Groapa de pe Faleză – accident tehnologic

Groapa de pe Faleză – accident tehnologic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Groapa de pe Faleză dă peste cap nu doar traficul din oraş, ci ar îngreuna şi intervenţia în situaţii de urgenţă. De aceea, situaţia de pe Faleza Superioară a fost subiectul întrunirii de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, au fost analizate cauzele, împrejurările şi măsurile întreprinse pentru remedierea urmărilor acestui accident tehnologic.

„Specialiştii au stabilit că accidentul s-a produs ca urmare a dezgheţului, cantităţilor importante de precipitaţii, traficului intens, dar şi datorită nivelului ridicat al Dunării, toate acestea creând presiune în colector, care a cedat şi din cauza vechimii (a fost construit înainte de anul 1900 şi a mai suferit o avarie în 1960)”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit autorităţilor, se lucrează în regim de urgenţă, s-au săpat circa 7 metri şi se estimează că într-o săptămână se va putea ajunge la bolta colectorului care urmează a fi refăcut din beton armat.

Săpăturile, însă, au fost îngreunate şi de lucrările la staţia de pompare din apropiere, pe programul ISPA, şi s-a dispus oprirea acestora până la remedierea avariei.

Cosmin Păun (FOTO), prefectul judeţului Galaţi, a solicitat ca într-o săptămână să fie pus la punct un plan de măsuri clar, cu noile date din teren:

„La fiecare lucrare în parte trebuie să se precizeze şi timpii de execuţie estimaţi, care să fie aduşi la cunoştinţa publicului. Oamenii au dreptul să fie permanent informaţi, să ştie care sunt variantele pe care se poate circula”.

Citit 2316 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.