Cearta de la ora 15

Cearta de la ora 15
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa ordinară a Consiliului Local a început cu un moment de reculegere şi s-a terminat într-un vacarm general. Scandalul a fost provocat de neînţelegerile privind ora de începere a şedinţei.

Aşa cum am mai scris, în premieră, aleşii locali s-au reunit, joi, în şedinţă ordinară de la ora 15 trecute fix, în loc de tradiţionala oră 17 şi ceva.

Cine-a început-o?

Doctorul Gheorghe Bugeag, consilier PC, a fost primul care a protestat împotriva orei la care a fost fixată şedinţa, argumentând că unii consilieri au serviciu şi că mai potrivită ar fi ora 17.

Consiliera PC Tincuţa Tercu, de profesie avocat, a sosit gâfâind în timpul şedinţei, furioasă foc:

„Sunt domnii directori aici care bănuiesc că ar trebui să fie la serviciu la ora asta. Eu care sunt persoană fizică autorizată şi nu mă plăteşte nici statul, sunt la dispoziţia clientului, nu pot să vin la ora asta!”. Un ales i-a recomandat sec să-şi dea demisia.

Împăciuitor, Primarul Dumitru Nicolae a replicat că aceasta a fost dorinţa unor consilieri, dar şi a presei: şedinţa să fie mai devreme de ora 17. „Din partea mea, puteţi să o puneţi şi la două noaptea”, a glumit edilul.

Tabere

Aleşii s-au împărţit în două tabere, gata să se încaiere, unii pentru ora 17, alţii pentru 15.

Medic ca şi Bugeag, liberalul Mihail Bucatanschi a spus că ora 15 i se pare mult mai potrivită pentru că nu îi întrerupe activitatea medicală.

Consilierii directori publici susţineau că şedinţa e doar o dată pe lună, deci nu e un efort să ajungi la ora 15.

Aleşii dădeau în clocot când consilierul PSD şi decanul de vârstă al CL Nicolae Rainea a ameninţat că îşi dă demisia dacă şedinţele se vor mai ţine la ora 17!

După ce primarul i-a întrebat cine plăteşte ore suplimentare funcţionarilor dacă şedinţele vor reveni la ora 17, spiritele s-au mai calmat.

Deşi parte dintre aleşi plecaseră deja, ora şedinţelor a fost supusă la vot. Cu 17 voturi pentru, ora de şedinţă a CL a rămas 15.

Citit 618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.