Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
5 comentarii

Nu mai puţin de 1.109.000 de lei reprezintă contribuţia anuală care va fi plătită de la bugetul local celei mai controversate dintre fundaţiile administraţiei locale. Este vorba despre Fundaţia "Andreiana Juventus", unde, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Camera de Conturi a descoperit un potop de nereguli.

Contribuţia Consiliului Local al municipiului Galaţi ca membru fondator al Fundaţiei ”Andreiana Juventus”, pentru anul 2020, a fost aprobată cu 17 voturi favorabile şi opt abţineri din partea grupului PNL şi a consilierei independente Simona Vreme.
Conform documentelor, contribuţia a fost majorată de la valoarea de 831.000 de lei la 1.109.000 de lei. „Suma este necesară pentru susţinerea plăţilor salariale ale personalului de administrare a fundaţiei, derularea unor acţiuni socio-culturale, singură sau în parteneriat, şi acordarea de premii şi burse elevilor şi studenţilor cu vârsta până în 25 de ani”, se arată în documente.
„Pentru sumele alocate de către Fundaţia "Andreiana Juventus" pentru proiecte, programe şi activităţi socio-culturale se vor respecta principiile stabilite de legiuitor: libera concurenţă, transparenţă, tratament egal, eficacitate a utilizării fondurilor publice”, se precizează în hotărârea aleşilor.
Nu trebuie uitat că fundaţia a fost ţinta primului control efectuat în acest an de Camera de Conturi Galaţi, structură a Curţii de Conturi a României. S-a descoperit un potop de nereguli: finanţări cerute şi primite de la bugetul local fără note de fundamentare, bani publici cheltuiţi fără documente justificative şi respectarea procedurilor în vigoare, achiziţii realizate cu ignorarea prevederilor legale, dar şi prejudicii a căror întindere trebuie stabilită pentru a putea fi recuperată, cu tot cu beneficiile legale nerealizate, până la 30 iunie 2020.
Ne aşteptam ca aleşii să ceară lămuri cu privire la aceste aspecte, dar, în afară de abţinerile la vot, niciunul nu a găsit nimic de spus.

Citit 2144 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 17:11

5 comentarii

 • postat de grecu Miercuri, 10 Iunie 2020 16:44 79.116.110.*** Link la comentariu
  1
  4

  Extraordinar !,nu e suficient că sunt furate fonduri din bugetul statului,acum aflăm că și aici la nivel local s-a mai găsit o sursă de„ FURAT” fonduri din bugetul local printr-o așa zisă Fundație ,o golăneală pritocită de Consiliului local ,evident că ponderea membrilor este a psd ,nici măcar nu cunoaștem organigrama și scopul constituirii acesteia, de care sunt convins că mulți gălățeni ca și mine dealtfel nu au cunoștințe.Pentru asta se îngrămădesc oamenii să achite datoriile ca cei din urmă să-și mărească sursele de venit,câte nu se puteau face cu banii ăștia în mizeria asta de oraș.A sesizat cineva DNA am observat că,Curtea de Conturi au descoperit o sumedenie de nereguli motiv pt. care cerem imperios demascarea celor implicați în acte de corupție și pedepsirea lor.Ce mizerie ,se apropie alegerile,aveți mare grijă unde puneți ștampila pt. că ne-am săturat să fim furați exact de cei pe care-i alegeți.

  Raportează
 • postat de corneliu Miercuri, 10 Iunie 2020 04:12 92.85.13.*** Link la comentariu
  1
  3

  Blatul PSD-PNL e evident! Galatiul este in continuare, in ciuda decapitalizarii si depopularii o vaca de muls pentru activul de partid si gastele lui proaste! Nu avem locuitori carora sa le pese.

  Raportează
 • postat de ELLA Marți, 09 Iunie 2020 16:49 89.137.228.*** Link la comentariu
  1
  8

  UITE ASA SE CHELTUIESC BANII ,DAR PENTRU LUCRURI CONSTRUCTIVE NU SINT FONDURI.

  Raportează
 • postat de autentic Marți, 09 Iunie 2020 15:12 84.243.108.*** Link la comentariu
  1
  9

  Miroase a parnaie cumva?

  Raportează
 • postat de Nicu Marți, 09 Iunie 2020 12:12 86.124.201.*** Link la comentariu
  1
  13

  CADE vreun cap (scaun) ? SIGUR NU. Corb la corb nu isi scoate ochii si o mana o spala pe alta. Dar pana cand ?????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.