La investiţii, Regiunea S-E şi Galaţiul „nu sunt pe hartă”!

La investiţii, Regiunea S-E şi Galaţiul „nu sunt pe hartă”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Dobre a primit răspunsuri la interpelări * Una caldă, două reci  * Tecucelul – amenajare de terminat în 2011 * Spital regional – la sfântu’-aşteaptă! * Nu sunt amatori pentru studiul Văii Boului – Brăhăşeşti… *

Deputatul PNL Victor Paul Dobre (FOTO) a prezentat vineri presei răspunsurile primite la câteva interpelări pe care le-a făcut unor miniştri.

Astfel, despre amenajarea râului Tecucel, râu care a produs cunoscuta inundaţie de la Tecuci, „Ministerul Mediului îmi răspunde că pentru continuarea lucrărilor în 2010 a fost alocată suma de 700.000 lei şi au în vedere finalizarea lucrărilor în 2011. Asta e o veste ceva mai bună”.

Dar nu toate răspunsurile au fost aşa de bune. Regularizarea pârâului Valea Boului, în comuna Brăhăşeşti, unde „e un risc major de inundaţii în orice moment” va mai aştepta! „Din păcate spun că, deşi s-au ţinut trei licitaţii, nu au reuşit să atribuie studiul de fezabilitate, motiv pentru care toate fazele ulterioare sunt ţinute pe loc”.

„Cea mai tristă veste e legată de Spitalul Judeţean”: ministrul Sănătăţii a dat un răspuns ambiguu. „În esenţă continuă decizia din 8 aprilie 2009 a Guvernului Boc 1”, prin care sunt stabilite spitale regionale de urgenţă care vor fi construite, pe regiuni, în judeţele Iaşi, Neamţ, Dolj, Timiş, Arad, Prahova, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Cu excepţia regiunilor de S-V şi de S, cu câte un spital, toate celelalte regiuni au prevăzute câte două spitale pe regiune. Doar regiunea 2 S-E nu primeşte nimic!

„În acest document nu există pe harta ţării nici regiunea S-E, nici municipiul Galaţi! Mai mult, dl ministru reia povestea că vom face un spital între Galaţi şi Brăila, motiv pentru care trebuie însă ca autorităţile locale să sprijine adaptarea studiului de fezabilitate existent [pentru cartierul Traian Nord]  la noul amplasament. Deci ce s-a făcut doi ani e îngropat şi urmează să vedem”…

Iar autorităţile locale „sunt vai de capul lor la capitolul resurse” financiare, observă deputatul. 

„Până una-alta, la Galaţi am rămas «cum am stabilit» - nicio investiţie nouă, de-abia, de-abia supravieţuim cu ce avem de făcut! În schimb, preocupările sunt pe cine mai punem în funcţie…”

Citit 1439 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.