Câţi bani primeşte cea mai controversată fundaţie a administraţiei locale

Câţi bani primeşte cea mai controversată fundaţie a administraţiei locale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu mai puţin de 1.109.000 de lei reprezintă contribuţia anuală care va fi plătită de la bugetul local celei mai controversate dintre fundaţiile administraţiei locale. Este vorba despre Fundaţia "Andreiana Juventus", unde, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Camera de Conturi a descoperit un potop de nereguli.

Contribuţia Consiliului Local al municipiului Galaţi ca membru fondator al Fundaţiei ”Andreiana Juventus”, pentru anul 2020, a fost aprobată cu 17 voturi favorabile şi opt abţineri din partea grupului PNL şi a consilierei independente Simona Vreme.

Conform documentelor, contribuţia a fost majorată de la valoarea de 831.000 de lei la 1.109.000 de lei. „Suma este necesară pentru susţinerea plăţilor salariale ale personalului de administrare a fundaţiei, derularea unor acţiuni socio-culturale, singură sau în parteneriat, şi acordarea de premii şi burse elevilor şi studenţilor cu vârsta până în 25 de ani”, se arată în documente.

„Pentru sumele alocate de către Fundaţia "Andreiana Juventus" pentru proiecte, programe şi activităţi socio-culturale se vor respecta principiile stabilite de legiuitor: libera concurenţă, transparenţă, tratament egal, eficacitate a utilizării fondurilor publice”, se precizează în hotărârea aleşilor.

Nu trebuie uitat că fundaţia a fost ţinta primului control efectuat în acest an de Camera de Conturi Galaţi, structură a Curţii de Conturi a României. S-a descoperit un potop de nereguli: finanţări cerute şi primite de la bugetul local fără note de fundamentare, bani publici cheltuiţi fără documente justificative şi respectarea procedurilor în vigoare, achiziţii realizate cu ignorarea prevederilor legale, dar şi prejudicii a căror întindere trebuie stabilită pentru a putea fi recuperată, cu tot cu beneficiile legale nerealizate, până la 30 iunie 2020.

Ne aşteptam ca aleşii să ceară lămuri cu privire la aceste aspecte, dar, în afară de abţinerile la vot, niciunul nu a găsit nimic de spus.

Citit 2691 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.