Drum expres Galați - Brăila cu termen de finalizare anul 2025

Drum expres Galați - Brăila cu termen de finalizare anul 2025
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat și depus în data de 9 iunie aplicația de finanțare pentru proiectul "Construcția Drumului expres Brăila - Galați" în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

Potrivit comunicatului instituției, obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei legături rutiere care va facilita traficul între municipiile Brăila și Galați precum și traficul de tranzit, asigurând creșterea vitezei de circulație, a capacității de trafic, o îmbunătățire a siguranței și a confortului în trafic.

Rezultatele așteptate sunt construirea a 11,088 kilometri de drum nou, trei poduri, un pasaj și două viaducte și reducerea timpului de călătorie pe rețeaua rutieră cu minim patru la sută, în primul an de operare, 2025.

Valoarea totală a proiectului este de peste 837 milioane lei, 85 la sută reprezentând contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar durata este de 45 de luni.

Citit 8201 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.