Strada Domnească devine pietonală în fiecare weekend (FOTO)

Strada Domnească devine pietonală în fiecare weekend (FOTO)

Restricție, de la prima "grenadă", la P-uri Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
15 comentarii

Strada Domnească va fi destinată numai traficului pietonal pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Navelor (zona Spicu), anunţă Primăria municipiului Galaţi. Măsura se va aplica în perioada 6 iunie - 13 septembrie, la fiecare sfârşit de săptămână, începând de sâmbătă, de la ora 8,00, până duminică, la ora 24,00.

"Zona Spicu - Romarta este prevăzută cu nişte bulumaci ce blochează circulaţia, iar strada dintre cele două va deveni parte componentă zonei pietonale, va deveni o piaţetă. Dacă e să fiu uşor autoironic, de la prima «grenadă» (copertina Pasajului "Dunărea" - n.r.) până la intersecţia cu strada Navelor, zona a fost gândită pentru a crea, în timpul weekendului, un tot către ce va fi Faleza Dunării", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu, la ProLider FM.

"În intervalul menţionat, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone au la dispoziţie următoarele rute alternative: strada Portului - strada Navelor - strada Egalităţii - strada Fraternităţii - strada Domnească, respectiv, strada Brăilei - strada Traian - bulevardul Marea Unire - strada Portului. Pentru desfăşurarea fluentă a traficului rutier, rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporară instituită şi să evite parcarea autovehiculelor în perioada menţionată pe tronsonul de stradă destinat circulaţiei pietonale", transmite Primăria Galaţi.

În ceea ce priveşte transportul în comun, traseele de autobuz 10, 15, 24, 29 şi 34 vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe strada Prelungirea Traian - bulevardul Marea Unire - strada Portului, iar pe retur se va asigura staţia Centru.

"Zona Spicu, parte a amplului proiect de modernizare a centrului oraşului, oferă acum un spaţiu generos pentru activităţi în aer liber, venind astfel în întâmpinarea nevoilor de socializare, mai ales în această perioadă în care încă sunt valabile o serie de măsuri restrictive. Pe viitor, spaţiul va putea găzdui expoziţii, târguri, spectacole ori festivaluri", precizează municipalitatea.

Citit 12671 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 00:45

15 comentarii

 • postat de Cehul Duminică, 07 Iunie 2020 21:18 5.13.213.*** Link la comentariu
  0
  13

  Interziceți staționarea și parcarea pe faleză superioară, toți cocalarii ies la plimbare, stau prin zonă dar nu pot ieși decât cu mașina că deh.... .

  Raportează
 • postat de Un vot de la mine. Duminică, 07 Iunie 2020 14:23 77.111.247.*** Link la comentariu
  13
  14

  In sfarsit un lucru bun.
  Daca ar fi fost la locul ei toata vegetatia care exista in zona respectiva inainte de MAREA BETONARE...ar fi fost un lucru SI MAI bun.

  De admirat curajul primului (actualul) primar din orasul asta care indrazneste sa restranga ,,drepturile" absolute pe care pretind ca le au proprietarii de TABLE RUGINITE, toate SH-urile carate in Romania din parcurile auto din occident, care au devastat tot Galatiul si au agresat in toate felurile posibile drepturile celorlalti cetateni, ne-proprietari de autoturisme sau care au bun-simt in folosirea acestora.
  Ideea montarii acestor piloni in zona respectiva este EXCELENTA !

  Ar fi fost inca si mai bine daca (asa cum sugereaza mai multi comentatori de aici) ar fi fost extinsa la TOATA ZONA FALEZEI SUPERIOARE cuprinsa intre Str. Navelor si Str. Gen. Alexandru Cernat si, mai mult decat atat, ca interval orar, intre orele 18:00 incepand de vineri seara si pana la orele 05:00 de luni dimineata.
  In felul acesta ar fi asigurate linistea si siguranta galatenilor in fata sutelor de masini si motociclete cu modificari facute la sistemul de aprindere si esapament, care terorizeaza un oras intreg cu zgomotele infernale pe care le fac si pe care agentii de politie care se plimba IN CONTINUU prin oras, printre ei...SE FAC CA NU II VAD !

  Raportează
 • postat de Georgel Duminică, 07 Iunie 2020 12:32 185.100.87.*** Link la comentariu
  6
  21

  Ideea uitată și eludată de gălățenii care au nevoie de plimbare și nu de cultură și istorie (cei pe care îi au vedere politicienii cei flămânzi de voturi) este că pietonalizarea părții istorice a străzii Domnească ar include automat nu doar înviorarea fațadelor istorice prin împrospătare și culoare, ci și deschiderea spontană de spații comerciale cu specific de loisir, alimentație publică, artizanat și suveniruri, fie în parterul caselor existente, fie drept construcții provizorii sub formă de tonete, buticuri, etc, așezate lateral sau pe mijlocul străzii pietonalizate.

  Politicienii gălățeni preferă însă să pietonalizeze, iată, zona reconstruită după război în stil comunist cu blocotețe de blocatari și să agreseze brutal zona istorică a acestei străzi prin sufocarea ei cu trafic rutier, demolări, și construcții moderniste. Așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, cu casa Sacomanu, demolată în 1995 și înlocuită astăzi cu mastodontul clădire-vapor al Primăriei, obiectiv prin definiție administrativ și deloc cultural, în plus aducător și de trafic suplimentar.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Duminică, 07 Iunie 2020 09:20 82.79.232.*** Link la comentariu
  9
  30

  Beton si pavele, uratenie de oras, nemaivorbind de OZN-ul de la pasajul Romarta. Parcul de la Spicu a fost chelit de tot si au ramas acele movile cu iarba si cate un copacel pe fiecare. Mai mare slutenie nici ca se putea. Faleza superioara si aia distrusa, ce mai poti spune decat ca, galatenii se "mandresc" cu cele mai multe kitsch-uri realizate cu sarg.

  Raportează
 • postat de Cineva Sâmbătă, 06 Iunie 2020 23:57 5.13.144.*** Link la comentariu
  15
  21

  @copilul... unde scrie băi bălăceanca, că activități în aer liber înseamnă lucruri exclusiv pentru copii? Despre CE VORBIM???...citat. Unii vor să se plimbe, fără să se împiedice de voi. Valea în orășelul copiilor sau în restul locurilor de joacă amenajate, că nu vi se cuvine tot.
  În sfârșit se mișcă lucrurile în bine, dar românul tot nemulțumit și carcotaș.

  Raportează
 • postat de Violeta Ionescu Sâmbătă, 06 Iunie 2020 15:31 5.13.184.*** Link la comentariu
  22
  12

  De la titlu și până la conținut, articolul suferă cam mult... Mă miram de unde atâta generozitate pe edilii noștri. Dar să nu ne-o luăm în cap, ni se dă libertate cu porția.

  Raportează
 • postat de Pedro Sâmbătă, 06 Iunie 2020 13:09 109.166.130.*** Link la comentariu
  32
  9

  Bai Gregor , las-o-ncolo de treaba , acum ca s-a terminat in sfarsit treaba in zona si n-a tinut zona asa devastata inca 5 ani , chiar asa incuiat sa fii ? Chiar trebuie sa se carcoteasca la fiecare realizare de cate unu ? Bai frate , orice mica realizare asa cum a fost facuta cu gandul de a imbunatati ceva a si fost luata la rost . Da' oamenilor aia care au lucrat acolo , nu le-a zis nimeni " Multumim pentru ca nu v-ati dat demisia la condițiile in care ati lucrat ". Lucrarea aia n-a aparut peste noapte decat pentru aia care au venit dupa 20 de ani in centru si privesc cu nostalgie la noile stricaciuni aduse amintirilor . Dati mereu un aer electoral realizarilor de genul , si poate ca sunt , dar sunt niste realizari care din fericire ma bucura ..

  Raportează
 • postat de manager Sâmbătă, 06 Iunie 2020 11:28 89.137.136.*** Link la comentariu
  25
  12

  Nu cred ca e chiar ok ca sa inchizi in fiecare weekend acea artera. in primul rand ca sa ajungi acolo pe perioada pandemiei omul vine cu masina personala si nu are unde sa o parcheze in zona ca apoi sa se plimbe si anulez acele locuri de parcare care sunt pe acea portiune. Terasele vor fi deschise dar vor veni doar cei din centru ori se stie ca in centru vor sa vina cei care s-au saturat de alte cartiere prafuite. Se putea face o treaba din asta dar doar un weekend pe luna ca sa vedem rezultatele dar nu weekend de weekend. Ca sa fie inchis si acolo sa nu gasesti nimic iarasi nu e ok. Macar de era un festival gastromomic sau ceva atractiv.

  Raportează
 • postat de Nicu Sâmbătă, 06 Iunie 2020 10:55 5.13.161.*** Link la comentariu
  14
  25

  Cred ca masura e buna,dar ar trebui coroborata cu inchiderea Falezei superioare,intre parcul Viva si str.Portului in acelasi interval al saptamanii.Imaginea sutelor de vehicule parcate pe ambele parti, da un aspect de talcioc si poluare(chimica si sonora).Cativa pasi in plus,nu strica nimanui.Asa poate am scapa si de"specia"care iese"in aer liber"doar ca sa-si etaleze ultima achizitie auto,si sa asculte muzica preferata provenita tot de acolo. P.S. Dificultatile ulterioare,in gasirea unui loc de parcare in zona,poate ar stimula"uitarea",neverosimila pentru unii,a autoturismului acasa :))

  Raportează
 • postat de Cetatean Sâmbătă, 06 Iunie 2020 10:28 89.136.187.*** Link la comentariu
  11
  25

  Nu va suparati domnul Primar, sar niste copaci plantati cand? M-am saturat de beton si mini-spatii verzi. Cand aud si eu o stire ca se planteaza? Mie ai stiut sa imi dai amenda ca am plantat pomi la mine pe camp.

  Raportează
 • postat de Georgel Sâmbătă, 06 Iunie 2020 09:27 185.100.87.*** Link la comentariu
  10
  27

  Unde dai și unde crapă!

  În timp ce zona veche de patrimoniu, numită prin PUG ”axa culturală” a urbei Galați, respectiv ”Rezervația de arhitectură strada Domnească” de pasionații locali de istorie gălățeană, este lăsată pradă devoratorului trafic rutier, iată că, invers, zona bloacelor comuniste, construite în partea distrusă de război a străzii Domnească, este cea pietonalizată...

  Raportează
 • postat de nicolae Sâmbătă, 06 Iunie 2020 09:17 89.137.230.*** Link la comentariu
  13
  16

  Nu ar fi rau sa se revina la oprirea circulatiei rutiere,in weekend, pentru activitati recreative si sportive.

  Raportează
 • postat de atamanu Sâmbătă, 06 Iunie 2020 08:39 5.13.170.*** Link la comentariu
  8
  23

  ..."decat" o margica ( vorba unui puscarias )...Inchideti domnule in weekend pista de curse, numita faleza superioara.Acolo s-ar putea face promenada in conditii civilizate, nu printre butoaie, caini vagabonzi si pensionari tablagii...

  Raportează
 • postat de Copilul Sâmbătă, 06 Iunie 2020 08:34 86.124.201.*** Link la comentariu
  18
  14

  INTREB PENTRU UN COPIL !
  Citez din articol - "Amplul proiect de modernizare a centrului oraşului, oferă acum un spaţiu generos pentru activităţi în aer liber".
  Se va putea juca pe actuala parte carosabila: fotbal, turca, 9 pietre, cate oua are baba, leapsa, ascunselea nu pentru ca nu ai unde sa te ascunzi, etc, etc ?????
  Despre CE VORBIM ?????
  BALACENCA, UNDE ESTI ?????

  Raportează
 • postat de Gregor Sâmbătă, 06 Iunie 2020 01:52 5.13.255.*** Link la comentariu
  26
  61

  Sa-l ierte Dumnezeu, sa faca el sport pe distanta de 150 de metri. Stan cand a fost inchidea toata faleza de sus in weekend.

  Ce vrea defapt e sa vina lumea sa vada sediul PSD din zona Romarta si marea realizare cu acele butoaie. Crede ca mai stoarce un vot.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.