Zona Galaţi-Brăila trebuie legată de marile coridoare de transport (FOTO și VIDEO)

Zona Galaţi-Brăila trebuie legată de marile coridoare de transport (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Vizită oficială a premierului Ludovic Orban în judeţele Galaţi şi Brăila. Însoţit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi de ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar şi de mai mulţi liberali din cele două judeţe, printre care s-a numărat şi gălăţeanul Victor Paul Dobre, primul ministru a vizitat Şantierul Naval de la Brăila, acolo unde urmează să fie executate modulele din care se va compune podul suspendat dintre Brăila şi Tulcea.

În drum spre Galaţi, unde avea programată o vizită la Combinatul Liberty, dar şi o întâlnire cu ÎPS Casian, arhiepiscopul "Dunării de Jos", Ludovic Orban s-a oprit şi la podul suspendat, aflat în lucru. După ce au inspectat lucrările, fiindu-le prezentaţi pilonii care vor susţine podul, Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor au făcut, din nou, promisiuni legate de investiţiile viitoare în drumul expres Brăila – Galaţi, varianta de ocolire a Galaţiului, cunoscută ca marea centură ocolitoare.  „Este un lucru extrem de important, această investiţie, care, practic, generează o dinamică economică, generează comenzi pentru foarte mulţi producători şi generează foarte multe locuri de muncă. Aceste investiţii şi investiţiile conexe, care să asigure conectarea cu coridorul 4 paneuropean – Constanţa-Nădlac, prin intermediul Drumului Expres, care se duce de la pod către Tulcea şi Constanţa şi alte două drumuri expres, care vor asigura conectarea arealului metropolitan Galaţi-Brăila la coridorul 9 de transport paneuropean, axa nord-sud. Pe coridorul 9, în cursul acestui an, se vor finaliza primele documentaţii tehnico-economice pe tronsoane ale drumului expres care face legătura între Ploieşti, Buzău, Focşani şi Bacău, actuala centură a Bacăului face parte din acest proiect paneuropean. Acest coridor va asigura o legătură mai bună între portul Constanţa şi spaţiul european. Avem marea oportunitate de a fi o graniţă de intrare în Europa. Dezvoltarea din infrastructură va atrage investitori în această parte a ţării, iar aceste proiecte vor ajuta la dezvoltarea zonei”, a explicat Ludovic Orban, care a ţinut să precizeze şi faptul că toate aceste investiţii vor "genera o dinamică spectaculoasă despre această zonă”.

Infrastructura atrage investitori

Premierul s-a arătat foarte încântat de stadiul lucrărilor de la podul de peste Dunăre, susţinând că este o investiţie extrem de mare, care va pune umărul la dezvoltarea zonei. „Zona Galaţi-Brăila are nevoie de conectare la marile coridoare de transport, o conectare reală. Rutier, legăturile sunt realizate pe structuri de tip drum naţional, unele chiar drumuri naţionale secundare. Este clar că pentru a asigura dezvoltarea rapidă a zonei Brăila-Galaţi este necesară conectarea la toate coridoarele de transport. Podul de Brăila reprezintă o investiţie spectaculoasă, este o investiţie foarte mare. Din fericire, pentru construcţia acestui pod beneficiem de finanţare Europeană. Mai exact,  din investiţia de 436 milioane de euro, de 350 de milioane de euro vin din fonduri europene. Noi vom aloca toate resursele financiare necesare decontării lucrărilor efectuate în termenele legale şi pentru a ţine pasul cu ritmul construcţiei”, a adăugat premierul Ludovic Orban, pe Şantierul podului care va face legătura, peste Dunăre, între Dig şi Tulcea.
Mai mult, Ludovic Orban a apreciat faptul că la construcţia podului se folosesc materiale produse în România, dând exemplu atât şantierul naval de la Brăila, unde vor fi produse 86 de module, de dimensiunea 25 pe 30 de metri, care nu trebuie sa plutească, şi care vor compune podul, cât şi la tabla şi oţelul produs de grupul Liberty la Galaţi.

Citit 5356 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:04

10 comentarii

 • postat de Plecati ...din Galati .
  Joi, 11 Iunie 2020 20:05
  108.245.201.***
  Vrajeala electorala , unde e aeroportul ???
  Drumuri europene in zona judet galati= poteci de pe vremea lui Ceasca . Mai aveti mult pana departe .
  0
  0
  Raportează
 • postat de manager
  Joi, 11 Iunie 2020 17:53
  89.137.136.***
  Trebuie urgent o autostrada care sa lege nordul se sud. Suceava- Bucuresti , Suceava Ploiesti.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Alin
  Joi, 11 Iunie 2020 17:06
  5.2.205.***
  Masa si dansul unde au fost ? Ca banuiesc ca s-a lasat cu niste mese intinse.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Joi, 11 Iunie 2020 16:53
  5.13.218.***
  Se pare ca, campania electorala a inceput...neoficial, finalizarea podului nu va aduce prosperitate celor doua orase Braila si Galati din cauza ambitiilor politice de ambele parti! Chiar si cu acel drum expres despre care se face atata valva, investitorii vor trece ca acceleratul prin halta pe acest drum. Cam tarziu, dupa 30 de ani sa inceapa constructia unui pod intre cele doua orase peste Dunare dar tot la granita UE suntem si zona cea mai saraca. Cat sa mai asteptam?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mos Ion Roata si Unirea
  Joi, 11 Iunie 2020 13:39
  95.76.0.***
  MAI INTAI SA LEGAM BRAILA DE GALATI ( practic acelasi oras cu 2 sectoare, 1 si 2) SI APOI SA VORBIM DE LEGAREA LOR DE RESTUL TARII !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Goe
  Joi, 11 Iunie 2020 11:50
  81.196.244.***
  Daca nu se intalnea si cu IPS Casian ,vizita din Galati era complet nereusita!
  7
  38
  Raportează
 • postat de Radler
  Joi, 11 Iunie 2020 11:05
  194.105.20.***
  Un lucru bun aceasta vizita ....dar sper sa nu ramana la stadiu de "vizita" si cam atat ........
  Finalizare proiect pod ; drum expres (sau legare la drum expres ) intre Buzau - Focsani ; poate mult doritul aeroport ......si multe alte ....Spitalul Metropolitan .......
  6
  23
  Raportează
 • postat de si in plus :
  Joi, 11 Iunie 2020 08:08
  89.137.225.***
  ne mai trebuie si aeroportul Cucului , promis de fostul ministru PSD
  7
  21
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Joi, 11 Iunie 2020 08:00
  86.104.139.***
  Dragi politicieni brăileni şi gălăţeni,

  nu vă lăsaţi călcaţi în picioare cu propuneri jignitoare !!!

  BRĂILA - GALAŢI ARE DREPTUL LA AUTOSTRADĂ !!! NU drum expres !!

  Şi conectat la Ploieşti - Buzău - Brăila - Galaţi !!

  Nu un apendice la Focşani !!!


  Nu se poate să conectăm una din cele mai mari aglomerări urbane, cel mai mare port şi şantier de pe Dunăre printrun drum expres!


  Apoi Galaţi - Brăila - (Tulcea) - Constanţa AUTOSTRADĂ !!!
  NU drum expres !

  Nu se poate ca să conectăm toată Moldova cu cel mai mare port la Marea Neagră - Constanţa cu un amarât de drum expres !


  Nu suntem cetăţeni de mâna a doua !!!!
  Este inacceptabilă orice soluţie in afară de autostradă !
  5
  45
  Raportează
 • postat de paloma
  Joi, 11 Iunie 2020 01:14
  5.13.175.***
  Le legam cu atza si cu foi de varza...Noroc cu banii cu banii de la CE...Ce poze frumoase se vor face de pe pod !!! Cam atat, insa !!! Turistii din Modova vor trece mai repede spre Constanta, in rest Braila si Galatiul n-au nici o industrie care sa justifice constructia !!! Inca !!! Daca se baga si brailenii la borduri ca noi, poate exportam la Tulcea si Constanta !!!
  8
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.