Cât va costa un loc în parcarea supraetajată din Mazepa I (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Cât va costa un loc în parcarea supraetajată din Mazepa I (FOTO)
Metodologie în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Nu mai puţin de 150 lei/lună, respectiv 1.800 lei/an, ar putea fi tariful de pornire al abonamentului pentru utilizarea temporară a unui loc de parcare simplu, fără boxă de depozitare, în parcarea supraetajată multietajată aflată în construcţie în Mazepa I. Capacitatea imobilului este de 210 locuri de parcare şi 50 de boxe individuale de depozitare, iar în cazul în care există mai multe solicitări pentru acelaşi loc, se va ajunge la licitaţie cu strigare.

Primăria municipiului Galaţi a lansat ieri în dezbatere publică proiectul Metodologiei de atribuire a abonamentelor pentru locurile din parcarea supraetajata aferentă blocului R5, Mazepa I. Documentele pot fi consultate pe site-ul Primăriei, www.primariagalati.ro, iar propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare a persoanelor interesate, pot fi depuse până pe 17 mai, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poştă, pe adresa strada Domnească nr. 54.

Cine şi cum are acces

Documentul prevede că locurile de parcare sunt destinate utilizării de către locatarii imobilelor aferente străzilor Giussepe Garibaldi, Armata Poporului, Ovidiu şi Roşiori, lista blocurilor fiind cuprinsă în anexa proiectului.

Gălăţenii vor avea de ales între abonament BASIC (loc de parcare simplu), abonament PLUS (loc de parcare + spaţiu auxiliar tip boxă), şi abonament ECO (loc de parcare prevăzut cu staţie de alimentare pentru autoturismele plug-in hybrid şi electrice).

Conform metodologiei, se atribuie în mod gratuit locuri de parcare: persoanelor cu handicap grav sau accentuat, persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate, dacă deţin autovehicule.

Câte locuri de parcare

Pentru locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi şi pentru abonamentele ECO se va face atribuire directă, în ordinea depunerii solicitărilor. Bătălia va fi pentru celealte locuri.

„Se va atribui maxim un abonament pe unitate locativă/ sediu de lucru/ punct de lucru, la tariful stabilit, cu excepţia cazului în care numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de locuri de parcare amenajate, când se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelaşi imobil, cu condiţia achitării tarifului aferent. În situaţiile în care se constată că un abonament este solicitat de mai multe persoane sau când unul sau mai multe abonamente sunt solicitate expres de mai multe persoane, atribuirea se va face prin licitaţie publică cu strigare”, precizează Primăria.

Preţul de pornire îl reprezintă tariful de bază aprobat - 150 lei/lună, respectiv 1.800 lei/an pentru abonamentul BASIC, iar pragul de majorare este de 50 lei.

Dimensiunile unui loc de parcare sunt 2,3 m x 5,0 m. Suprafaţa construită a imobilului este de 1937,67 mp, iar suprafaţa desfășurată este de 7.905,23 mp. Capacitatea imobilului care are parter şi trei etaje este de 210 locuri de parcare și 50 de spaţii de depozitare tip boxe individuale.

 

Citit 16871 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2020 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.