Ce nu se poate vinde se concesionează pe 49 de ani

Ce nu se poate vinde se concesionează pe 49 de ani
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De mai bine de un an, niciun proiect de hotărâre privind vânzarea unui teren proprietatea privată a municipiului Galaţi nu a mai fost aprobat. Conform legii, pentru o asemenea decizie este nevoie de minimum 18 voturi „pentru”, cvorum care nu s-a mai întrunit deoarece consilierii locali PNL, PMP şi independenta Simona Vreme fie au votat împotrivă, fie s-au abţinut.

La recenta şedinţă a Consiliului Local a fost aprobate, însă, cu 17 voturi favorabile, o abţinere şi şapte voturi „contra”, două concesionări prin atribuire directă a unor terenuri. Ambele au fost concesionate pentru 49 de ani, în vederea extinderii unor locuinţe.

Astfel, pentru suprafaţa de 200 mp, situată pe strada Mineralelor nr. 23-A, valoarea redevenţei va fi de 24,66 lei/mp/an fără TVA. Cea de-a doua decizie vizează concesionarea unei suprafeţe de 202 mp, situată pe strada Eremia Grigorescu, Nr. 2, valoarea redevenţei fiind de 23,89 lei/mp/an fără TVA. Cuantumul redevenței va fi indexat anual cu indicele de inflație.

Citit 2384 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 18:04

2 comentarii

 • postat de Un nemultumit.
  Sâmbătă, 13 Iunie 2020 11:43
  5.13.239.***
  Povestea cu atragerea investitorilor este vrajeala cu care pacaliti lumea, cu care ati furat si devastat tot ce sa construit cu sange,puscarie si foame 40 de ani.
  Sumt sigur ca acei care sau opus au avut argumente sa o faca, nu pot sa cred ca un om sanatos sa r opune unei investitii care sa aduca prosperitate, locuri de munca.
  Pe malul dunarii nu mai ai loc de pontoane private, malul dunarii care era al tuturora, astia sunt investitorii.?
  In dreptul sorburilor de la statia de pompare ce ,,iriga,, terasa covurluiului,sa bagat un ,,investitor,,, a pus bariere, a inchis drumul, camere, si sa facut proprietar, pe un loc unde mergea tot omul sa stea la aer curat, nu se mai poate, cine ia dat aprobare?cum de se poate hacui spatiile publice, libere si date cui?
  Unde se mai intampla asa ceva decat la belina lui dragnea, dear probabil ca si ,,investitorul,, de aici are naravul lui tata dragnea...rusine, rusine si iar rusine, si mai vreti voturi????
  1
  8
  Raportează
 • postat de Onănuț Atâmpiu
  Vineri, 12 Iunie 2020 21:39
  213.233.104.***
  E poziția de stânga a peneleului. Prin atitudinea lor au stopat atragerea unui investitor, un proiect de numai 20 milioane de euro, 100 de nou locuri de muncă și beneficii economice adiace. E doar unul din exemple.
  Dar v-ați interesat câți agenți economici au vrut să cumpere terenul pe care-și desfășoară activitatea și nu au putut tot din cauza vederii obtuze de stânga a celor de la penele.
  Terenul în proprietate înseamnă mulți bani pentru economie, de la construcții la gaj pt credite. Ei nu înțeleg.
  4
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.