Proiectul pescăresc ”Zătun 2” merge mai departe

Proiectul pescăresc ”Zătun 2” merge mai departe
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Miercuri, 15 iulie, Consiliul Județean Galați a lansat în mod oficial, cu ocazia unei conferințe de presă, proiectul "Bază de agrement cu specific pescăresc Zătun 2". "Nu e chiar o perioadă în care să vorbim de agrement, dar lucrurile trebuie să se desfășoare conform unui anumit ritm, pentru că avem un proiect cu finanțare europeană", a spus, în deschidere, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

Această extindere a zonei de agrement deja existente, cu peste 12.000 de metri pătrați, presupune construirea de noi căsuțe de cazare, foișoare, pontoane de pescuit, ansambluri de joacă pentru copii, alei de acces și spații verzi.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, cu un buget total de 2,028 milioane de lei. Din acest total, asistența financiară nerambursabilă este de 1,068 milioane de lei, cofinanțarea eligibilă a UAT Județ Galați este de 668.775 de lei, iar cea neeligibilă de aproape 291.000 de lei.

După cum am precizat în paginile cotidianului nostru, firma brăileană Larapeu Construct SRL, împreună cu subcontractorul Electrix Brăila SRL se vor ocupa de proiectarea și execuția bazei de agrement cu specific pescăresc, contractul fiind în valoare de 1,335 milioane de lei, exclusiv TVA.

Marcat ușor de austeritatea momentului, deși avem de-a face cu un proiect spectaculos, Costel Fotea a ținut să menționeze și faptul că diferența de bani, până la valoarea totală de mai sus, este rezervată lucrărilor pe partea de sistematizare, inclusiv canalizare, alimentare cu apă și iluminat, urmând a fi create și cinci noi locuri de muncă. "În perioada urmatoare se va finaliza şi proiectarea, astfel încât să putem demara efectiv lucrările", a mai precizat Fotea.

Citit 2474 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.