Cine sunt femeile promovate în funcţii de PMP Galaţi. Doamne şi domnişoare de partid (III)

Cine sunt femeile promovate în funcţii de PMP Galaţi. Doamne şi domnişoare de partid (III)
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Partidului Mişcarea Populară (PMP) i se pot reproşa multe, dar nu şi faptul că nu ar susţine femeile. Este adevărat că promotorul acestei formaţiuni politice a fost şi este Traian Băsescu, iar Elena Udrea a fost aleasă lider naţional al PMP, la primul congres al partidului din iunie 2014. PMP Galaţi se poate lăuda cu o pleiadă de doamne şi domnişoare care ocupă funcţii publice importante, alese ori numite.

Aşa cum am promis, până când listele de candidaţi ale fiecărui partid intrat în cursa electorală din 27 septembrie vor fi oficiale, ne propunem să vă arătăm cine sunt, în prezent, femeile promovate de partide şi ce funcţii ocupă acestea. După ce v-am prezentat cine sunt cele mai cunoscute femei promovate de PSD Galaţi şi de PNL Galaţi, continuăm miniserialul politic dedicat doamnelor şi domnişoarelor de partid cu PMP.

Alese locale şi nu numai

În Consiliul Local al municipiului Galaţi, PMP este reprezentat de două doamne. Cea mai vocală este Oana Iurescu, economist de profesie, preşedinta organizaţiei municipale a PMP Galaţi. Este deja un lider politic cu experienţă, pentru că în august 2016 a fost desemnată la cârma organizaţiei municipale, fiind împuternicită să formeze echipa de conducere. Trebuie precizat că politiciana deţinuse această funcţie şi înainte de absorbţia (ratată) a UNPR de către PMP. Oana Iurescu şi-a reconfirmat poziţia şi prin vot.

Nicoleta Badiu, jurist de profesie, ocupă, pe lângă funcţia de ales local, şi postul de director general adjunct al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Numite în poziţii-cheie

Graţie susţinerii PMP, patru doamne au ajuns, în primele luni ale acestui an, în poziţii publice de conducere. Consilier juridic la Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați, Viorica David a fost numită, în ianuarie anul acesta, subprefect al judeţului Galaţi, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

Fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Gabriela Lenghel, a fost numită în aprilie 2020 în funcția de președinte - cu rang de secretar de stat - al Autorității Naționale pentru Cetățenie. Mandatul acesteia este de patru ani.

De profesie jurist, Iulia Hîrleşteanu, vicepreşedinte PMP Galaţi - partid în care s-a înscris în 2016, a devenit, tot anul acesta, director al filialei teritoriale Galaţi a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Tot datorită susţinerii PMP, Carmen Necula-Vijelie, profesoară de matematică la Colegiul National "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi, a fost numită inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Rămâne de văzut dacă doamnele şi domnişoarele promovate se vor regăsi pe listele de candidaţi la alegerile locale şi parlamentare, dar şi ce alte surprize feminine ar mai putea oferi PMP Galaţi.

Citit 7362 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2020 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.