A treia licitaţie pentru situl arheologic Tirighina

A treia licitaţie pentru situl arheologic Tirighina
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După două licitaţii anulate, Primăria Galaţi încearcă din nou să găsească un constructor pentru "Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina - Barboşi", în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Ofertele sunt aşteptate până pe 7 iulie, valoarea totală estimată a contractului este de 13.650.412 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - "preţul cel mai scăzut".

Proiectul ar fi trebuit să fie implementat până la 31 octombrie 2020. Prima licitaţie a fost anulată automat, în lipsa ofertelor. Cea de-a doua a fost anulată deoarece singura ofertă, depusă de asocierea Gruppo Sinopia Restauri (lider) - Gruppo GE.DI., a fost considerată inacceptabilă.

Reamintim că situl arheologic Tirighina-Barboşi este monument istoric de importanţă naţională, despre care arheologii au spus că ar fi cel mai important ca relevanţă şi potenţial turistic după Sarmizegetusa. Banii vor fi cheltuiţi pentru conservarea şi restaurarea vestigiilor arheologice antice şi interbelice, construirea unor structuri de protecţie permanente şi temporare a acestora, amenajarea unui muzeu de sit, configurarea unor trasee de fortificaţii şi circulaţii antice şi amenajarea unui amfiteatru pentru festivaluri şi concerte.

Citit 2896 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.