Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

De săptămâna trecută, în diverse zone intens circulate ale oraşului au fost instalate corturi de campanie, în care partidele adună semnături de susţinere pentru candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Am fost curioşi să aflăm câte semnături trebuie să adune formaţiunile politice.
Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul de semnături necesare depunerii candidaturilor la alegerile locale din acest an a fost redus la jumătate, prin derogare de la prevederile Legii nr. 115/2015. Ba mai mult, pentru candidaturile la consiliul local și funcția de primar din aceeași circumscripție electorală, respectiv pentru candidaturile la consiliul județean și președintele consiliului județean din aceeași circumscripție electorală, partidele, alianțele, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți vor prezenta câte o singură listă de susținători.
Conform comunicatului de presă publicat de AEP, numărul minim de semnături pentru municipiul Galaţi este de 1.315, pentru Tecuci, Bereşti şi Târgu Bujor – 250, iar pentru oricare altă comună din judeţul nostru – 50. Pentru judeţul Galaţi, numărul semnăturilor de susţinere este 2.630.

Citit 1625 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.