O ducem din ce în ce mai rău

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit cifrelor centralizate la nivelul Prefecturii judeţului Galaţi, pentru realizarea raportului privind starea socio-economică a judeţului nostru, în ultimii 20 de ani, am regresat din punct de vedere economic.

Astfel, dacă în urmă cu 20 de ani, Galaţiul se poziţiona pe unul dintre fruntaşele locuri 3-4, „astăzi ne regăsim pe poziţia 15 - cu un PIB de 10,68 miliarde lei faţă de media naţională de 12,3 miliarde lei – din cele 42 de judeţe”, se arată în raportul întocmit de Vasile Pârlog, şef de serviciu în cadrul Prefecturii.

Raportul mai arată că în prezent judeţul Galaţi „este foarte aproape de situaţia judeţelor care au nevoie de sprijin pentru a putea susţine activităţile şi obligaţiile cu caracter administrativ, medical, social şi educaţional, de care au nevoie cetăţenii”.

După prezentarea acestei situaţii, Vasile Pârlog a fost contrazis de subprefectul Ovidiu Tudorache, care a amintit de indicii ultimului an, care indică o îmbunătăţire a situaţiei socio-economice (scăderea ratei şomajului, creşterea productivităţii etc.).

Fiecare din cei doi interlocutori a avut dreptate: în ultimul an indicii sunt mai buni, dar în ultimii 20 de ani, Galaţiul s-a tot dus la vale.

Citit 603 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.