Primarul Ionuţ Pucheanu şi-a făcut bilanţul celor patru ani de mandat. ”8,5 este o notă decentă pentru ce am reuşit”

Primarul Ionuţ Pucheanu şi-a făcut bilanţul celor patru ani de mandat. ”8,5 este o notă decentă pentru ce am reuşit”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nu mai puţin de 70 km de străzi şi 165.640‬ mp de trotuare modernizate, 10.764 de noi locuri de parcare amenajate, 15 km de piste pentru biciclişti, 20 de locuri de joacă noi și moderne, 34.965 mp de spații verzi (re)amenajate şi 6.100 de arbori plantați, investiţii anuale în valoare totală de peste 530,4 milioane de lei, dar şi proiecte europene încheiate, în implementare, în evaluare și în pregătire de 203,5 milioane de euro. Acestea sunt cele mai importante date ale bilanţului celor patru ani de mandat, prezentat ieri de primarul Ionuţ Pucheanu.

Pe 27 iunie, s-au împlinit patru ani de când Ionuţ Pucheanu a depus jurământul de primar al municipiului Galaţi, motiv pentru care şi-a prezentat bilanţul. După cum a mărturisit, cele mai mari provocări au fost închiderea vechiului sistem centralizat de încălzire - ineficient și generator de pierderi - şi modernizarea infrastructurii, plecând de la intrările în oraș, pe marile artere, până în cartiere. Pe de altă parte, proiectul său de suflet în acest mandat îl reprezintă centrul oraşului. În ceea ce priveşte nereuşitele, edilul-şef îşi reproşează faptul că nu a reuşit atragerea de fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, dar şi credulitatea de care a dat dovadă, la începutul mandatului, faţă de anumiţi investitori.
"8,5 este o notă decentă pentru ce am reuşit în patru ani de mandat. Cu siguranţă nota va creşte dacă va mai fi un viitor mandat, pentru că începem să livrăm", a spus Pucheanu, care a ţinut să le mulţumească gălăţenilor, echipei pe care o manageriază, dar şi Consiliului Local.

Bani şi proiecte

Primarul a contabilizat proiecte cu fonduri de europene încheiate, în implementare, în evaluare și în pregătire în valoare de 203,5 milioane de euro, din care: 29 milioane de euro - 28 de proiecte cu bani europeni pentru modernizarea de școli și grădinițe; 11,8 milioane de euro - 4 proiecte pentru modernizarea spitalelor din administrarea primăriei; 46,9 milioane de euro - 4 proiecte pentru modernizarea străzilor; 61,8 milioane de euro - 6 proiecte pentru modernizarea transportului în comun; 54 milioane de euro - alte proiecte. "Sunt fonduri alocate Galaţiului ce nu mai pot fi pierdute, e doar o chestiune de timp până vor fi semnate", a precizat primarul.
Potrivit datelor de execuţie bugetară prezentate, în perioada 2016-2020, s-au realizat investiţii anuale în valoare totală de peste 530,4 milioane de lei. Pe de altă parte, închiderea sistemului de termoficare a stopat pierderi uriaşe.

Infrastructură, spaţii verzi şi utilităţi

Bilanţul prezentat cuprinde: 70 km de străzi modernizate, 165.640‬ de metri pătrați de trotuare modernizate, 15 km de piste pentru bicicliști, 130 de adăposturi de transport public local. Au fost demolate 1.082 de garaje, din cele peste 6.000 existente în oraș, s-au amenajat 10.764 de noi locuri de parcare, 20 de locuri de joacă noi și moderne, 34.965 mp de spații verzi amenajate și 6.100 de arbori plantați în oraș. Pe listă se mai află şi 34 km de conducte noi pentru apă și canalizare.

Transport

Celor 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze, toate noi, li se vor adăuga opt tramvaie moderne, pentru care sunt semnate atât contractul de finanţare europeană, cât şi cel de furnizare, cu Astra Arad. Parcul auto ar urma să fie completat cu alte 10 tramvaie noi, achiziţionate cu fonduri europene în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, și 20 de autobuze hibrid.

Sănătate

Pe lângă proiectele de modernizare a spitalelor subordonate Primăriei, în Galaţi funcţionează Centrul de Medicină Dentară Socială şi un centru de permanență, în cartierul Micro 39. Va urma, în curând, deschiderea unui al doilea centru de permanenţă, în cartierul Mazepa.

Debirocratizare, cultură şi sport

Primarul susţine că în cei patru ani s-au simplificat procedurile pentru obținerea certificatului de urbanism, a autorizației de construire și a fost instituit avizul unic. În ceea ce priveşte evenimentele, pe lângă Festivalul Național de Comedie și Festivalul Național „Leonard”, devenite tradiţie, Galaţiul a mai găzduit „Forza Zu” şi „Street Food Festival”.
„255 de elevi și 223 profesori au fost recompensați pentru performanțele obținute la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Totodată, 1.421 de cupluri au fost premiate la împlinirea a 50 de ani de căsnicie”, a mai punctat primarul. Care a pus pe lista realizărilor şi înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal şi susţinerea financiară şi logistică a 21 de structuri ale organizațiilor sportive.

Ce urmează

„Continuăm proiectele pentru modernizarea străzilor Siderurgiștilor, 1 Decembrie, Henri Coandă, Traian Vuia, Coșbuc, Domnească (Biserica Greacă - Gării), Brăilei (Roșiori - Potcoava), modernizarea Aleii pietonale de la P-uri şi amenajarea Plajei Dunărea. De asemenea, vor continua plantările de copaci și amenajare spații verzi", a subliniat primarul.
Proiectele importante pe care şi le propune vizează modernizarea Falezei și a Văii Țiglinei (Parcul Coposu, Baza Siderurgistul, Stadionul Dunărea), realizarea de parcări subterane, supraterane și la nivel, realizarea de terenuri și săli de sport, modernizarea parcurilor, dar şi amenajarea Lacului Vânători.

Mesaj pentru cei care fac "comparaţii"

"Am făcut multe, dar cu siguranţă că mai sunt încă multe de făcut și îmi doresc să continui proiectele într-un al doilea mandat. Pentru cei care fac încă o comparaţie cu alte oraşe, uitaţi-vă că primarii respectivi sunt la al treilea, al patrulea mandat. Lucrurile se fac în timp. Partea bună este că există o viziune şi există o echipă extrem de inimoasă care să-şi dorească să le pună în operă", a afirmat Ionuț Pucheanu.

Citit 3811 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:09

23 comentarii

 • postat de Carmen
  Joi, 02 Iulie 2020 09:33
  5.13.154.***
  Referitor la:
  " Mesaj pentru cei care fac "comparaţii"
  "Am făcut multe, dar cu siguranţă că mai sunt încă multe de făcut și îmi doresc să continui proiectele într-un al doilea mandat. Pentru cei care fac încă o comparaţie cu alte oraşe, uitaţi-vă că primarii respectivi sunt la al treilea, al patrulea mandat. Lucrurile se fac în timp. Partea bună este că există o viziune şi există o echipă extrem de inimoasă care să-şi dorească să le pună în operă", a afirmat Ionuț Pucheanu."

  DACA INCEPUTUL E PROST (vezi betoanele turnate pe spatii verzi, vezi teii de pe faleza superioara distrusi toti de la asa-zisa toaletare de acum 2 ani, vezi teii de pe Domneasca schiloditi tot de cei care habar nu au ce inseamna taierea corecta a crengilor pentru regenerarea copacului, vezi chestiile alea oribile de la pasajul de la Dunarea, si muulte alte topenii facute prin oras) NU ARE CUM SA IASA CEVA BUN!

  MI-E GROAZA SA IMI IMAGINEZ CE MAI URMEAZA INTR-UN ALT MANDAT!!!!!!! Mai bine NU!
  3
  4
  Raportează
 • postat de Un Proprietar Nemultumit
  Miercuri, 01 Iulie 2020 13:16
  92.85.61.***
  Domnule Primar, cum explicati faptul ca acum este in reabilitare str. Smardan din centrul orasului, fara sa reabilitati o portiune de strada intre numerele 23 si 29 ? Credeti ca proprietarii acestia nu platesc tot acelasi impozit ca si ceilalti de pe aceeasi strada ? Se poate sa reabilitati strada fara ca aceasta portiune de strada sa nu aiba nici canalizare ? Nu mai conteaza pe ce cheltuie primaria banii ? Aceasta portiune de strada este cu pamant galben care atunci cand ploua se formeaza un noroi pe care-l caram pana-n Brailei, poate mai platim si amenda ca murdarim orasul. Luati in calcul ceea ce v-am scris si poate va reevaluati nota, ca vreti sa mai candidati pentru un nou mandat.
  0
  3
  Raportează
 • postat de relu
  Miercuri, 01 Iulie 2020 10:33
  136.255.148.***
  CEL CARE RIDICA IN SLAVI MINUNATUL ORAS REFACUT DE PSD, SA MEARGA PUTIN IN cartierel din oras, sa pasesca, macar un rand de blocuri chiar de langa str, brailei, sa faca o statistica de cand este borfaita str, brailei , cica in constuctie, si cate accidente au fost inregistrate din cauza proastei organizari a reamenajarilor, sa faca un calcul care a fost valoarea acestei strazi, refacute an de an , odata cu trandafiri, odata cu palmieri, odata cu gazon , dupa mintile de cpra a fiecaruia cre vine la putere, sa stea 10 minute pe str brailei in statie sa vada cum i se umple gura de praf si nisip SI ASTA DOAR LA UN SINGUR ASPECT SI LA O STRADA SUPER. DA , DACA ESTI DIN MOCARLOIA SI HABAR NU AI CUM TREBUIE SA ARATE UN ORAS, UNDE DOAR VILELE POLITICIENILOR TE DOBOARA, ATUNCI II DAU DREPTATE - ORASUL GALATI ESTE PRADIS. MACAR, NU CRITICA PE ALTII ,SI ASTA DOAR POLITIC. AI CONSEMNRI DE LA UN APOLITIC, ANTIPROSTIE.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Popescu
  Miercuri, 01 Iulie 2020 07:06
  5.13.134.***
  A mai scris un prieten, revin și eu cu aceiași idee, modestia! Domnule Primar ești cam departe de cetățean, vine omu la tine în audienta și tu îl pasezi la diverși. Dacă omu are treaba cu tine, cu tine vrea sa vorbească, tu nu ceri votul la diverșii aia, tu îmi ceri votul mie. Poate în viitorul mandat vei sta și tu de vorba cu oamenii, nu cu pile, relații, intervenții, și vei găsi soluții. Unui om dacă ii vorbești, și ii și vorbești frumos, obții multe.
  După cum ai citit aici, sper ca citești, oamenii părăsesc Galațiul, e trist. Ar trebui făcut ceva sa ne adune cineva.
  Succes domn Primar!
  1
  4
  Raportează
 • postat de manager
  Marți, 30 Iunie 2020 23:29
  89.137.136.***
  Nu zic ca unele chestii nu s-au facut dar mai oameni buni voi nu intelegeti un lucru...Pucheanu poate sa faca orasul asta si din aur si sa fie pe strazi si borduri de diamante dar degeaba daca oamenii nu sunt fericiti, nu au bani in buzunar sa cheltuie la un restaurant, o excursie, o terasa, sa isi cumpere bunuri si asa mai departe. Lumea vrea locuri de munca, investitori , sa nu mai depindem doar de doua mari comapnii din oras, lumea vrea sa simta ca are unde se distra in acest oras. Tinerii pleaca pt ca aici nu mai au viitor si nu au loc de munca cu salariu decent. Daca din salariu toti banii se duc pe mancare si intretinere nu am facut nimic. Degeaba se face in oras strada x si strada y....va fi un oras parasit si doar de pensiunari care vor citi ziarul in parc. Orasul trebuie sa prinda viata, sa fie ca pe vremuri. Avem dunare, Prut, Siret, Lac Catusa si nu stim sa le punem in valoare, nu stim sa profitam de apele astea..de la irigatii..la turism si zone de relaxare...digi a spart trotuarele peste tot dar de asfaltat cine asfalteaza? Nici pana acum nu au pus asfalt...in locurile unde s-au darmat garajele e doar piatra dar inca nu s-a pus asfaltul si s-au trasat dungile. Dureaza prea mult. Ce se intampla?
  Ca sa atragi lumea si orasul sa fie atractiv trebuie sa facem investitii sa iti fie drag sa traiesti in oras:
  - Aeroport
  - Aqualand precum cel de la Brasov
  - Drumuri bune fara gropi si denivelari
  - Plantari de pomi ( sa fie cel mai verde oras din tara)
  - Fabrici, uzine, parcuri industriale, irigatii
  - Transport cu vaporul Galati - Braila , Galati-Sulina sau Marea Neagra
  - Drumuri expres care sa conecteze orasul la o autostrada Moldovei
  Lumea vrea sa ajunga rapid la mare, la munte deci trebuie sa avem in vedere acele sosele..
  In piete sa fie producatorii prioritari ca sa putem cumpara fructe si legume mai ieftin
  2
  20
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 30 Iunie 2020 17:33
  109.166.134.***
  Domnul Primar s-a subevaluat. Nota 8.5 este prea puțin. Abordarea inedită, capacitatea superioară de organizare și gestionare a resurselor acestui oraș, locurile de muncă apărute cu miile, investitorii care se bat la ușa primăriei pentru a primi șansa unică în viața de a investi în acest oraș fac din dl Primar inima orașului Galați! O inimă mare care cuprinde toate nevoile gălățenilor! O inimă care transformă neantul in lumină! Conducerea Primăriei este că o simfonie!
  Ce vreți, când sunt beat scriu bazaconii!
  5
  41
  Raportează
 • postat de Suparatu `
  Marți, 30 Iunie 2020 15:18
  89.39.81.***
  Parcari, Borduri, Betoane. Atat ! Aaaaa si ``butoaie`` in centru ......
  3
  27
  Raportează
 • postat de george
  Marți, 30 Iunie 2020 15:15
  213.128.162.***
  Domnule primar, eu va doresc foarte, foarte multi alegatori prezenti la votare. Si daca veti fi ales, atunci cu adevarat felicitari. Macar asa vom sti ce vrea si ce poate Galatiul. Nu cu 30% prezenta, da? Va doresc succes, macar 60% - 70% sa iasa la vot.
  @UBSD - esti plin de hate omule, dar te crezi zambiluta ...
  21
  2
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Marți, 30 Iunie 2020 15:10
  62.231.94.***
  Comparativa cu Burdujan de la Oradea, cu Boc de la Cluj !
  5
  13
  Raportează
 • postat de Fara APA CALDA si BAZINE!
  Marți, 30 Iunie 2020 12:53
  81.12.149.***
  Pentru ca a distrus un Sistem Centralizat de Incalzire al orasului, neconstruind nimic in loc si a lasat la latitudinea cetatenilor sa se descurce cum poate (creand un haos in tot orasul), acest Primar nu mai poate fi ales NICIODATA!
  Va intra in istorie cu aceasta DECIZIE ORIBILA si neconstitutionala dupa parerea mea!
  Astazi oamenii umbla sa-si mareasca puterea la instalatia electrica din casa, sa-si repare boilerele care s-au defectat, sa-si caute module defecte de la CT, sa-si monteze aer conditionat, etc, in loc ca Primaria sa se ocupe cu adevarat de Eficienta energetica a cladirilor, nepasand motanul in grija cetatenilor!!
  RUSINE, RUSINE, RUSINE !!!!!
  8
  40
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 30 Iunie 2020 12:45
  5.2.205.***
  Ok, se misca lucrurile in oras, s-a facut ceva nimic de spus, mai la misto, mai la repezeala, s-a facut si bine dar totusi sunt lucruri normale. Ce primar si-a mai dat nota? Ca eu nu imi aduc aminte.
  Si din nou repet: toate aceste modernizari, bani cheltuiti, etc sunt zero barat fara crearea de locuri de munca care sa ii tina pe oameni in oras. S-a plecat masiv din oras in ultimii ani si se pleaca in continuare.
  In 4 ani de mandat s-a deschis vreo fabrica de ceva in orasul asta, a fost atras X si Y cu ceva sa vina sa investeasca aici?
  Pauza.....
  5
  40
  Raportează
 • postat de Durduc Laurentiu
  Marți, 30 Iunie 2020 10:43
  109.102.62.***
  Buna ziua. Acum 4 ani in campania electorala cand dl. Pucheanu s-a intalnit in Micro 21 in fata Bl. N6 cu baiatul meu in varsta de 5 ani, l-a intrebat ce ar vrea Primaria sa faca ptr el? Baiatul meu i-a spus ca vrea sa fie asfaltat trotuarul ptr a putea merge cu trotineta/bicicleta(trotuarele sunt neasfaltate din 1983) si sa faca un parc de joaca. La alegerile locale pustiul ne-a spus sa votam cu dl. Pucheanu ca i-a promis trotuare si parc. Dupa 4 ani trotuarele sunt la fel ca in 1983 si parcul este cel vechi. Eu am mai sperat ca sutele de garaje din zona vor disparea si parcarea aferenta Sc 1 va fi reparata. Pe votul meu nu mai contati dl. Primar anul asta.Dar poate un vot nu conteaza!Sau da!
  9
  49
  Raportează
 • postat de Observator
  Marți, 30 Iunie 2020 10:15
  89.136.6.***
  Putina modestie nu ar strica ! In fond s-au făcut lucruri normale, după 30 de stagnare, reabilitări urbane banale, betoane și copaci tăiați, sunt trecute la "mărețe realizări"
  7
  41
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 30 Iunie 2020 09:27
  89.137.230.***
  Cam putin Coane,la un buget de 200mil E pe an,plus fonduri europene!(si ce ai facut si ce iti propui).Refacerea centrului istoric(sau macar conservarea lui),inceperea efectiva a demersurilor pentru aeroport intr-un plan multianual de investitii(alaturi de CJ),incercarea cu acordul noilor proprietari ai combinatului, de a atage un investitor care sa construiasca un cartier de business pe locul Stadionului Otelul si a terenurilor de acolo(asemenea Palas Iasi-pentru a incerca reducerea exodului tinerilor din oras-),refacerea infrastructurii cu adevarat importante pentru economia orasului(axa EST- VEST-accesul catre combinat si catre Vama Giurgulesti-cu dezvoltarea unei zone industriale puternice in acea zona),etc.Doar cu parcari si borduri...
  8
  25
  Raportează
 • postat de contabil
  Marți, 30 Iunie 2020 09:25
  209.205.221.***
  10764 noi locuri de parcare amenajate ?! Atentie cum scrieti numarul !
  Nu vreti sa mai numarati o data ?
  8
  35
  Raportează
 • postat de Ida
  Marți, 30 Iunie 2020 09:24
  92.84.41.***
  Cu siguranta modestia nu e printre calitatile domnului primar...din pacate. Vom vedea ce nota va primi la alegeri de la cetateni.
  9
  36
  Raportează
 • postat de Alegătorul de pe Faleza
  Marți, 30 Iunie 2020 08:04
  109.166.131.***
  Da, centrul s-a aerisit, trotuarele sunt refăcute, avem mai multe locuri de parcare... Dar cui vor rămâne toate acestea? Tinerii fug de orașul asta, investitorii nu vin sa ofere oportunități, locurile de munca sunt tot mai puține, firmele se închid una după alta. Ce perspectiva poți avea într.un oraș aranjat frumos, dar în care nu ai ce manca? Cine va rămâne în Galați doar pentru ca are alei dalate frumos, dar zero perspective de viitor? Orice oraș în care oamenii nu au bani si speranța de mai bine tinde sa se ghetoizeze.
  6
  29
  Raportează
 • postat de Gicanul 47
  Marți, 30 Iunie 2020 07:16
  109.166.131.***
  Zonele de agrement in orașul Galați unde sunt ?suntem înconjurați de apa și nu avem un bazin de scăldat .
  4
  34
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 30 Iunie 2020 05:20
  84.117.41.***
  Domnule Primar, puteti turna si aur pe strazi
  pentru ca ati ales sa acordati gratuitati pe transporul in comun
  si tot felul de pomeni pt cei care n-au vazut in viata lor cum arata o zi de munca
  sau pt pensionarii ce depasesc 1300 ron/net, votul meu pt viitoarele alegeri locale
  va fi ,,NU'' ,,NU PSD, NU Pucheanu''
  Trebuie sa se inteleaga odata pt totdeauna, ca nu se poate progresa asa
  Nu ei din banii mei ca sa dai unuia care nu-i place munca, sau altuia care totusi isi pemite
  sa-si cumpere un abonament dar incerci sa-l cumperi ca sa te voteze.
  De asta suntem, unde suntem....
  8
  40
  Raportează
 • postat de MM
  Marți, 30 Iunie 2020 01:46
  5.13.160.***
  Doamneeee, m-au podidit lacrimile citind autolauda acestui gospodar edil şef al Galaţiului.
  Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu te deochi!
  3
  38
  Raportează
 • Marți, 30 Iunie 2020 01:16
  78.96.82.***
  „Pasagerii sunt rugați să-și pună centura! Urmează turbulențe!”

  La un articol așa de detaliat și de frumos redactat, nu te poți aștepta decât la o pleiadă de comentarii MAJORITAR stupide și puerile ale unor persoane frustrate de dreapta. Din păcate, acești indivizi nu vor aduce critici constructive, nu se vor lega de faptul că unele lucruri puteau fi realizate mai bine, nu vor face referire la ce promisiune / promisiuni n-ar fi realizat primarul etc. Nemulțumirea generală va fi că PSD-ul, prin domnii Pucheanu și (în special) Fotea, mișcă lucrurile la Galați, ÎN BINE! Astfel, din nefericire, balaurul „Ciuma roșie” nu poate fi răpus de către forțele de dreapta "unite" care vor să aducă... prosperitate?!?! Bineînțeles, să nu uităm de veșnicele comparații cu Clujul, „Oradi-ia” (cum zic mulți), de parcă aceste orașe au ajuns în stadiul curent peste noapte, cu ajutorul unei baghete magice... Nu trebuie să omitem nici copacii... Zici că în Galați se află sediul central al Greenpeace...

  Mdaa... Paragraful anterior vă stârnește răsul?? Mie unuia, da! Din păcate, ăsta este nivelul vostru, de "cetățeni" ai unei țări membră NATO, ue, care aspiră la valorile occidentale, bla-bla-bla. Este foarte trist că din cauza unei antipatii față de acești domni de la PSD, nu puteți observa schimbările în bine care s-au realizat în acești patru ani... Grație unei asemenea gândiri, țara aceasta va rămâne pentru mulți ani groapa de gunoi a ue și SUA, în care diverși indivizi străini vin și iau ce a mai rămas valoros...

  În această Românie a secolului 21, este foarte greu să fii obiectiv și să critici constructiv. Totodată, nesimțirea și ipocrizia au ajuns valori fundamentale. De asemenea, să te plângi pueril, dând like-uri și dislike-uri, a devenit ceva "foarte cool"...

  Ne vedem la urne!

  PS1 Și acum mă mir că nu a comentat vreunul la articolul despre domnul Costel Fotea.

  PS2 Au plecat mulți oameni din Galați și din România, unii chiar geniali (nu e cazul vostru). Ar fi... mai mult decât demn dacă ați termina cu văitatul pe internet și v-ați muta unde vă place - Cluj, Oradea etc. Acest oraș NU depinde de voi!!! Totodată, dacă Galațiul / România nu a dispărut de pe hartă după atâtea plecări masive, sigur nu va fi cazul nici după voi!
  42
  11
  Raportează
 • postat de Mai mult decat jenant
  Marți, 30 Iunie 2020 00:53
  5.13.237.***
  Judetul si orasul Galati,intr-un clasament national ,dupa PIB-ul pe cap de locuitor ,este undeva pe la coada ,si dintre orasele foarte mari ale tarii este chiar ultimul. Ati auzit ,si daca stiti ce inseamna ultimul ,nimic nu mai conteaza.Mi se pare mult si 5,8 pentru ultimul oras foarte mare din tara.Borduri,copaci taiati,tiribomba de la pasaj sunt nimicuri ,comparativ cu ULTIMUL loc, si mai vreti mandate.Mai reflectati,si nu uitati ca sunteti acolo pe banii galatenilor
  4
  31
  Raportează
 • postat de Micro 20
  Marți, 30 Iunie 2020 00:12
  82.79.132.***
  Cateva intrebari din Micro 20
  1) CAND VA FI GATA amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”, adica celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră ?????
  - Contract castigat potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice de "Asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp SRL pentru suma de 4.029.939 de lei fără TVA: vezi Viata Libera din 06 septembrie 2019, "https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/133550-cine-va-construi-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera";
  - 1,7 milioane de lei sunt suplimentati prin repartizare din imprumutul mult-promiselor autobuze electrice hybrid;
  - Guvernul României a adoptat, pe 4 iunie 2020, o hotărâre prin care Primăria municipiului Galaţi a primit un răgaz de şase luni pentru a construi mult-promisa artera de legătură, astazi este 30 iunie si NU s-a miscat din loc macar o pietricica.
  2) Pe cand se vor demola garajele din Micro 20 in spatele statiei peco BKO ? Tot in aceasta locatie sunt amplasate garaje anapoda (cu spatii libere pentru EVENTUALE alte garaje). Si tot in Micro 20 in spatele blocului H3, domeniul public cuprins intre garaje si blocul H3 a fost ingradit si transformat in CURTI PRIVATE de catre unii locatari cu “initiativa” si “TRECERE” in Primaria Galati. Pentru ca altfel nu se explica cum de rezista de cel putin 25 de ani. Daca cineva isi construieste un balcon fara autorizatie de constructie, imediat primeste instiintare din partea Primariei Galati sa intre in legalitate, altfel este sanctionat si are obligatia sa readuca amplasamentul la starea initiala. Sau sunt vizate numai parcari cu suprafata mai mare de teren ? Vezi Tiglina 2 in zona "blocul" B2 si "zona Colegiului National Costache Negri", in Tiglina 1 zona "Colegiului National Mihail Kogalniceanu", in Micro 18 zona "Lidl", Mazepa 2 vezi zona "Stirex", etc,etc.
  3) Locul de joaca de langa Piata M 20, s-au montat gardul, pavelele, pitrisul si s-au legat portile cu sarma din luna martie 2020. Acum suntem in data de 30 iunie 2020 si NU se definitiveaza lucrarea pentru ca locurile de joaca pentru copii sunt inchise conform starii de alerta ?
  4
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.