aproape la nivelul anului 2009, deci la 90 la sută, fără a ţine cont de viitoarele rectificări (probabil negative), la bugetul propriu al Consiliului Judeţului Galaţi, la cheltuieli de funcţionare, pe reducere de personal şi pe tăierea multor cheltuieli, mă închid la 85 la sută. Deci, un deficit destul de mare”. 

Chebac îşi pune nădejdea doar în atragerea de fonduri externe. Dar vom reveni asupra subiectului.

Acum vom menţiona doar că, printre cele 20 de proiecte de hotărâri adoptate joi, câteva au vizat aprobarea unor proiecte tehnice pentru începerea reparaţiilor de drumuri şi la un pod.

Joi a fost aprobat şi bugetul S.C. „Drumuri şi Poduri”, care şi-a oprit „căderea”.

Spitalul TBC a beneficiat şi el ieri de câteva hotărâri, de asemenea Spitalul Judeţean.

În sfârşit, tot ieri s-a aprobat şi vânzarea spaţiilor pentru cabinete medicale şi pentru activităţi conexe actului medical. 

A fost aprobată şi distribuirea stocurilor de alimente prin planul european PEAD pentru anul trecut, după ce s-a constatat un număr real mult mai mare al persoanelor defavorizate.

Scandal pe scaune clătinate

Consilierii PD-L au fost deranjaţi că nu s-au dat acum şanse şi partidului lor să aibă un reprezentant al CJ în AGA de Parcul de Soft. Postul era repartizat „tradiţional” PNL, iar în locul fostului reprezentant, plecat din funcţie, a fost propus, tot de PNL, altcineva. 

Daca ăsta a trecut fără „sânge”, rectificarea hotărârii de luna trecută privind organigrama şi statul de funcţii ale nou-înfiinţatei Camere Agricole a Judeţului Galaţi a stârnit, în finalul unei şedinţe liniştite şi rapide, un schimb acid de replici între consilierul judeţean PD-L Silviu Burluc şi preşedintele CJ.

Transformarea Agenţiei de Consultanţă Agricolă în Cameră Agricolă în subordinea CJ a pus problema postului consilierului PD-L, de director adjunct. Preşedintele Chebac a invocat o serie de acte normative, consilierul, altele.

Spre sfârşitul diferendului, probabil anunţat de vreun consilier democrat-liberal, a intrat în sală şi prefectul Cosmin Păun. De altfel, exista din 1992 cutuma ca prefectul, unul din subprefecţi sau măcar secretarul general al Prefecturii să fie de faţă la şedinţe, pentru a oferi pe loc o brumă de consultanţă legală…

Oricum, prefectul nu a intervenit, preşedintele CJ fiind cel care l-a invocat apoi la conferinţa de presă care a urmat şedinţei.

„Camera Agricolă a fost înfiinţată cu data de 1 februarie, noi suntem astăzi în 25 februarie. [Consilierul Burluc] avea termen de 15 zile pentru opţiune: consilier sau…” – ne-a declarat preşedintele Chebac, adăugând însă că nu e… pârâcios şi deci nu va sesiza la ANI incompatibilitatea.

„De fapt, sunt multe incompatibilităţi în Consiliu… Le las şi eu, să se autosesizeze prefectul sau organele abilitate!”, a aruncat preşedintele motanul legal în curtea reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Explicaţie foto: Vicepreşedinta CJ, liberala Tania Bogdan, între preşedintele CJ Eugen Chebac – PSD şi prefectul Cosmin Păun – PD-L, în timpul disputei privind reprezentantul în AGA Parcului de Soft…

Citit 1628 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.