Parcarea de la Sala Sporturilor va deveni cu plată

Parcarea de la Sala Sporturilor va deveni cu plată
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Prin votul aleşilor locali, parcarea de 3601,31 mp, situată pe strada Stadionului, între Sala Sporturilor, esplanada stadionului „Dunărea” şi McDonald’s, a fost atribuită în concesiune societăţii Gospodărire Urbană, şi va deveni parcare cu plată. Hotărârea a primit 19 voturi favorabile şi şapte abţineri, din partea grupului PNL.

Conform documentelor care însoţesc hotărârea, Gospodărire Urbană a solicitat transmiterea în concesiune a acestei parcări despre care afirmă că numără 90 de locuri. „Precizăm că parcarea va fi dotată cu aparat de taxare achiziţionat din resurse proprii”, precizează directorul general, Dragoş Magearu.

De altfel, în raportul de specialitate se şi precizează că Gospodărire Urbană are „dreptul şi obligaţia de a amenaja, organiza şi exploata spaţiile de parcare din municipiul Galaţi”.

Suprafaţa de parcare, cuprinsă, conform planului prezentat între McDonald’s, Sala Sporturilor şi esplanada stadionului „Dunărea” este una generoasă, care are nevoie de amenajări.

După cum ne-a declarat directorul Dragoş Magearu, intenţia societăţii este de a încheia un parteneriat cu o firmă care să modernizeze suprafaţa de parcare - în prezent doar betonată - şi să o doteze cu camere video de supraveghere, barieră de acces şi toate facilităţile necesare. După ce firma îşi va amortiza investiţia, parcarea ar urma să revină cu toate modernizările la SC Gospodărire Urbană. În cazul în care nu va găsi acest partener, Gospodărire Urbană va face lucrările necesare din surse proprii.

Suprafaţa de teren de lângă această parcare, unde poposea circul înainte de pandemie, aparţine Gospodărire Urbană. Autorităţile şi-ar dori aici amenajarea unui cinema drive in.

Citit 5602 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.