Când vom avea ”Simbol”, la intrarea în Galaţi

Când vom avea ”Simbol”, la intrarea în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Până la sfârşitul lunii iunie, dacă toate procedurile legale vor fi îndeplinite, Galaţiul ar putea avea un „Simbol”, la intrarea dinspre Tecuci, în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”. Este vorba despre opera de artă realizată de Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică, după cum au ales gălăţenii în cadrul consultării publice lansate pe Facebook de primarul Ionuţ Pucheanu. 

Lucrarea se află în incinta societăţii Criomec, care a câştigat, cu o ofertă de 40.000 de lei fără TVA, contractul pentru amplasarea monumentului, în cadrul obiectivului de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”. 

„Urmează ca firma care se ocupă de amplasare să obţină aviz de la Comisia Naţională a Monumentelor de For Public, conform procedurilor legale în vigoare. După obţinerea avizului, se emite şi autorizaţie de demarare a lucrărilor care ar trebui să se încheie până la sfârşitul lunii iunie dacă toate procedurile vor fi îndeplinite”, ne-a comunicat administraţia locală. 

„Simbol” face parte dintr-o serie de opt opere de artă donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”, care ar urma să fie amplasate în diferite zone din oraș.

Citit 4151 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.