Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
3 comentarii

26 de coșuri de gunoi, pe o porțiune de doi kilometri din strada Basarabiei. Numărul reprezintă locurile unde pot fi aruncate deșeuri pe ambele sensuri de mers ale străzii.

Dintre acestea, însă, șapte nu respectă condițiile impuse în ordinul Ministerului Sănătății privind Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Pornind de la sensul giratoriu din Piața Energiei și ajungând până la intersecția străzii Basarabiei cu Traian, se regăsesc 11 coșuri de gunoi pe partea stângă și 15 pe partea dreaptă. Totuși, din acestea, se scad trei coșuri care mai au doar capacul, nu și recipientul propriu-zis, dar și patru coșuri care, deși sunt complete, nu au înăuntru sacul de polietilenă. Cum, în documentul sus-menționat, la articolul 37, scrie „deșeurile nu se colectează direct în recipient, ci într-un sac de polietilenă aflat în recipient și care să aibă un volum puțin mai mare decât volumul recipientului”, și se precizează că „recipientele vor fi menținute în bună stare și vor fi înlocuite imediat, la primele semne de pierdere a etanșeității”, rezultă că șapte coșuri nu sunt conforme cu legislație, nefiind, practic, funcționale.

În proximitatea stațiilor de autobuz, care au fost recent modernizate, se găsesc, de cele mai multe ori, atât coșurile de gunoi vechi, portocalii, cât și cele noi, amplasate odată cu refacerea stațiilor. De menționat este faptul că, adesea, coșurile noi de gunoi erau cele fără sac și, mai mult, acestea nu aveau capac, încălcând încă o dată condițiile impuse la art. 37 „Colectarea la locul de producere (precolectarea primară) a deșeurilor menajere se face în recipiente acoperite”.

Deși pentru o porțiune de numai doi kilometri numărul recipientelor pare potrivit, coșurile nu sunt proporțional distribuite. Primii 500 de metri sunt lipsiți de coșuri, iar în ultimii aproximativ 700 de metri, după Parcul Libertății, se regăsesc doar trei coșuri (două pe dreapta, unul pe stânga).


Citit 1579 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2020 22:52

3 comentarii

 • postat de Maria Marți, 11 August 2020 13:20 89.39.81.*** Link la comentariu
  1
  6

  An de an, taxa de habitat a crescut, până a depășit substanțial impozitul pe clădire, dar serviciile lasă mult de dorit. Un ultim exemplu: s-au desființat containerele pt. hârtie și PET (tocmai se învățaseră oamenii să separe gunoiul) deși Galațiul e pe ultimul loc la colectarea selectivă. Rușine Primărie și CL! Sper să dispăreți (cu diminuarea corespunzătoare a fondurilor de la buget), iar locul vostru să fie luat de o comisie onestă de cetățeni. Vor fi destui voluntari care au habar ce inseamna ECOLOGIA.

  Raportează
 • postat de cetatean Marți, 11 August 2020 11:14 77.111.247.*** Link la comentariu
  2
  0

  Va rog sa calculati, nr de cosuri amplasate / nr de locuitori.
  Pe Basarabiei locuiesc cam... 2 blocuri turn. eee bogatie.
  In rest cred ne cam batem 15-20 de locuitori per cos de gunoi, acolo unde sunt.
  Civilizatia stradala incepe, daca raportam nr locuitori/ cosuri g. camm ca la vot locuitori arondati pe liste /cos g.in zona.
  Iar aici e chestie de curaj, si ma gandesc la vot.

  Raportează
 • postat de Florin Marți, 11 August 2020 00:10 86.124.201.*** Link la comentariu
  3
  30

  Cine a avut mintea in traista si a hotarat ca pe Faleza Inferioar, sa schimbe europubelele (de 120 litri, care si asa nu reuseau sa faca fata nevoilor de gunoi), cu niste cosuri simbolice de aprox. 30 de litri ????? Si asa s-au mai spalat niste bani, ca doar nu se stie cine vine primar si macar acum la sfarsit de mandat "sa mai manance cineva o felie de cozonac"

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.